Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Ο Σταύρος Ξαρχάκος αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ – Τον καμάρωσαν η μεγάλη του...

Ο Σταύρος Ξαρχάκος αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ – Τον καμάρωσαν η μεγάλη του κόρη και η σύζυγός του Ηρώ Σαΐα

0
790

Ο μαέστρος τιμήθηκε για την πολύχρνη και σημαντική προσφορά του στην ελληνική μουσική.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το πρωί της Παρασκευής, στη Μεγάλη Αίθουσα. Ο 80χρονος συνθέτης και μαέστρος τιμήθηκε για την πολύχρονη και σημαντική του προσφορά στην ελληνική μουσική και στην σπουδαία αυτή στιγμή είχε στο πλευρό του την σύζυγό του, Ηρώ Σαΐα αλλά και την μεγάλη του κόρη, Πανδώρα Ξαρχάκου.

Η “άγνωστη” κόρη 

Η Πανδώρα Ξαρχάκου ασχοείται με το χώρο της υποκριτικής αλλά και της σκηνοθεσίας. Έχει το όνομα της μητέρας του συνθέτη και είναι καρπός του πρώτου γάμου του με την Καρλότα Ξανθοπούλου. Είναι κι εκείνη μητέρα ενός αγοριού. Η αδυναμία που της έχει ο πατέρας της είναι γνωστή ενώ έχουν συνεργαστεί και σε θεατρικές παραγωγές.

Ξανά πατέρας στα 77

Ο Σταύρος Ξαρχάκος έχει αποκτήσει παιδιά και με την νέα του σύζυγο, με την οποία τονχωρίζουν 40 ολόκληρα χρόνια. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το καλοκαίρι του 2008 όταν εκείνη συμμετείχε σε συναυλίες υπό τη διεύθυνσή του. Τα 3 ετών δίδυμα Σταύρος και Μαρία Ιζόλδη έχουν φέρει μεγάλη χαρά στον μαέστρο και την Ηρώ Σαΐα αλλά και σε ολόκληρη την οικογένεια. Φυσικά, η σχέση, ο γάμος και η απόκτηση των παιδιών απασχόλησαν πολύ τα φώτα της δημοσιότητας παρόλο που το ζευγάρι προτιμά να διατηρεί χαμηλούς τόνους στην οικογενειακή του ευτυχία.

Η αναγόρευση σε επίτιμο διάκτορα

Οι δύο σημαντικές γυναίκες της ζωής του δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή τη μέρα. “Ο Σταύρος Ξαρχάκος, μαζί με τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη, συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες που, στη δεκαετία του 1960, δημιούργησαν και καθιέρωσαν το ‘έντεχνο λαϊκό’ τραγούδι. Παράλληλα, συνέθεσε λόγια-κλασική μουσική για το αρχαίο δράμα, το θέατρο, τον κινηματογράφο, καθώς  και όπερα και μουσική μπαλέτου με διεθνή παρουσία και αναγνώριση” τόνισε ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος.

Μετά την Αναγόρευση ακολούθησε η ομιλία του Σταύρου Ξαρχάκου ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με σύντομο μουσικό πρόγραμμα με την Ηρώ Σαΐα στο τραγούδι και τον Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος με την κόρη του Πανδώρα.

marieclaire.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ