Εισβολή των Τούρκων στην Ελλάδα: Το μυστικό σχέδιο «Τσάκα Μπέης»

1
901

Το απόρρητο σχέδιο των Τούρκων για εισβολή στην Ελλάδα είναι έτοιμο από το 2014 και όπως φαίνεται είναι ενεργό ως συνέχεια του σχεδίου «Βαριοπούλα».

Πριν από δύο μήνες η γνωστή ιστοσελίδα Nordic Monitor έφερε στη δημοσιότητα το περίφημο πλέον σχέδιο «Τσάκα Μπέης» , (Çakabey) ένα σχέδιο εισβολής της Τουρκίας στην Ελλάδα με στόχο την κατάληψη των νησιών του Αιγαίου (Nordic Monitor 15/6/2020). Το σχέδιο αυτό που περιέχεται στις δικογραφίες τουρκικού στρατοδικείου, διέρρευσε στον τύπο και δεν έχει αμφισβητηθεί επισήμως από την Άγκυρα. Πρόκειται δηλαδή για ένα νέο Αττίλα που σχεδιάζει να επαναλάβει, εις βάρος της Ελλάδας αυτή τη φορά, η Άγκυρα. Μάλιστα όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα το σχέδιο «Τσάκα Μπέης» εκπονήθηκε τον Ιούνιο του 2014 και έκτοτε έχει επικαιροποιηθεί.

Το όλο σχέδιο πέρασε στα ψιλά των μέσων ενημέρωσης, πλην όμως δεν έχει διαψευστεί από κανέναν.

Σύμφωνα με μια παρουσίαση που εκπονήθηκε από το Γενικό Επιτελείο του Τουρκικού Στρατού για επανεξέταση του εσωτερικού του σχεδιασμού, η Τουρκία έχει συντάξει ένα σχέδιο μυστικής στρατιωτικής επιχείρησης με την ονομασία «TSK Çakabey Harekât Planlama Direktifi» (TSK [Turkish Armed Forces] Çakabey Operation Planning Directive). Το συγκεκριμένο έγγραφο έχει ημερομηνία 13 Ιουνίου 2014, γεγονός που υποδηλώνει ότι πιθανότατα ενημερώθηκε και οριστικοποιήθηκε εκείνη την ημερομηνία και εξακολουθεί να είναι ενεργό. Το έγγραφο ανακαλύφθηκε σε έναν φάκελο δικαστηρίου στην τουρκική πρωτεύουσα, όπου ο εισαγγελέας Serdar Coşkun, πιστός φίλος και υποστηρικτής του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται να είχε ξεχάσει να αφαιρέσει από τα διαβαθμισμένα έγγραφα πριν τα υποβάλει στο δικαστήριο που ερευνά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15 Ιουλίου 2016. Τα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου εισβολής για την Ελλάδα, φαίνεται ότι ανταλλάχθηκαν μεταξύ κορυφαίων διοικητών του Γενικού Επιτελείου Στρατού καθώς αναφέρουν πως για τις παρατηρήσεις και την πορεία του σχεδίου από τους εμπλεκόμενους χρησιμοποιείται ένα ασφαλές εσωτερικό e-mail σύστημα επικοινωνιών.

Είναι προφανές ότι η Άγκυρα έδωσε το όνομα «Τσάκα Μπέης» στο σχέδιο της τουρκικής εισβολής στην Ελλάδα για λόγους καθαρά συμβολικούς καθώς ο τούρκος πολέμαρχος Τζαχάς ή Τσάκα Μπέης ο οποίος είχε τη βάση του στην περιοχή της Σμύρνης τον ενδέκατο αιώνα μχ κατέλαβε τότε την Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Σάμο και τη Ρόδο. Μάλιστα ο Ερντογάν με νέες δηλώσεις του, χωρίς καν να διαψεύσει το σχέδιο «Τσάκα Μπέης», συνέχισε με τον πιο θρασύ και απροκάλυπτο τρόπο την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού που έχει ως αποτέλεσμα να γεμίσει την Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λέρο και την Κω με πάνω από 30.000 παράνομους μετανάστες. Τα γεγονότα στη Μόρια έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι στη Μυτιλήνη υπάρχουν πυρήνες αποσταθεροποίησης που ενδεχομένως κινούνται με εντολή των Τούρκων σε τακτικές κινήσεις αντιπερισπασμων επί της εθνικής ασφάλειας.

Το σχέδιο «Τσάκα Μπέης» αποτελεί συνέχεια του σχεδίου «Βαριοπούλα-2» που επίσης αποκαλύφθηκε από τουρκικές πηγές την εποχή του πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν και το οποίο προέβλεπε τουρκική εισβολή στον Έβρο.

Όπως όλα δείχνουν το καθεστώς Ερντογάν δεν μπλοφάρει. Παίζει το τελευταίο του χαρτί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ελληνοτουρκικά: Αποκαλύψεις Μητσοτάκη για το θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους στο Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Αποκαλύψεις Μητσοτάκη για το θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους στο Αιγαίο

Στοιχεία για τις παράνομες και προκλητικές πράξεις της Τουρκίας τους τελευταίους μήνες και καταγγελία ότι την Άγκυρα με τις πράξεις της απειλεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και την ειρήνη στην περιοχή, περιλαμβάνει η επιστολή του πρωθυπουργού προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Η επιστολή, την οποία έφερε στη δημοσιότητα ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάσης Τσίτσας, διαβιβάστηκε από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, προς τον Γενικό Γραμματέα την περασμένη εβδομάδα, με την παράκληση να την προωθήσει στα μέλη του Συμβουλίου Ασφάλειας.

Η επιστολή, την οποία έφερε στη δημοσιότητα ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάσης Τσίτσας, διαβιβάστηκε από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, προς τον Γενικό Γραμματέα την περασμένη εβδομάδα, με την παράκληση να την προωθήσει στα μέλη του Συμβουλίου Ασφάλειας.

Σε αυτήν αποκαλύπτεται για πρώτη φορά και με επίσημο τρόπο από τον πρωθυπουργό το ναυτικό επεισόδιο με την σύγκρουση των δύο φρεγατών, της «Λήμνος» και της «Kemal Reis», όπου ο πρωθυπουργός μιλά για παραβίαση των κανόνων ναυτιλίας.
Ο πρωθυπουργός αποκαλύπτει ότι οι δύο πλευρές συμφωνήσαν να μην κλιμακωθεί η κατάσταση, καθώς συμφωνήσαν ότι το περιστατικό δεν ήταν σκόπιμο.

Η ελληνική πλευρά, όπως γράφει κράτησε το περιστατικό εμπιστευτικό, ωστόσο, αυτό παρουσιάστηκε από τα τούρκικα μέσα και τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο με παραμορφωμένο τρόπο ενώ η Άγκυρα εξέδωσε την επομένη δυο ακόμα ΝAVTEX.

Κυριάκος Μητσοτάκης στην επιστολή δηλώνει ότι δεν μπορεί η διεθνής κοινότητα να ανέχεται την παραβατικότητα της Τουρκίας, που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια και δηλώνει προσηλωμένος στην συνέχιση του διαλόγου με την Τουρκία.

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες συναντήθηκε την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική παραβατικότητα να βρίσκονται στην ατζέντα των συζητήσεων.

Στο ερώτημα αν η Ελλάδα σκέφτεται να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τις τουρκικές απειλές οι οποίες στρέφονται και κατά της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή ο κ. Δένδιας είπε χαρακτηριστικά:

«Η προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας είναι πάντα δικαίωμα οποιουδήποτε μέλους των Ηνωμένων Εθνών, και κατά συνέπεια και της χώρας μας. Το πότε όμως, κάτω από ποιες συνθήκες πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτή η δυνατότητα, αυτό είναι πάντα θέμα το οποίο αποφασίζεται υπό τις συνθήκες της συγκεκριμένης στιγμής».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτός ο Ακαρ έχει ξεφύγει τι συμασια έχει αν τα Ελληνικά νησιά είναι κοντά στην Τουρκία; Κ τα παράλια τότε της Μικράς Ασίας ήταν Έλληνικα όπως κ ο πόντος η Κωνσταντινούπολη η Κύπρος ΕΕ τότε κ ιμβρος κ η Τένεδος είναι κοντά στα Ελληνικά νησιά το χώμα αυτό ήταν κ είναι Ελληνικό εδώ κ τρεις χιλιάδες χρόνια κ ήρθαν από την Μογγολία οι σφαγείς κ έδιωξαν τους Έλληνες ,τώρα ζητάνε ξ τα ρέστα; Εμείς Ακαρ καταραμένε δεν θα ξαναγίνουμε μεζές πάνε τα χρόνια 1974- 1922 να τα ξεχάσετε τώρα είμαστε ενωμένοι κ με δυνατές ένοπλες δυνάμεις , οι κατάσκοποι σου δεν σου τα είπαν καλά .Υποτίθεται ότι είσαι μορφωμένος άνθρωπος κ απειλής ένα λαό που δεν σου έφταιξε τίποτα ,τι μαθενες στα θρανία τόσα χρόνια στην Ευελπίδων ;δεν ξέρεις ότι θα ανταποδώσουμε πυρά; Είναι έτοιμοι Οι Τούρκοι να πεθάνουν; Τους ρωτάς; Ο κόσμος έχει προβλήματα κ σας μισή γιατί ησαστε φιλοπολεμοι κανένας Τούρκος πολίτης δεν σας θέλει στην εξουσία .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ