«Σήκωσαν» τραπεζικό λογαριασμό 100.000 ευρώ στη Μυτιλήνη

0
1327

Εξιχνιάστηκε υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης, όπου τρία άτομα είχαν καταφέρει ν’ αφαιρέσουν από λογαριασμό ζευγαριού που ζει στη Μυτιλήνη το χρηματικό ποσό των 98.550 ευρώ.

Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ταυτοποιήθηκαν τρία άτομα, ένας άνδρας ηλικίας 50 ετών που ζει σε πόλη της βόρειας Ελλάδας και δύο γυναίκες ηλικίας 47 ετών, η μία ζει σε πόλη της βόρειας Ελλάδας και η άλλη στην Κόρινθο, που εμπλέκονται στην υπόθεση απάτης με υπολογιστή, σε βάρος δύο Μυτιληνιών.

Η υπόθεση διερευνάται από τον Ιούλιο του 2020, όταν το ζευγάρι από τη Μυτιλήνη κατήγγειλε στην αστυνομία, ότι άγνωστοι δράστες, χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια πρόσβασής τους σε σύστημα ηλεκτρονικής τραπεζικής, αφαίρεσαν από τραπεζικό τους λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 98.550 ευρώ.

Από την έρευνα προέκυψε ότι, για την αφαίρεση του παραπάνω χρηματικού ποσού, χρησιμοποιήθηκε ηλεκτρονική σύνδεση στο διαδίκτυο που ανήκει στη μία εκ των δύο ταυτοποιηθέντων γυναικών, ενώ το συγκεκριμένο ποσό μεταφέρθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό του 50χρονου, ο οποίος ακολούθως μετέφερε το μεγαλύτερο μέρος του, σε λογαριασμό της έτερης 47χρονης. Έπειτα, οι δύο τελευταίοι δράστες, πραγματοποίησαν διαδοχικές αναλήψεις χρηματικών ποσών από τραπεζικά καταστήματα.

Η ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνει τα αδικήματα της απάτης με υπολογιστή και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ