Ο Καλυμνιακής καταγωγής Μανώλης Κουτούζης Τακτικός Καθηγητής στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ

0
1283

Μανώλης Κουτούζης του Ιωάννη και της Φανής, Καλυμνιακής καταγωγής .

Ένας διαπρεπής νέος επιστήμονας με πλούσιο Πανεπιστημιακό και συγγραφικό έργο.

Ο Μανώλης Κουτούζης είναι Αναπληρωτής Κοσμήτορας και Τακτικός Καθηγητής (Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων) στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Παράλληλα, είναι επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ.

Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Master’s στην Οργάνωση, Σχεδιασμό και Διοίκηση της Εκπαίδευσης, καθώς και Διδακτορικού Διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Reading (Αγγλία).

Το 2006, με υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Study of the United States Institute” στο University of Illinois (Chicago).

Διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Έχει διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος προγραμμάτων που σχετίζονται με τα ζητήματα της εκπαιδευτικής πολιτικής και της διοίκησης των εκπαιδευτικών μονάδων, και εμπειρογνώμονας σε προγράμματα του ΟΟΣΑ.

Έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το ΚΕΘΕΑ, το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών σε θέματα κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο

Πηγή: kalymnos-news.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ