1259 νέα κρούσματα – 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω

17
2759

295 κρούσματα στην Αττική, 291 στη Θεσσαλονίκη -Στους  102 οι διασωληνωμένοι – Δώδεκα θάνατοι το τελευταίο 24ωρο – Στο 58% η κάλυψη των μονάδων ΜΕΘ στην Αττική –  «Απειλείται το σύστημα υγείας στη Βόρεια Ελλάδα» προειδοποιεί ο Τσιόδρας – «Προ των πυλών η εκθετική αύξηση του κορωνοϊού στην χώρα μας» ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης – Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Νέο «αρνητικό ρεκόρ» κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα μας ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ ενώ για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών ξεπέρασε τους 100.  Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη 1.259 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 112 συνδέονται με γνωστές συρροές και 62 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 32752, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες. Μετά το σοκ των 1.259 κρουσμάτων εκτάκτως στην ενημέρωση βρέθηκε και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

 

Αναλυτικότερα:

62 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

4 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

– 295 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής , εκ των οποίων 15 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

– 291 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 14 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 10 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

– 18 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

– 18 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

– 20 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

– 13 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

– 21 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστές συρροές

– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας, εκ των οποίων 7 συνδέονται με γνωστή συρροή

– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω

– 47 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 14 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 8 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

– 15 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

– 20 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

– 73 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης, εκ των οποίων 13 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 6 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

– 55 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, εκ των οποίων 26 προέρχονται από τυχαία δειγματοληψία του ΕΟΔΥ, ενώ 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

– 19 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

– 22 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

– 5 κρούσματα στην Π.Ε Χανίων

– 61 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου, εκ των οποίων 51 συνδέονται με συρροή στο ΚΥΤ Χίου

43 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Από το σύνολο των κρουσμάτων στην χώρα μας, τα  3950 (12.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12381 (37.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

hlikia27

102 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 33 (32.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 277 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Kroysmata27

Τέλος, έχουμε 12 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 593 θανάτους συνολικά στη χώρα. 225 (37.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

xartis

Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης στην τακτική ενημέρωση τόνισε πως από τα 1.259 κρούσματα τα 295 καταγράφηκαν στην Αττική και τα 291 στη Θεσσαλονίκη.

Είναι σαφείς οι ενδείξεις επέκτασης της νόσου είπε το μέλος της Επιτροπής και τόνισε με έμφαση ότι είναι προ των πυλών η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα μας.

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφερόμενος στην αλλαγή του καιρού έδωσε ένα εξόχως ανησυχητικό δεδομένο. «Η θερμοκρασίας επηρεάζει το 20% του Rt», είπε και συμπέρανε πως όσο πέφτει η θερμοκρασία και ο κόσμος θα μπαίνει σε κλειστούς χώρους θα αυξάνονται τα κρούσματα.

Συνεχίζοντας την τεκμηρίωση για το ρόλο των θερμοκρασιών και αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη, τόνισε πως η πτώση της θερμοκρασίας κάνει «την επιβίωση του ιού λίγο πιο μεγάλη. Επίσης κλεινόμαστε μέσα σε χώρους για τη διασκέδαση. Φαίνεται τα clusters στη Θεσσαλονίκη σχετίζονται με τη διασκέδαση».

Από την πλευρά του ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε αναφορά και στην αυριανή εθνική επέτειο: «Μια ιστορική ημέρα, με ιστορικές μνήμες ανδριοσύνης απέναντι στον φασισμό. Περισσότερο από τη γλώσσα των αριθμών μιλάει η γλώσσα της καρδιάς, η φωνή της συνείδησης». Υποστήριξε επίσης πως είναι αδύνατο να ελεγχθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

«Αυτή τη στιγμή η προσωπική επιλογή του καθενός θα καθορίσει την πορεία της πανδημίας» σημείωσε και πρόσθεσε ότι μπροστά μας έχουμε πολύ δύσκολους μήνες.

Ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης είπε ότι αυτή τη στιγμή είναι στο 58% η καλύψη των κλινών ΜΕΘ στην Αττική για τον κορωνοϊό. «Οι δυνάμεις μας δεν είναι ανεξάντλητες. Έχουμε χρόνο μπροστά μας αλλά όσο προετοιμασμένο και αν είναι το σύστημα υγείας αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα της Πολιτείας το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιθυμητό».

Όσον αφορά την πορεία της επιδημίας ο κ. Τσιόδρας ήταν ξεκάθαρος τονίζοντας ότι «επελαύνει η διασπορά του ιού και απειλείται το σύστημα υγείας ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα». Όπως εξήγησε έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη περίοδο αρκετών μηνών μέχρι τον Ιανουάριο και προσέθεσε ότι σαφώς το δεύτερο κύμα του κορονοϊού στη χώρα μας είναι χειρότερο, τονίζοντας ότι είναι κάτι το οποίο αναμέναμε.

«Είναι η ώρα της συνείδησης και η ώρα να μιλήσουν οι καρδιές είναι μια επιλογή ελευθερίας η τήρηση των μέτρων» τόνισε.

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ

17 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μήπως είναι πάλι από το Hot Spot και στο τέλος θα μας φορέσουν και εμάς μάσκες για χάρη των λαθρομεταναστών;

  • Μασκα πρεπει να φορας ηλιθια ασχετα με με ταμαστες .Αρκετα π[ια με τους ηλιθιους που κυκλοφορουν αναμεσα μας γραφωντας μας ολους.Οσοι δεν θελετε μασκα να πατε να κλειστητε στο hot spot μαζι με τους μεταναστες ζωα.

 2. Μου αρέσει που τα βγάζετε ένα ένα κρούσματα όλο το καλοκαίρι γάργαρα στο βωμό του χρήματος

  • Τι λες ρε μεγαλε;Πρεπει να εισαι σπουδαιος εσυ που τα ξερεις ολα.Απορω τι σε εχουν εδω και δεν σε μεταθετουν στην ΑΣΔΕΝ.

   • Nα τον μεταθέσουν στην ΑΣΔΕΝ; Αυτό αποκλείεται, τον χρειάζεται το Πυροβολικό για μία άσκηση που θα γίνει με πραγματικά πυρά, θα τον χρησιμοποιήσουν ως βλήμα!

 3. Ποσο γελειοι ειναι καποιοι που κυκλοφορουν χωρις μασκα;Αληθεια γιατι δεν τους αποφευγετε δειχνοντας τους απεχθεια μιας και αυτοι μας γραφουν;Ασηνηδητα ανθρωπακια που λογο βλακειας προσπαθουν να διαλυσουν την κοινωνια τα ζωα.

  • Εσύ από την μάσκα το έπαθες. Βγάζε την πότε πότε όταν είσαι μόνος για να πάρει και λίγο οξυγόνο το κεφάλι σου.

   • πανδημιολόγε πατριωτάρα. Πείτε μας, εσείς που είστε εναντίον της μάσκας, τί είστε; Ακροδεξιός, χρυσαυγίτης, ακραίος ισλαμιστής, ακραίος υπερσυντηρητικός εβραίος, Ιεχωβάς, αναρχικός; Όλοι έχετε την ίδια άποψη και μας μπερδεύετε.

    Λέτε γι’ αυτό όλοι οι χειρούργοι είναι πειραγμένοι, ανθέλληνες, αντίχριστοι, ιπποκρατικά πιόνια των σκοτεινών κέντρων; Από τις πολλές ώρες χρήσης μάσκας στο χειρουργείο; Αυτό το τσεκάρατε;

  • Άσε εμάς που δεν θέλουμε μάσκα να κυκλοφορούμε..εσύ κάτσε σπίτι σου μην κολλήσεις τίποτα!

   • τη ζωή συνανθρώπων σου θα έχει σαν αποτέλεσμα να πας στον παράδεισο με εφτά παρθένες στα πόδια σου; Η χριστιανική ορθόδοξη αγάπη που σας διακατέχει πάντως για τη ζωή του συνανθρώπου σας (που θανάσιμα διακινδυνεύετε αγνοώντας τις συμβουλές επιστημόνων), είναι πιο ανθεκτική και αγιάτρευτη ακόμα και από τον κόβιντ. Και αυτό σας τιμά.

   • Αν δεν αντέχεις την κοινόνια να πάτε στο βουνό .Δεν υπάρχει λόγος να κυκλοφορατε ανάμεσα μας. Αν δεν δέχεστε τους κανόνες στα βουνά μαζί με τα ζώα .

 4. να ξεκάνετε τον Έλληνα: τώρα είναι κατανοητή η, παρεξηγημένα, δολοφονική συμπεριφορά σας. Δεν είστε χαζοί όπως οι ακραίοι αλλόθρησκοι, οι Ιεχωβάδες, οι ακροδεξιοί, οι δολοφόνοι ναζί χρυσαυγίτες, οι ρέντνεξ, οι αναρχικοί κλπ – παρά τις ίδιες απόψεις. Εσείς, απλά προσπαθείτε να γκρεμίσετε τα όνειρα και τα σχέδια του σουλτάνου Ερντογάν, να εξοντώσει ο ίδιος τη χώρα μας. Και αυτό θα πει ύψιστος πατριωτισμός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.