Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Κορωνοϊός: Μαθητές 10 ελληνικών σχολείων βρίσκονται στην Ιταλία – Αναστέλλονται όλες οι...

Κορωνοϊός: Μαθητές 10 ελληνικών σχολείων βρίσκονται στην Ιταλία – Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές

0
600

Επέστρεψαν οι πρώτοι Έλληνες μαθητές από την Ιταλία-Σήμερα αναμένονται πτήσεις από Ρώμη (video)

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» προσγειώθηκαν τα ξημερώματα οι πρώτοι μαθητές που βρίσκονταν στη Ρώμη. Πρόκειται για μαθητές που είχαν μεταβεί στην Ιταλία, συνοδεία ενηλίκων, όχι όμως στο πλαίσιο οργανωμένης σχολικής εκδρομής. Υπενθυμίζεται ότι στην Ιταλία έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός» λόγω του κορονοϊού έπειτα από τέσσερις θανάτους και πάνω από 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Λομβαρδία, Βένετο και Πεδεμόντιο. Αυτή τη στιγμή στην Ιταλία βρίσκονται οργανωμένες εκδρομές από δέκα σχολεία, δύο στο Μιλάνο και οκτώ στη Σικελία και γίνεται προσπάθεια για την άμεση επιστροφή τους στην Ελλάδα. Δύο πτήσεις από τη Ρώμη αναμένονται σήμερα μέχρι τις 11.15 στην Αθήνα, ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται ότι θα βρίσκονται μεταξύ των επιβατών και Έλληνες μαθητές.

Επίσης, η αρχική πληροφόρηση ότι αύριο θα υπήρχαν αφίξεις μαθητών από σχολεία της κεντρικής Μακεδονίας επίσης δεν επιβεβαιώνεται. Τα τρία από τα συνολικά δέκα σχολεία που βρίσκονται στην Ιταλία είναι από τη Θεσσαλονίκη και ένα από τα Γιαννιτσά, με 230 μαθητές και 19 καθηγητές.

Προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας – Στόχος η προστασία μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών και εκπαιδευτικών

Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, κατόπιν εντολής της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Μαθητές δέκα ελληνικών σχολείων κάνουν αυτές τις ημέρες εκδρομή στη Ιταλία. Συγκεκριμένα δύο σχολεία  βρίσκονται στο Μιλάνο και μαθητές από 8 σχολεία στην κεντρική και νότια Ιταλία, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου «μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο. Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας. Θα ακολουθήσουν σχετικές εγκύκλιοι για όλες τις δομές εκπαίδευσης».

Ήδη, στην Ιταλία τα κρούσματα ανέρχονται στα 150, με τον κορωνοϊό να εμφανίζει ραγδαία εξάπλωση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ