ΕΓΕ Κω: Χαιρετίζουμε την εκλογή της κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, ως της πρώτης ελληνίδας Προέδρου της Δημοκρατίας

1
191

 Η ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ  ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας(Ε.Γ.Ε.) χαιρετίζει την εκλογή της κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, ως της πρώτης ελληνίδας  Προέδρου της Δημοκρατίας.

Για  εμάς , τα  μέλη μιας  Γυναικείας Οργάνωσης που από την ίδρυσή της  αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε την  αξιοκρατική   αναγνώριση  ανεξάρτητα από το φύλο, η παρουσία  γυναίκας  για πρώτη φορά στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα, αποτελεί   ένα βήμα ενίσχυσης της ισότητας και της ποιότητας της Δημοκρατίας.  Γιατί η θέση και ο ρόλος της γυναίκας σε κάθε κοινωνία  αποτελούν  αδιαμφισβήτητο κριτήριο προόδου και πολιτισμού.

Για εμάς αποτελεί  μεγάλη τιμή, χαρά, περηφάνια και   ηθική ικανοποίηση, όταν οι γυναίκες  διακρίνονται   και αναγνωρίζονται  στο ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι . Άλλωστε στην αντανάκλαση της τιμής  για κάθε  ελληνίδα  αναφέρθηκε  και η ίδια στην πρώτη της δήλωση.

  Η  υπερκομματική εκλογή και η κοινωνική αποδοχή  της κ. Σακελλαροπούλου σηματοδοτούν  την εκτίμηση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων  σε μία καταξιωμένη γυναίκα, άριστη επιστήμονα με πολύχρονη δικαστική  διαδρομή, με ευρύτητα πνεύματος, με σταθερή προσήλωση στο  κράτος δικαίου, στις δημοκρατικές αξίες και στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων .

Της ευχόμαστε δύναμη και επιτυχία στην άσκηση των  καθηκόντων της  επ΄ωφελεία της χώρας.

 

Θα θέλαμε όμως  να επισημάνουμε  ότι, επειδή   η ελληνική κοινωνία παραμένει πατριαρχική  και  ενίοτε σεξιστική,  επειδή οι γυναίκες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν πλήθος διακρίσεων  και  εμποδίων που έχουν ως αποτέλεσμα την υστέρησή τους σε όλους σχεδόν τους δείκτες της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, ευχή και ελπίδα μας είναι η εκλογή της νέας Προέδρου να αποτελέσει την πυξίδα για την ουσιαστική  μετάβαση στο μέλλον  με σοβαρό σχεδιασμό  και πρακτικές σε όλα τα επίπεδα, ώστε  να μην χρειαζόμαστε πια προσχήματα ή σύμβολα για τα αυτονόητα.

ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.