Κορωνοϊός- Χαρδαλιάς: Κάποιοι να αντιληφθούν ότι δεν είναι πιο πιστοί χριστιανοί από τους άλλους

0
80

Μέχρι 20 Απριλίου παρατείνεται ο περιορισμός στην κίνηση των πολιτών στη νέα παραλία στη Θεσσαλονίκη – Συνεχίζεται μέχρι τις 24 Απριλίου η καραντίνα στη Μεσοποταμιά –  Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 11,5 τόνοι αντισηπτικού που δεν είχε δηλωθεί

«Κάποιοι οφείλουν να αντιληφθούν ότι δεν είναι πιο πιστοί χριστιανοί από κάποιους άλλους» ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς με αφορμή την είσοδο στην Μεγάλη Εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας οι λειτουργίες θα πραγματοποιηθούν «κεκλεισμένων των θυρών», με τις εκκλησίες να παραμένουν κλειστές «για όλους και χωρίς εξαιρέσεις», όπως ανέφερε ο ίδιος.

Παράλληλα, «δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων την ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα» ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας πως «όλη αυτή η δοκιμασία θα είναι ο δικός μας Γολγοθάς για να έρθει η Ανάσταση». Προς αποφυγή συνωστισμού τις ημέρες αυτές, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας γνωστοποίησε πως οι συντάξεις αυτήν περίοδο θα καταβληθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες, δηλαδή για τους συνταξιούχους:

·       ΙΚΑ, ΟΤΕ, Τραπεζών 22 και 24 Απριλίου
·       ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΕΑ 27 Απριλίου
·       Δημοσίου, ΔΕΗ, ΕΤΑΠ ΜΜΕ 29 Απριλίου

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά 13/04/2020

Την ίδια ώρα, 11,5 τόνοι αντισηπτικού υγρού εντοπίστηκαν σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ με την συνδρομή του υπουργείου ανάπτυξης ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, όπως και ότι η ποσότητα που κατασχέθηκε, θα διατεθεί στις δημόσιες υποδομές υγείας.

335 δείγματα στο Δροσερό

Αναφορικά για τον χθεσινό «συναγερμό» του Δροσερού Ξάνθης, το θετικό κρούσμα της μικρής στο οικισμό των ρομά «μας δημιούργησε εύλογες αγωνίες» τόνισε ο Υφυπουργός, εξηγώντας ότι έχει οριοθετηθεί ήδη η περιοχή ελέγχου σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές (σε έναν από τους μεγαλύτερους οικισμούς πανελλαδικά), ενώ στις επόμενες 18 ώρες θα έχει αποκρυσταλλωθεί πλήρως η εικόνα, με βάση τα 335 δείγματα που λήφθηκαν σήμερα το πρωί και βρίσκονται αυτήν την ώρα σε τρία, διαφορετικά εργαστήρια. Ο κ. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε ακόμη τις υγειονομικές αρχές στην ευρύτερη περιοχή, καθώς μετά από κρούσμα στο νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου της περιοχής, ακολούθησε δειγματοληψία 101 εργαζομένων και στις 3 κλινικές του νοσοκομείου, μετά την οποία όλα τα δείγματα βρέθηκαν αρνητικά στον ιό.
Μπαράζ ελέγχων στους οίκους ευγηρίας.

Στον απόηχο των χθεσινών ελέγχων στον οίκο ευγηρίας στην Νέα Μάκρη, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αποκάλυψε πως αντίστοιχοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε όλο το λεκανοπέδιο με βάση τις ιχνηλατήσεις κρουσμάτων και οδηγίες που είχαν δοθεί, χαρακτηρίζοντας την επιλογή της καραντίνας «συνήθη επιχειρησιακή τακτική». Ο κ. Χαρδαλιάς, ωστόσο, έσπευσε να προειδοποιήσει ιδιοκτήτες και φορείς οίκων ευγηρίας να τηρούν «όλα τα πρωτόκολλα», αφού κάθε παράβαση θα εκλαμβάνεται από την πολιτεία ως «απειλή κατά της ανθρώπινης ζωής».

Παράταση στην καραντίνα

Για προληπτικούς κυρίως λόγους, την παράταση στα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων σε πολλές περιοχές της χώρας προχώρησε σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας σχετικά:

·       Παράταση καραντίνας για δέκα ακόμη ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 24 Απριλίου στην Μεσοποταμία Καστοριάς,

·       Παράταση στην απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 27 Απρίλιου στους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης, με την απαγόρευση να τίθεται σε εφαρμογή από τις 8 βράδυ ως 8 το πρωί της επομένης, χωρίς τη δυνατότητα μετακίνησης για τις περιπτώσεις Β4, Β5 και Β6, με λήψη ταυτόχρονα επιπλέον προληπτικών μέτρων για τα σούπερ μάρκετ.

·       Παράταση μέχρι τις 20 Απριλίου στα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

·       Περιορισμό της κυκλοφορίας στην παραλίμνια περιοχή των Ιωαννίνων (περιοχή Κατσικάς) μέχρι τις 27 Απριλίου, με την απαγόρευση να τίθεται σε εφαρμογή από τις 2 το μεσημέρι ως τις 8 το βράδυ τις καθημερινές και όλο το Σαββατοκύριακο.

Στην αντίθετη πορεία, τη λήξη αύριο της καραντίνας στους οικισμούς του Εχίνου Ξάνθης και της Φούστανης Πέλλας προανήγγειλε ο κ. Χαρδαλιάς, υπογραμμίζοντας την ίδια στιγμή πως «τίποτα δεν έχει κριθεί. Έχουμε διανύσει μεγάλο δρόμο, ας μην λυγίσουμε στην τελική ευθεία».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ