Ψυχολογικός πόλεμος στον Έβρο με πυροτεχνήματα, πολεμικά εμβατήρια και θρησκευτικά μηνύματα

2
122

Περίπου 150-200 μετανάστες παραμένουν εκεί – Έχουν εντοπιστεί κλειστά φορτηγάκια που κινούνται κατά μήκος του ποταμού, κοντά στα ελληνικά σύνορα, και έχουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό για να αποκόπτουν και να παρεμβάλουν τις επικοινωνίες σε ασυρμάτους και κινητά τηλέφωνα

Με την Τουρκία να εξακολουθεί να επιδίδεται στην πολιτική των απειλών και τον Ταγίπ Ερντογάν να προχωρά σε κρεσέντο προκλητικότητας, οι ενέργειες της Άγκυρας, το τελευταίο διάστημα στον Έβρο, μέσα από τις οποίες αποδεικνύεται η ενθάρρυνση μεταναστών να περάσουν στην Ελλάδα, πυροδοτούν προβληματισμό.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, με εμβατήρια, χορούς και πυροτεχνήματα κάνουν ψυχολογικό πόλεμο στις ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα.

Οι ροές στον Έβρο, τελευταία, αυξήθηκαν κατά 20%. Τον τελευταίο μήνα, συγκεκριμένα, παρατηρείται το φαινόμενο ενός ψυχολογικού και ηλεκτρονικού πολέμου από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

Περίπου 150-200 μετανάστες που παραμένουν εκεί, κατευθυνόμενοι από την Τουρκία, προκαλούν τις ελληνικές δυνάμεις με χορούς, τραγούδια και πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Έχουν μεγάφωνα σε υψηλή ένταση και κατά τη διάρκεια της νύχτας βάζουν να ακούγονται πολεμικά εμβατήρια και θρησκευτικά μηνύματα.

Σε άλλες περιπτώσεις εκτοξεύουν πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες και καπνογόνα.

Αποκορύφωμα ήταν το γλέντι που έστησαν απέναντι από τις Καστανιές του Έβρου με αφορμή την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Πιο ανησυχητικό είναι, όμως, το γεγονός ότι έχουν εντοπιστεί κλειστά φορτηγάκια που κινούνται κατά μήκος του ποταμού, κοντά στα ελληνικά σύνορα, και έχουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό για να αποκόπτουν και να παρεμβάλουν τις επικοινωνίες σε ασυρμάτους και κινητά τηλέφωνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λυσασσαξατε σκυλιά αλλά θα φάτε το κεφάλι σας,η Ελλάδα δεν θα πάθει τίποτα εσείς θα σβήσετε από τον χαρτί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ