Β’ ΕΛΜΕ: Τροπολογία της ΝΤΡΟΠΗΣ δια ζώσης διδασκαλία και ζωντανή αναμετάδοση της από την τάξη…

5
395

Αρ. Πρωτ. : 25/9-5-2020

 

                                        ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

«Ειπώθηκαν ψέματα, που ντράπηκαν τα ίδια, μια και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα είπαν» (Μενέλαος Λουντέμης)

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, η κυβέρνηση ψήφισε (8 Μαΐου) τροπολογία που προβλέπει την ταυτόχρονη δια ζώσης διδασκαλία και τη ζωντανή αναμετάδοση της από την τάξη. Σαν τον κλέφτη, ενώ γνωρίζουν την καθολική αντίθεση των εκπαιδευτικών και των σωματείων σε μια τέτοια λογική, ψήφισαν αυτή την απαράδεκτη ρύθμιση, σε μια τροπολογία, εκπρόθεσμη μάλιστα, που αφορά σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου!!!

Αυτή η ρύθμιση δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο ,ενώ παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Το μέτρο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ασύγχρονη και σύγχρονη).

Αφήνει ανήλικα παιδιά ανυπεράσπιστα μπροστά σε οποιονδήποτε «επιτήδειο»!

Το Υπουργείο Παιδείας χωρίς να λογαριάζει τίποτα μετατρέπει τα σχολικά μαθήματα σε «bigbrother».Πώς προστατεύονται οι μαθητές μας αν μια αφελής απάντηση κάποιου γίνει viral και τον στιγματίσει σε όλη του ζωή;Πώς προστατεύεται ο αδύναμος ,ο εσωστρεφής ,ο εγωιστής? Η ίδια η συμπεριφορά και η στάση των μαθητών αλλάζει, τροποποιείται όταν γνωρίζουν ότι τους καταγράφει μια κάμερα!!   Η στάση του Υπουργείου Παιδείας είναι εξαιρετικά επικίνδυνη! Η τροπολογία που ψηφίστηκε  υπερβαίνει κάθε όριο αφού ενθαρρύνει   όποιον μαθητή δεν θέλει να έρθει στο σχολείο, να παρακολουθεί το μάθημα από το σπίτι του! Δηλαδή,  σιγοντάρουν , η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία να μην είναι υποχρεωτική για όλους!

Ψηφίσατε να εγκαταστήσετε κάμερες, με το πρόσχημα, να μη στερηθεί  κανένα παιδί τη γνώση σε έκτακτες συνθήκες.

 • Εσείς που αφήνετε κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά χωρίς καθηγητές και δασκάλους για μήνες…
 • Εσείς που στοιβάζετε τους μαθητές σε τριαντάδες μέσα στις σχολικές αίθουσες…
 • Εσείς που έχετε να διορίσετε εκπαιδευτικούς εδώ και δέκα χρόνια…
 • Εσείς που κοροϊδεύετε χιλιάδες αναπληρωτές κάθε χρόνο απολύοντάς τους και προσλαμβάνοντάς τους για να αναπληρώσουν τον εαυτό τους…
 • Εσείς που ονειρεύεστε και νομοθετείτε παιδεία για »άριστους»!!!!
 • Εσείς που τόσα χρόνια συκοφαντούσατε γιατρούς, και δημόσιο σύστημα υγείας και όταν βρήκατε τα σκούρα παραδεχτήκατε αυτό που ήδη γνωρίζατε.

Κάνοντας show ζητούσατε από τον κόσμο να χειροκροτήσει  αυτούς που μέχρι πρότινος λέγατε πως πρέπει να απολυθούν.

Εσείς που κάνατε την προστασία σε περίοδο πανδημίας ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.

Μην ψάχνετε με τις κάμερες στις σχολικές αίθουσες για να βρείτε τεμπέληδες και ανίκανους

. Θα προστατεύσουμε τη διαδικασία της διδασκαλίας και δε θα την αφήσουμε να γίνει τηλεοπτικό show.

Οι εκπαιδευτικοί, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στις ειδικές εκπαιδευτικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν, στάθηκαν με όλα τα μέσα δίπλα στους μαθητές μας χωρίς καμία απολύτως στήριξη από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας. Γνωρίζουν τον τρόπο να σταθούν έμπρακτα και ουσιαστικά δίπλα σε όλους τους μαθητές  και σε αυτές τις νέες συνθήκες.

Απαιτούμε:

Να αποσυρθεί άμεσα η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!!! Τονίζουμε ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ και με συλλογικές αποφάσεις των σωματείων μας και των Ομοσπονδιών, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μην εφαρμοστεί!

Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία!

Καλούμε  την ΟΛΜΕ, να καταδικάσει τις απαράδεκτες ενέργειες του Υπουργείου, να απαντήσει, να πάρει αποφάσεις ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥΣ!!  ,  να σταθεί δίπλα στους  συναδέλφους.

Καλούμε  όλους  τους  συλλόγους  διδασκόντων να καταδικάσουν  τις μεθοδεύσεις  της  κυβέρνησης,  να  τις  ακυρώσουν  στην  πράξη.  

  Κινητοποιούμαστε στις 13 Μαΐου. Άμεσα προχωράμε σε  γενική  συνέλευση  της  Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.   Ενημερώνουμε  τους  γονείς.

 • Καμιά κάμερα σε  καμιά  τάξη .
 • Τήρηση όλων των  μέτρων  για  την  ασφαλή επαναλειτουργία των  σχολείων.
 • Να αποσυρθεί το Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

Για  το  Δ.Σ.

 

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      Σ. ΚΡΙΑΡΑΣ                                                                 Α. ΔΑΒΙΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Από ότι καταλαβαίνω η κάμερα θα κοιτάει τον καθηγητή την ώρα που θα μιλάει, δεν ξέρω πως θα το κάνουν ώστε να γυρίζει και στον πίνακα για να δείχνει αν τυχόν γράφει κάτι. Σίγουρα δεν έχει κανένα λόγο να γυρίζει προς τα παιδιά, ούτε να καταγράφει τις απαντήσεις που θα γίνουν viral. Προσωπικά είμαι κατά της κάμερας όχι μόνο στο σχολείο αλλά και στο ιατρείο και στον όποιο εργασιακό χώρο και στην καφετέρια και στην εφορία και παντού. Η λύση που προτείνεται είναι μια πρόχειρη λύση ώστε να μην χρειαστεί ο καθηγητής να επαναλάβει την ίδια ύλη, λίγες ώρες αργότερα και για να δώσει την δυνατότητα σε όσους φοβούνται να μην πάνε στο σχολείο. Το μέτρο ελπίζω να είναι προσωρινό και σε 1 μήνα να έχει τελειώσει αυτή η κωμωδία.

  • Μάλλον κάνεις μια λάθος εκτίμηση. Τέτοια μέτρα ακόμα και οι ελάχιστα ψιλιασμένοι καταλαβαίνουν πως ήρθαν για να μείνουν …

 2. To κόστος για την αγορά και την εγκατάσταση των καμερών, ποιός το αναλαμβάνει ?
  Να μας κοινοποιηθεί η πηγή χρηματοδότησης και το κόστος.
  Υπάρχει καταγραφή του μαθήματος σε αποθηκευτικό μέσο ?
  Πως θα χειρίζεται τη διαδικασία κατά τη διάρκεια της αναμετάδοσης, εάν κάποιος μαθητής θέλει να δώσει show κατά τη διάρκεια του μαθήματος ?
  Πολλά τα ερωτήματα και άνευ σχεδιασμού από το Υπουργείο Παιδείας !!!
  Υπάρχει η λύση του Webex για τους μαθητές που έχουν προβλήματα υγείας και δεν μπορούν να παραβρίσκονται στο σχολείο.

 3. Σίγουρα συμφώνησε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων; Η ίδια που απαγορεύει την ανακοίνωση των ονομάτων των επιτυχόντων στις Πανελλαδικές; Η ίδια που απαγορεύει την ύπαρξη καμερών για την επιτήρηση των σχολικών χώρων τις νυχτερινές ώρες; Αν ναι γιατί δεν δημοσιεύει η υπουργός την γνωμάτευσή της;

 4. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΘΗΜΑ!!! ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ,ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΣΑΣ !!!ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ 6 ΜΗΝΩΝ,3 ΜΕΧΡΙ 4 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ 12 ΜΗΝΕΣ ….ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.ΝΤΡΟΠΗ ,ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΟΛΩΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.