Aνοιχτά θα παραμείνουν δημοτικά σχολεία – παιδικοί & βρεφ/κοί σταθμοί: Αυτοί είναι οι δυο λόγοι

3
2520

Σύμφωνα με τον καθηγητή, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο το δεύτερο κύμα κορονοϊού είναι ισχυρότερο και φονικότερο

Για επιθετική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, υπογραμμίζοντας ότι αυτός ήταν ο λόγος για την επιβολή του γενικού lockdown, που αναμένεται να ανακοινωθεί στις 12:00 σε όλη τη χώρα.

«Έχουμε επιθετική αύξηση, αυτό είδαμε. Είναι όλοι κουρασμένοι, είναι επόμενο να υπάρχουν ψυχολογικές μεταπτώσεις. Έχουμε το πλεονέκτημα να ακολουθούμε άλλες χώρες ώστε να μαθαίνουμε από τα παθήματα των άλλων. Είχαμε πει ότι αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα θα είχαμε πενταψήφιους αριθμούς κρουσμάτων» είπε στον ΑΝΤ1 ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, το δεύτερο κύμα είναι ισχυρότερο και φονικότερο, υπογραμμίζοντας ότι «τα μέτρα των προηγουμένων φάσεων είχαν πρόβλημα ως προς την τήρηση. Αυτή τη στιγμή δεν θα έπρεπε να κάνουμε κάτι άλλο».

Εισήγηση για ανοικτά δημοτικά σχολεία

Όπως ανέφερε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στη συνέχεια, παρά το γενικό lockdown, οι ειδικοί εισηγήθηκαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραμείνουν ανοικτά τα δημοτικά σχολεία.

Τα δημοτικά σύμφωνα με τον ίδιο μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά για δύο λόγους:

  1. Γιατί τα παιδιά δημοτικού μεταδίδουν διαφορετικά τον ιό, σε πολύ μικρότερο βαθμό και νοσούν ελαφρότερα από τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου.
  2. Τα παιδιά του δημοτικού πολύ δύσκολα μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση.

«Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα είναι ανοιχτοί και τα νηπιαγωγεία. Τα φροντιστήρια κλειστά» διευκρίνισε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί χρειάζονται τηλεδιάσκεψη;;;; για σοβαρευτείτε λίγο και πείτε τους πραγματικούς λόγους ότι δεν θέλετε να πληρώνετε όλους τους γονείς των μικρών παιδίων αφού θα χρειαστεί να κάθονται σπίτι.

    • Πώς να πληρώσουν ρε φίλε αφού τα λεφτά τα δωσαν στα ΜΜΕ και στην «αστοχια» με τις μεγαλες μασκες. Οποτε τωρα στειλε τα παιδια σου σχολειο και τραβα για δουλεια. Κι αν κολλησεις και πεθανεις ουδεις αναντικαταστατος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ