Κορωνοϊός: Ελπιδοφόρα μηνύματα για το εμβόλιο – Η Moderna ξεκινά τους ελέγχους για το τελικό στάδιο

0
367

Η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει μια δοκιμή, στην οποία συμμετέχουν 30.000 εθελοντές

Στο τελικό στάδιο δοκιμών εισέρχεται η Moderna, καθώς η εταιρεία επιβεβαίωσε  την Πέμπτη ότι σκοπεύει να ξεκινήσει μια δοκιμή, στην οποία συμμετέχουν 30.000 εθελοντές, για το πολυαναμενόμενο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Πρωταρχικός στόχος της εταιρείας  βιοτεχνολογίας με έδρα το Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, ήταν η πρόληψη των συμπτωμάτων της νόσου COVID-19, που προκαλείται από τον κορωνοϊό, ενώ βασικός δευτερεύων στόχος ήταν η πρόληψη μίας σοβαρής νόσησης, όπως ορίζεται, ώστε να αποφευχθεί η εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Η Moderna δήλωσε ότι επέλεξε τη δόση των 100 μικρογραμμαρίων του εμβολίου για τη μελέτη στο τελικό στάδιο. Σε αυτό το επίπεδο δόσολογίας, η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε να καταφέρει να προσφέρει περίπου 500 εκατομμύρια δόσεις ετησίως και πιθανώς έως 1 δισεκατομμύριο δόσεις ετησίως, ξεκινώντας το 2021 από τον χώρο παραγωγής της εταιρείας στις ΗΠΑ και τη στρατηγική συνεργασία με την ελβετική φαρμακοποιό Lonza.

Η εταιρεία είπε ότι επέλεξε τη συγκεκριμένη δόση για να μεγιστοποιήσει την ανοσολογική απόκριση και να ελαχιστοποιήσει τις ανεπιθύμητες ενέργειες.

Η Moderna δήλωσε ότι έχει ολοκληρώσει την παραγωγή αρκετού εμβολίου για να ξεκινήσει η δοκιμή φάσης 3.

Στην ενδιάμεση μελέτη, η εταιρεία δήλωσε ότι έχει εγγράψει 300 υγιείς ενήλικες, ο καθένας εκ των οποίων έλαβε τουλάχιστον μία δόση.

Ο έλεγχος του εμβολίου σε ηλικιωμένους ενήλικες είναι κρίσιμος, επειδή αυτή η ομάδα διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο για τις πιο σοβαρές επιδράσεις του ιού και οι ηλικιωμένοι ενήλικες συνήθως έχουν λιγότερο αποτελεσματική ανοσολογική λειτουργία. Η ενδιάμεση μελέτη δοκιμάζει την ασφάλεια και την προκαταρκτική αποτελεσματικότητα δύο δόσεων του εμβολίου που δίνονται σε διάστημα 28 ημερών.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη θα παρακολουθούνται για ένα χρόνο.

Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα ρεκόρ για ΝΔ – Στο 24% η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ