Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Αλλαγές στη θητεία: Προς διζωνικό σύστημα 9 ή 12 μηνών

Αλλαγές στη θητεία: Προς διζωνικό σύστημα 9 ή 12 μηνών

7
1001

Προ των πυλών βρίσκονται οι αλλαγές στην στρατιωτική θητεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, σχεδιάζεται διζωνικό σύστημα στον Στρατό Ξηράς.

Ουσιαστικά, όσοι υπηρετήσουν στην παραμεθόριο, θα έχουν θητεία εννέα μηνών, ενώ στην ενδοχώρα το όριο θα αυξάνεται στους 12 μήνες.

Αναφορικά με την προοπτική υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 έτη εμφανίζονται δύο προβλήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αν θεσπιστεί η υποχρεωτική στράτευση στα 18 έτη, αφενός θα λείψει το επιστημονικό προσωπικό, αφετέρου δεν έχει σχεδιαστεί και το πώς θα γίνει η υποδοχή τόσο μεγάλου αριθμού νέων στις μονάδες.

Φαίνεται πως θα θεσπιστεί όριο ηλικίας, με βάση τις ίδιες πηγές, για το μέχρι πότε μπορεί κάποιος να παίρνει αναβολή στράτευσης.

Διαβάστε Ακόμα

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Εξετάζεται το ενδεχόμενο στράτευσης στα 18

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βρε τρελαθηκατε ; Στην παραμεθόριο χρειάζεται να υπηρετούν παρά πάνω άντε ποια με τα κακομαθημένα !!! Κ για δικό τους καλό είναι να μάθουν το όπλο τους να μπορούν να υπερασπιστούν την πατρίδα τους κ το σπίτι τους ,κ ας μην ελπίζουν ότι θα είναι πάντα ειρήνη ,δυστυχώς με τους βάρβαρους Τούρκους κ έτσι όπως το πάνε μια μέρα θα γίνει το μπαμ γι’αυτό είναι ανάγκη να είναι όλοι κ όλα έτοιμα .

  2. Καλά λες φίλε μου… 24 μήνες στους ντόπιους και 36 μήνες στους επισκέπτες Έλληνες. 24 για τους λόγους που προανέφερες και 36 στους υπόλοιπους για να τους λείψει το μέρος τους και να πολεμήσουν με μεγαλύτερο ζήλο τους βάρβαρους τούρκους, να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα ο πόλεμος, και ο καθένας μετά στο μέρος του… Ελληνάρες μου……

    • Εσυ γίνε γιουσουφακι εμείς δεν θέλουμε ,κ κοίτα μην τυχόν κ αρρωστήσεις κ χρειαστεί να έρθει ελικόπτερο του στρατού να σε πάει Αθήνα η Ρόδο ,γιατί τότε πρέπει να δηλώσεις Αντιρρησίας .

  3. Αν ο γιός διαλέξει να υπηρετήσει στο νησί τότε θα κάνει 9 μήνες αν πάει στη Λάρισσα θα κάνει 12 μήνες. Δεν έχει σχέση με το που μένει.

    • Έλα λες να μην το καταλαβαμε; Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρέπει να υπηρετούν περισσότερο ,σε μονάδες έτσι όχι άλλου!!!

  4. Δεν έχω κανένα θέμα με τα όσα γράφει ο Ανώνυμος και έχει και ένα δίκιο για να είμαστε ειλικρινείς… αλλά, Είναι γενικό το κακό στην Ελλάδα. Έχω 2 παιδιά στρατό αυτή τη στιγμή by the way, και δεν θα κάνω το παραμικρό να την περάσουν «λάδι». Εύχομαι το καλύτερο για όλα τα Ελληνόπουλα και καλή μας τύχη με τους αγαπητούς μας γείτονες..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ