Κορονοϊός – Lockdown: Πώς θα ενισχυθεί η οικονομία – Στήριξη εργαζομένων, μείωση ενοικίων

0
1108

Σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα, τα οικονομικά μέτρα που θα ανακοινωθούν θα έχουν έχουν οδηγό τέσσερις πυλώνες

Με το νέο γενικό lockdown στη χώρα να βρίσκεται προ των πυλών, το κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών έχει ριχθεί με τη σειρά του στην ανεύρεση οικονομικών μέτρων ανακούφισης των πληγέντων από την πανδημία, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Οκονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα τα ταμειακά διαθέσιμα έχουν επάρκεια ώστε να στηριχθεί ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας ακόμη και στο χειρότερο σενάριο.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας, θα μπει σε λειτουργία το τετράπτυχο, επέκταση, διεύρυνση και εμπλουτισμός των υπάρχων μέτρων στήριξης.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα, τα οικονομικά μέτρα που θα ανακοινωθούν θα έχουν έχουν οδηγό τέσσερις πυλώνες:

  • τον εργαζόμενο
  • τη ρευστότητα των επιχειρήσεων
  • την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων
  • τη μείωση των ενοικίων

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι τα ταμειακά διαθέσιμα σήμερα είναι 37 δισ. ευρώ, όσα και στην αρχή της υγειονομικής κρίσης.

«Γεμίζουμε το ταμείο και τα δίνουμε στην πραγματική οικονομία», είπε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε ότι τουλάχιστον το 2021 δεν θα υπάρχουν δημοσιονομικοί κανόνες και στόχοι που σημαίνει ότι θα υπάρχει δημοσιονομική ευελιξία, υπογραμμίζοντας ότι θα επεκταθούν σε βάθος χρόνου οι υποχρεώσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ