Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Ποια είναι η υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας | Η πρόταση Μητσοτάκη ΒΊΝΤΕΟ)

14
1131

ΛοΑικατερίνη Σακελλαροπούλου: Ποια είναι η υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας

sakellaropoulou_main

Ποια είναι η  64χρονη δικαστής που προτείνεται για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα – Είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας

Την κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, την πρώτη γυναίκα πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας – αναδείχθηκε στην ηγεσία του ανώτερου ακυρωτικού δικαστηρίου τον Οκτώβριο του 2018- πρότεινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα, αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε το μεσημέρι με την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και της γνωστοποίησε την πρότασή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Το απόγευμα, ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο ενημέρωσε για την απόφασή του και ευχαρίστησε για την προσφορά του.

Η κυρία Σακελλαροπούλου είναι γόνος δικαστικής οικογένειας από την Θεσσαλονίκη, όπου γεννήθηκε το 1956.  Εισήλθε στο ΣτΕ ως εισηγητής τον Νοέμβριο του 1982 και αναδείχθηκε σε αντιπρόεδρο τον Οκτώβριο του 2015.

Ο αείμνηστος πατέρας της νέας προέδρου του ΣτΕ, Νικόλαος Σακελλαρόπουλος, διετέλεσε αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ενώ ήταν μέλος της σύνθεσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση Ανδρέα Παπανδρέου – Γιώργου Κοσκωτά και για κάποιο διάστημα μάλιστα προήδρευσε.
<«>Η Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου ήταν μέλος του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ, από την οποία αφαιρέθηκαν τα ονόματα δύο συγγενικών του προσώπων (εξαδέλφες του).

Η κυρία Σακελλαροπούλου υπηρετούσε στο Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ, ενώ επί σειρά ετών ήταν στο Ε΄ Τμήμα, το λεγόμενο και «οικολογικό». Έχει εξειδικευτεί στο περιβαλλοντικό δίκαιο και έχει μεταπτυχιακό του Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris II (Γαλλία), ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια, ημερίδες και εκδηλώσεις σχετικά με το δίκαιο του περιβάλλοντος, κ.λπ.

Ως σύμβουλος Επικρατείας ήταν εισηγήτρια σε πολλές μεγάλες υποθέσεις όπως είναι η εκτροπή του Αχελώου ποταμού στον Θεσσαλικό κάμπο, των μεταλλείων Χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου με απόφασή της διασώθηκα ως διατηρητέα, κ.λπ.

Παράλληλα, από το 2005 διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δικαστών, Δίκαιο του περιβάλλοντος.

14 ΣΧΟΛΙΑ

    • το στέμμα του νεοελληνικού πολιτισμού, η μαγκιά που σοροπιαζει τις καρδούλες μας. Όλο αυτό το νεοελληνικό μεγαλειο, ζεχνει, σε ένα μήνυμα μόνο. Νομίζω οτι το «χαλβάς» θα σας ταίριαζε περισσότερο.

  1. Ποιος θα πάρει σοβαρά αυτή την χώρα με τέτοιες φάτσες στα 3 κορυφαία αξιώματα? Κούλης Αλέξης και η παραπάνω αριστερή κυρία ? Ο Τσίπρας βάζει δεξιό πρόεδρο και ο Κούλης αριστερο αν αυτό δεν είναι προσχεδιασμενο τοτε ποιο είναι ?Πάμε κατά δι@όλου ..

  2. Ο Ανδρέας ήταν ο καλύτερος πολιτικός που πέρασε από την χώρα,επειδή δεν έκανε τα χατήρια στην διαπλοκή,όπως και ο ακμής για αυτό μπήκαν φυλακή,είδατε κανένα άλλο να μπαίνει φυλακή,όχι,γιατί τους μ προστατεύει το σύστημα.

  3. ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

    ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ.ΠΑΝΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ

  4. Καλή, δε λέω, αλλά πολύ φόρα δώσαμε στις γυναίκες. Μήπως θα έπρεπε να περιμένουμε να κάνομε πρώτα γυναίκα πρωθυπουργό και αργότερα βλέπομε και γυναίκα για πρόεδρο. Μη πάρουνε τα μυαλά τους αέρα δηλαδή. Να, από σήμερα το πρωί το παρατήρησα. Όλες οι γυναίκες με κοιτάζουν αφ υψηλού!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.