Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου lockdown

2
3594

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο νέου lockdown κάποια στιγμή στο μέλλον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, εκφράζοντας την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Το πρόβλημα είναι δυναμικό, εξελίσσεται» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο νέο lockdown είπε:

«Δεν αποκλείουμε τίποτα όταν έχουμε πει ότι δεν μπαίνει σε καμιά ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Αυτό είναι το βασικό μας μέλημα και στο αρχικό δίλημμα μεταξύ οικονομίας και δημόσιας υγείας δεν υπάρχει τέτοιο δίλημμα είναι ψευδοδίλημμα και όταν αντιμετωπίζεις της υγειονομική κρίση αντιμετωπίζεις και τις συνέπειες στην οικονομία».

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την ανησυχία του για την έξαρση των κρουσμάτων διεθνώς το τελευταίο διάστημα.

«Τις τελευταίες μέρες είδαμε μια κατάσταση στην Γαλλία και το Ισραήλ, δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα της περιοχής μας που έδειξε ότι μέσα σε 2-3 μέρες πολλαπλασιάστηκαν τα κρούσματα. Στην Γαλλία από 2.000-3.000 κρούσματα την ημέρα ξαφνικά ξεπέρασαν τις 10.000. Στο Ισραήλ επιβληθεί lockdown,οπότε βλέποντας τα πολλά κρούσματα στην Αττική ιδίως και σε ορισμένες άλλες περιοχές της χώρας. Θέλουμε να είμαστε πάντα μπροστά από την καμπύλη και όχι μετά» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Και τόνισε:

«Θέλουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα και τα χειρότερα φυσικά είναι ένα lockdown. Θέλουμε όμως πάνω απ΄ όλα να μην κινδυνεύουν οι συμπολίτες μας που αν έχει τέτοια πίεση το σύστημα της υγείας μπορεί να μην βρουν την φροντίδα που τους αξίζει».

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη χαλάρωση των μέτρων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και μετά από την άρση του lockdown.

«Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι μπροστά μας, είναι δυναμικό, εξελίσσεται και παίρνουμε πάντα τα μέτρα που χρειάζονται» υπογράμμισε ο ίδιος.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως «δεν είμαστε ακόμη στο lockdown αλλά όλα τα σχέδια είναι στο τραπέζι».

«Θέλουμε να προλάβουμε την κατάσταση και να μην φτάσουμε εκεί που είναι η Γαλλία με 10.000 κρούσματα κάθε ημέρα ή το Ισραήλ, που επανέφερε την καραντίνα» είπε ο κ. Πέτσας.

Αναφερόμενος στις τεράστιες μάσκες που μοιράστηκαν στα σχολεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως τις προδιαγραφές στην ΚΕΔΕ έδωσε η υγειονομική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα, έκανε λόγο για «συνδυασμό λαθών».

Ερωτηθείς αν θα πληρωθούν εκ νέου οι εταιρείες που θα διορθώσουν τις μάσκες ανέφερε ότι «θα το δούμε αυτό στην πορεία».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το Lockdown κοστίζει πάρα πολύ, οπότε μεταφέρουμε την ευθύνη στους πολίτες. Το κράτος λέει ότι πρέπει να φοράμε μάσκες στο σπίτι, ο Σύψας λέει να μην αγκαλιάζουμε τα παιδιά μας, αν τώρα αρρωστήσουμε δεν φταίει το κράτος αλλά εμείς που δεν φορέσαμε τις κουρελούδες για προστασία.

    • Οι μάσκες που μοίρασαν στα σχολεία δεν εφαρμόζουν σωστά στα παιδικά προσωπάκια. Ειναι μάσκες ενηλίκων και δεν προσφέρουν καμια προστασία, μονο ταλαιπωρία. Δεν μιλάω για τις γιγάντιες φυσικά. Μιλάω για τις υποτιθέμενες κανονικές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ