Τέλος οι δωρεάν επισκέψεις τουριστών στα Κέντρα Υγείας – Θα πληρώνουν 20 ευρώ

2
123

Τέλος οι δωρεάν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τους τουρίστες και γενικότερα τους μη μόνιμους κατοίκους της χώρας μας, καθώς το υπουργείο Υγείας με διάταξη που προώθησε στο νομοσχέδιο για τον ΟΔΙΠΥ, επιβάλλει ελάχιστη αποζημίωση όταν παρέχονται υπηρεσίες Υγείας.

Μέχρι σήμερα οι τουρίστες ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν για τις νοσηλείες τους μόνο στα νοσοκομεία, ενώ πλέον με τη νέα διάταξη θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν εισιτήριο 20 ευρώ στα Κέντρα Υγείας, στα Περιφερειακά Ιατρεία, στα Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων αλλά και σε άλλες δομές επείγουσας ιατρικής.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τη συγκεκριμένη τροπολογία ευελπιστεί να συγκεντρώσει σημαντικά κονδύλια, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, με τα οποία, όπως σημειώνεται, θα ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας. Η διάταξη προβλέπει την επέκταση του Νόμου του 2017 που περιέγραφε αποζημίωση μόνο για τα νοσοκομεία από τους τουρίστες και τους μη μόνιμους κατοίκους της χώρας μας: «Σε όλες τις δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και επείγουσας ιατρικής περίθαλψης σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.

Ειδικότερα, καθιερώνεται η ελάχιστη αποζημίωση του δημόσιου συστήματος για την παροχή υπηρεσιών υγείας σε μη μόνιμους κατοίκους της Ελλάδος σε δομές παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και επείγουσας ιατρικής περίθαλψης, δηλαδή κέντρα υγείας υγειονομικών περιφερειών, τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τμήματα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείων».

Μέχρι σήμερα οι επισκέπτες ειδικά των τουριστικών περιοχών που κατά χιλιάδες έφθαναν στην Ελλάδα το καλοκαίρι και χρειάζονταν υπηρεσίες υγείας, δεν κατέβαλαν κανένα ποσό. Γι’ αυτό και πλέον ως ελάχιστη αμοιβή ορίζονται τα 20 ευρώ.

Διευκρινίζεται, πάντως, ότι η διάταξη αυτή δεν επηρεάζει τις πρόσθετες παροχές ασθένειας σε είδος όπως εξετάσεις αίματος, απεικονιστικές κ.λπ., οι οποίες θα συνεχίσουν να κοστολογούνται, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις και διαδικασίες.

Πηγή: ethnos.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γ.Ν.Κ.Υ Κω. Εγω περιμένω και δίνω το βιβλιάριο του ΙΚΑ, ΑΜΚΑ, κ.λ.π. για να εξεταστώ.
  Αθίγγανη δίνει το βιβλιάριο απορείας, κ.λ.π. για να εξεταστεί.
  Αλλοδαπός εργαζόμενος στην Κω δίνει διαβατήριο, κάρτα εργασίας, κ.λ.π. για να ςξεταστεί.
  Πρόσφυγας/μετανάστης με συνοδό ΜΚΟ παρουσιάζει κάποιο έγραφο κ.λ.π. για να εξεταστεί.
  Ο Χανς, ο Φριτς, η Τζέννυ, η Νέλλη και ο Πέτερ, παρουσιάζουν το διαβατήριο τους και πάνε για ΤΖΑΜΠΑ εξέταση.
  Πρίν αρκετα χρόνια που είχα επισκευτεί τον γιό μου στην Αγγλία, μου τελείωσε ένα φάρμακο μου (βλακεία μου). Η Κάρτα Υγείας της Ε.Ε. δεν καλύπτει τέτοιες παροχές. Για να το αγοράσω πέρασα από ιδιώτη Παθολόγο, εξέταση και ερωτηματολόγιο, πανάκριβη αμοιβή γιατρού και συνταγή. Σύνολο κόστους περίπου 250 λίρες για φάρμακο (ίδιο σκεύασμα) με τιμή στην Ελλάδα 5 ευρώ!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.