Μηνύματα για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου

19
520

Ανακοίνωση ΕΚΒΣΔ για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου τιμά και χαιρετίζει την 46η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973.

Ο αγώνας του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας ενάντια στη φασιστική και αμερικανονατοϊκή δικτατορία, αποτελεί για τους σημερινούς εργαζόμενους παρακαταθήκη και έμπνευση για την πορεία του εργατικού κινήματος μπροστά στις μάχες που έρχονται!

Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του Πολυτεχνείου σήμερα είναι πιο επίκαιρα από ποτέ! 46 χρόνια αφού ο λαός και η νεολαία της Ελλάδας βροντοφώναζε «Έξω αι ΗΠΑ» και «Έξω το ΝΑΤΟ», οι χθεσινές και οι σημερινές κυβερνήσεις δίνουν «γη και ύδωρ» στους μακελάρηδες των λαών. Συνυπογράφουν συμφωνίες που κάνουν όλη την Ελλάδα μία απέραντη στρατιωτική βάση και με ¨περηφάνεια¨ καλούν τους έλληνες φαντάρους να χύσουν το αίμα τους στις νέες επεμβάσεις που σχεδιάζουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!

Αυτές οι επεμβάσεις, αυτοί οι πόλεμοι γίνονται ώστε μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες να πλουτίσουν παραπάνω και να ξαναμοιράσουν τις πηγές πλούτου του πλανήτη, με αποτέλεσμα το ξεριζωμό χιλιάδων ανθρώπων, που έχει σαν επακόλουθο τα ατελείωτα καραβάνια προσφύγων και μεταναστών.

Η πολιτική που ακολουθείται και εξασφαλίζει την κερδοφορία των λίγων, συνεχίζει στο εσωτερικό της χώρας μας μετά την κρίση , σε περίοδο «ανάπτυξης» να βάζει στο απόσπασμα δικαιώματα και κατακτήσεις της νεολαίας και των εργαζομένων.

Τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας. Οργανώνουμε νέους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργατών και της νεολαίας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή.

15/11/2019

Μίκα Ιατρίδη για το Πολυτεχνείο: «Το Πολυτεχνείο μας καλεί να έχουμε το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον».

«Η επέτειος του Πολυτεχνείου, με την οποία τιμάμε όσες και όσους αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία, μας καλεί να έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον.

Ένα μέλλον το οποίο μπορεί να είναι καλύτερο όταν τα αιτήματα για τα οποία αγωνιζόμαστε είναι κοινά για όλους. Και το «ψωμί-παιδεία-ελευθερία» ήταν ένα τέτοιο αίτημα.

Ένα μέλλον στο οποίο χρειαζόμαστε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου ενωμένες, για να πάει αυτός ο τρόπος μπροστά, για να κάνουμε καλύτερη και ποιοτικότερη τη ζωή μας.

Ένα μέλλον στο οποίο το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι ανοικτό σε όλες τις ιδέες, παράγει γνώση, παράγει πολιτισμό και μπορεί να οδηγήσει τους νέους και τις νέες μας, με ασφάλεια και με τα ουσιαστικά εφόδια που χρειάζονται, στη νέα εποχή».

Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την 46η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Στις 17 Νοέμβρη τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την κορύφωση των αντιδικτατορικών κινητοποιήσεων που οδήγησε στην πτώση της αμερικανοκίνητης χούντας των Συνταγματαρχών.

Θυμόμαστε και τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, της Νομικής και όλων όσοι υπέστησαν διώξεις, φυλακίσεις και βασανιστήρια από το χουντικό καθεστώς. Ο αγώνας τους για την Παιδεία, την Ελευθερία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη αποτελεί σημείο αναφοράς για την ιστορία του τόπου μας.

Σαράντα έξι χρόνια μετά, η εξέγερση του Νοέμβρη δεν είναι μια μακρινή ανάμνηση. Αποτελεί για εμάς πολύτιμη παρακαταθήκη που μας θυμίζει ότι με τη δράση μας μπορούμε να αναμετρηθούμε και να ανατρέψουμε καθεστώτα που μοιάζουν ακλόνητα. Αντλούμε δύναμη και έμπνευση από τον αντιδικτατορικό αγώνα, ιδίως σήμερα που ζούμε την άνοδο του πολιτικού και κοινωνικού αυταρχισμού διεθνώς και στη χώρα μας.

Οι φετινές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου γίνονται σε συνθήκες κυβερνητικής αυθαιρεσίας και καταστολής. Αστυνομικοί παραβιάζουν αναίτια το πανεπιστημιακό άσυλο,κακοποιούν φοιτητές και φοιτήτριες μέσα στη σχολή τους και τους συλλαμβάνουν έξω από το σπίτι τους. Την ίδια στιγμή, γινόμαστε μάρτυρες μιας συστηματικής προσπάθειας συκοφάντησης των δημόσιων Πανεπιστημίων και αναθεώρησης της ιστορίας. Ο φετινός εορτασμός ας είναι εφαλτήριο προάσπισης της δημοκρατίας μας, διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης και διεκδίκησης ενός Πανεπιστημίου ανοιχτού στο λαό και τη νεολαία.

Θα τιμήσουμε τους εξεγερμένους του Πολυτεχνείου, τους νεκρούς, τους εξόριστους και τους φυλακισμένους,  συνεχίζοντας τον αγώνα τους για Ελευθερία, Δημοκρατία, και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμμετάσχει μαζικά και ειρηνικά στις επετειακές εκδηλώσεις και στην πορεία της 17ης Νοέμβρη.

https://www.syriza.gr/article/id/84684/Mhnyma-toy-SYRIZA-gia-thn-46h-Epeteio-ths-eksegershs-toy-Polytechneioy.html

Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ – ΒΟΡ. ΔΩΔ/ΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΓΙΑ ΤΑ 46 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Συμπληρώνονται 46 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε το αποκορύφωμα της αντιδικτατορικής πάλης του λαού και της νεολαίας κατά της χούντας των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου του 1967. Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα στον αγώνα ενάντια στην πολιτική που οδηγεί το λαό στην φτώχεια, την ανεργία, την ανασφάλεια, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό.

Το ΚΚΕ αποτίει φόρο τιμής σε όλους όσοι αγωνίστηκαν κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, δοκιμάστηκαν στη φρίκη των βασανιστηρίων, της εξορίας, των φυλακίσεων, των διώξεων και των στρατοδικείων, στους νέους και τις νέες της Αντι-ΕΦΕΕ. Το ΚΚΕ είναι περήφανο για τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ, που πρωτοστάτησαν στον αγωνιστικό λαϊκό ξεσηκωμό, που έδρασαν στις σκληρές συνθήκες της παρανομίας και των διώξεων της χούντας. Η ανασυγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεών του και η ίδρυση της ΚΝΕ, το 1968, συνέβαλαν καθοριστικά στην αντιδικτατορική πάλη.

Η επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας, το 1967, υπηρέτησε «διά πυρός και σιδήρου» τα συμφέροντα της αστικής τάξης σε βάρος του λαού. Υλοποίησε τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με αποκορύφωμα το πραξικόπημα στην Κύπρο, που οδήγησε στην τουρκική εισβολή και κατοχή. Αποδεικνύεται πως ο χαρακτήρας της αστικής εξουσίας, ως δικτατορίας του κεφαλαίου, παίρνει διάφορες μορφές για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του. Τέτοια μορφή αποτέλεσε και η δικτατορία, καθ’ όλη την επταετία ’67-’74.

Αποδεικνύεται, ακόμα, ότι ο αντικομμουνισμός, που ήταν επίσημη ιδεολογία της χούντας, αποτελεί πάντα τον προπομπό συνολικότερης επίθεσης κατά των εργαζομένων και του λαού. Η χούντα χτύπησε με μανία, με το ρόπαλο και με το χαφιέ, τα εργατικά, λαϊκά, δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Υπήρξε ένα διεφθαρμένο καθεστώς, που βασάνισε, εξόρισε, δολοφόνησε κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές.

Στις πύλες του Πολυτεχνείου δέσποζαν τα συνθήματα «Έξω οι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ». Αυτά τα συνθήματα κάθε χρόνο γίνονται πιο επίκαιρα, απ’ την στιγμή που η χώρα μας συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και μετατρέπεται σε ορμητήριο πολέμων και επεμβάσεων. Άλλωστε, πριν λίγες μέρες ο Υπουργός Άμυνας σε μία απαράδεκτη δήλωση – απευθυνόμενος σε Αμερικάνο στρατηγό – τόνισε πώς «οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον»!

Η κυβέρνηση ΝΔ έπιασε το νήμα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που ξέπλυνε τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, ενίσχυσε την στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ. Προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο σύστημα, καθώς αυτή την εγκληματική της πολιτική την δικαιολόγησε στο όνομα της “αριστεράς”, της “προόδου”, διασύροντας αγωνιστικές αξίες και ιδανικά, ενισχύοντας την συντηρητικοποίηση.

Η άλλη όψη του νομίσματος είναι η επίθεση της κυβέρνησης στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, η ενίσχυση της φοροληστείας του λαού, η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Απαραίτητο συμπλήρωμα αυτής της πολιτικής είναι η ένταση του δόγματος “νόμος και τάξη”, της εργοδοτικής τρομοκρατίας, της κρατικής καταστολής, με στόχο να μπουν στον “γύψο” οι λαϊκές και νεανικές διεκδικήσεις.

Γι’ αυτούς τους λόγους ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα φτωχά – λαϊκά στρώματα να τιμήσουν τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και τους νεκρούς της πάλης ενάντια στη δικτατορία, με τη μαζική, αγωνιστική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού και την αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Να διαδηλώσουν ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εμπλοκή της Ελλάδας. Εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στα θύματα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, πρόσφυγες και μετανάστες, που η πολιτική ΕΕ – κυβερνήσεων τους εγκλωβίζουν στην χώρα μας σε άθλιες συνθήκες.

Να απομονώσουν τους σύγχρονους υμνητές της χούντας, όσους χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού, του φασισμού, του αντικομμουνισμού.

Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου, όλη η αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας, τα συνθήματα και οι διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος δεν βρήκαν τη δικαίωσή τους με τη μετάβαση απ’ τη στρατιωτική δικτατορία στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τον Ιούλη του 1974. Η περίοδος της μεταπολίτευσης, της λεγόμενης «καλύτερης δημοκρατίας στην Ελλάδα», δεν έδωσε ουσιαστική και οριστική λύση στα εργατικά – λαϊκά προβλήματα, παρά τις κατακτήσεις των εργαζομένων, που επιτεύχθηκαν σε προηγούμενες συνθήκες, όπου ο συσχετισμός δύναμης και η ύπαρξη του σοσιαλιστικού συστήματος βοηθούσαν σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Αποδεικνύεται ότι οι όποιες κατακτήσεις και παραχωρήσεις στον καπιταλισμό είναι προσωρινές. Οι κρίσεις, η φτώχεια, ο αυταρχισμός, οι πόλεμοι θα υπάρχουν όσο η εξουσία βρίσκεται στα χέρια των καπιταλιστών, όσο η Ελλάδα είναι δέσμια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Όσες κυβερνήσεις επέλεξαν να διαχειριστούν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και τους νόμους του, αναπόφευκτα ακολούθησαν αντιλαϊκές πολιτικές. Αυτό που σήμερα απαιτείται για μια πραγματική διέξοδο προς όφελος του λαού, είναι η διαμόρφωση μιας νικηφόρας κοινωνικής συμμαχίας, που θα παλεύει ενάντια στα μονοπώλια, στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, στο ίδιο το ξεπερασμένο καπιταλιστικό σύστημα, με στόχο το σοσιαλισμό. Αυτός ο αγώνας μπορεί να αποκρούει αντιλαϊκά μέτρα, να αποσπά κατακτήσεις, να υπερασπίζεται δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες για το λαό.

ΑΘΗΝΑ 15/11/2019 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

«Εδώ Πολυτεχνείο!» του Γιάνη Βαρουφάκη

Η φετινή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου βρίσκει την κοινωνία εγκλωβισμένη στη Χρεοδουλοπαροικία. Την βρίσκει πτωχευμένη απέναντι σε μια κυβέρνηση που της υπόσχεται νέα φιλοδωρήματα την ώρα που σχεδιάζει να συγκαλύψει τις εσωτερικές της τριβές δημιουργώντας εμφυλιοπολεμικές συνθήκες στους δρόμους και διώκοντας όποιον τολμήσει να αντισταθεί στην νέα παρασιτική ολιγαρχία την οποία χτίζει πάνω στο 4ο Μνημόνιο που κληρονόμησε.

Το ΜέΡΑ25 δεν θυμάται το Πολυτεχνείο μόνο κάθε Νοέμβρη. Από την μέρα της ίδρυσής του, στην Ιδρυτική Διακήρυξή του το ΜέΡΑ25 ήταν σαφές:

«Περιπέτεια δεν ήταν το Κούγκι και το Μεσολλόγγι, ο Γοργοπόταμος ή το Πολυτεχνείο. Περιπέτεια ήταν η Τουρκοκρατία, η Κατοχή κι η Χούντα! … Περιπέτεια, εν κατακλείδι, είναι η μονιμοποίηση της Χρεοδουλοπαροικίας!»

Εμείς, το ΜέΡΑ25, είμαστε εδώ για να αντισταθούμε, να σταθούμε αρωγοί σε εκείνους που δεν το βάζουν κάτω, να θυμίζουμε ότι τη μνήμη του Πολυτεχνείου, σε τελική ανάλυση, την αμαύρωσαν όσοι, στο όνομά του, είπαν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, να φανούμε αντάξιοι όσων μας έστειλαν στη Βουλή για να προτάξουμε την υπεύθυνη ανυπακοή σε όλα εκείνα που καθιστούν τόσο επίκαιρη την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Πάνω από όλα, το ΜέΡΑ25 είναι εδώ για να θυμίζει ότι η Δημοκρατία είναι το πιο εύθραυστο λουλούδι. Θυμάμαι μια συζήτηση που είχα τέσσερα χρόνια μετά το Πολυτεχνείο, στην Αγγλία όπου βρέθηκα για σπουδές, με δύο βετεράνους άγγλους συνδικαλιστές. Πάνω στην συζήτηση, ο ένας εξ αυτών με ρώτησε αν χαίρομαι που είμαι σε μια χώρα όπου τα δημοκρατικά δικαιώματα για τα οποία πάλεψαν οι φοιτητές στο δικό μας Πολυτεχνείο είναι αναφαίρετα και δεν κινδυνεύουν από τον στρατό, τις μυστικές υπηρεσίες, την αστυνομία. Πριν προλάβω να του απαντήσω, γυρνάει ο δεύτερος συνδικαλιστής και του λέει:

«Θεωρείς πράγματι ότι αν το δικό μας, το Βρετανικό κατεστημένο, κάποια στιγμή νιώσει απειλούμενο δεν θα προβεί σε κατάργηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας; Δεν έχεις καταλάβει ότι την δημοκρατία μας την αφήνουν να υπάρχει όσο η δημοκρατία δεν απειλεί τα συμφέροντά τους; Αγαπητέ μου, το κατεστημένο επιτρέπει τις δημοκρατικές διαδικασίες μόνο εφόσον δεν κινδυνεύει.»

Ακριβώς επειδή η Δημοκρατία δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται το ΜέΡΑ25 τιμά την επέτειο του Πολυτεχνείου κάθε μέρα του χρόνου. Με υπεύθυνη, ρεαλιστική, διεθνιστική ανυπακοή στην ολιγαρχία-δίχως-σύνορα.

Γιάνης Βαρουφάκης, Γραμματέας ΜέΡΑ25 

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τιμάμε τον αγώνα της νέας γενιάς εκείνης της εποχής για δημοκρατία, αξιοπρέπεια, δικαίωμα των νέων στο όνειρο . Γι αυτό και το μήνυμα της επετείου παραμένει διαχρονικά επίκαιρο καθώς ο αγώνας αυτός είναι διαρκής και κάθε νέα γενιά, πάντα πρωτοπόρος, τον δίνει με το δικό της τρόπο.

Η νέα γενιά του σήμερα, η γενιά της κρίσης, κάνει κι αυτή με τη σειρά της τη δική της εξέγερση ενάντια σε μια γενική αίσθηση παρακμής. Την κάνει αθόρυβα και με σύγχρονους όρους, όπως η καινοτομία, η γνώση, η δημιουργικότητα, το ταλέντο . Το αίτημα για “ψωμί, παιδεία, ελευθερία” είναι και δικό της. Διεκδικεί ανάπτυξη και δουλειά, πρόσβαση στη γνώση, δικαίωμα να νιώθει ασφαλής και να είναι ελεύθερη να επιχειρεί, να τολμά, να ονειρεύεται, να πετυχαίνει!

Ο Δήμος Ρόδου τιμώντας το παρελθόν, στηρίζει το μέλλον. Είμαστε δίπλα στους νέους Ροδίτες και τις νέες Ροδίτισσες, αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες τους και θέλω με τη σημερινή ευκαιρία να τους διαβεβαιώσω προσωπικά πως τα νιάτα του νησιού μας βρίσκονται στο επίκεντρο της προσπάθειά μας για μια Ρόδο αυξημένων δυνατοτήτων, περισσότερων και καλύτερων ευκαιριών»

 

ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΙΩΝ

 

Μήνυμα για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου

Ο Δήμος Νισυρίων τιμά την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που αποτέλεσε το αποκορύφωμα των αγώνων του λαού μας ενάντια στην ξενοκίνητη δικτατορία των συνταγματαρχών. Τιμούμε τους αγώνες όλων που φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη στην πατρίδα μας. Η εξέγερση των φοιτητών αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους αγώνες σήμερα για κοινωνική δικαιοσύνη, για δωρεάν παιδεία και για ισόνομη αντιμετώπιση όλων των πολιτών σε όλα τα μήκη και πλάτη της πατρίδας μας.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας δείχνει το δρόμο του αγώνα ενάντια στην παλινόρθωση των πολιτικών των μνημονίων και ενάντια στα ακροδεξιά στοιχεία που προβάλλουν από τα χρονοντούλαπα του παρελθόντος  κηρύσσοντας το μίσος ενάντια στους συνανθρώπους μας  και ταυτόχρονα προσπαθούν να αναθεωρήσουν την ιστορία μας.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη που μας υπενθυμίζει πως ο λαός έχει τη δύναμη να αλλάξει τη μοίρα του, πως όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε και ταυτόχρονα να αναχαιτίσουμε την πορεία προς την εξουσία σε σκοτεινές οικονομικές δυνάμεις που πίσω από δημοκρατικό προσωπείο στοχεύουν στην άλωση της οικονομίας και της κοινωνίας.

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

«Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένει σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ. 46 χρόνια μετά, οι τρεις μέρες του Νοέμβρη του ’73 που συγκλόνισαν τη χώρα εξακολουθούν να εμπνέουν τους νέους για καλύτερη παιδεία, ουσιαστική δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Σήμερα, που η παλαιοκομματική πολιτική της Δεξιάς προσπαθεί να μετατρέψει σε φρούρια τα πανεπιστήμια, να κατεδαφίσει δικαιώματα και κεκτημένα των εργαζομένων – που με τις δικές τους θυσίες κράτησαν την κοινωνία ζωντανή μέσα στην κρίση που η ίδια η συντηρητική παράταξη με την πολιτική της δημιούργησε, οι νέοι και οι νέες στέκονται δυναμικά απέναντί τους. Με καινούργιους αγώνες, όλων μας, θα ανατρέψουμε την κυβερνητική νεοφιλελεύθερη πολιτική απαιτώντας αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη και κερδίζοντας κοινωνική δικαιοσύνη, ισότιμη πρόσβαση στη μόρφωση και Ελευθερία για όλους».

***

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΠΕΦΕΡΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ Κ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑΤΟ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ.ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΑΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΕΜΦΥΛΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑΣ Κ ΑΣΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Κ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΤΛ ΟΙ ΛΑΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΞΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚ(ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ) ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΤΕΜΦΥΛΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

    • Κλίντον, πρόεδρος ΗΠΑ 1999, στην Αθήνα για τον ανιστόρητο, ως συνήθως, ακροδεξιό

      «Οταν η χούντα κατέλυσε το πολίτευμα το 1967, οι ΗΠΑ επέτρεψαν στα γεωπολιτικά τους συμφέροντα εν μέσω Ψυχρού Πολέμου να κυριαρχήσουν των συμφερόντων τους –ή πιο σωστά των υποχρεώσεών τους– που θα ήταν η προάσπιση της δημοκρατίας, η οποία ήταν άλλωστε ο λόγος για τον Ψυχρό Πόλεμο. Είναι σημαντικό να το παραδεχθούμε».

  2. ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΩΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ CIA Κ ΕΔΙΩΧΝΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΛΩΤΣΗΔΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΤΑΝ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΜΑΖΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΣΕΙ Κ ΝΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.Κ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΚΕ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΟΥΛΗΔΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΞΗΓΕΙΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑΤΙ ΣΦΑΖΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΣ(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ).ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΟΤΑΝ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΣΦΑΖΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΤΟ 1956 ΤΗΣ ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑΣ ΤΟ 1968 Κ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΤΟ 1981?

  3. ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΤΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΠΕΡΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ ΝΑΤΟ?Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ Κ Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΜΙΣΗΣΕ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ?Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Κ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΩ Η ΜΑΜΑ ΕΣΣΔ (Η ΜΑΜΑ ΣΟΥ ΔΗΛΑΔΗ)ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΕΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΣΕ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟ.ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΤΕ ΚΑΜΜΙΑ 10000 ΠΑΛΑΒΟΙ Κ ΑΛΛΟΙ 10000 ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟΙ ΤΟ 46-49 ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΟΒΙΕΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ 90 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ Κ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΘΕΤΕ ΚΑΛΑ ΨΟΦΑΤΕ ΓΙΑ ΡΕΒΑΝΣ.

  4. ΕΣΥ ΣΟΒΙΕΤΟΔΟΥΛΕ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΟ ΑΡΘΡΑΚΙ (ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Κ ΟΧΙ ΣΤΑ ΡΩΣΙΚΑ)ΤΙΣ ΦΡΑΓΚΑΡΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΙΝΕΙ Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΙΣΕΙΣ ΕΑΝ ΤΟΤΕ ΝΙΚΟΥΣΕ Ο ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ Κ ΟΧΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΤΑ…ΦΡΥΔΙΑ ΣΟΥ Κ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΓΩΝΕΣ Κ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΛΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΔΙΝΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ Ο ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ ΣΟΥ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ-ΣΤΑΛΙΝ ΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ Κ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΣΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ Κ ΣΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΕΣ Κ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟ ΚΚΕ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΠΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ Κ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΕ ΚΟΣΜΟ ΕΤΡΕΞΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΠΕΛΩΣΕΙ

  5. Κ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΑΧΑ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΕ Η ΑΜΕΡΙΚΑ.ΠΟΣΟ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΨΕΥΤΟΦΑΣΙΣΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑ?ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΔΗΘΕΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΩ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΚΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ Κ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟ ΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ(ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ)ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΣΤΗ ΔΕ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΔΕΡΝΑΝ ΕΚΛΕΒΑΝ Κ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΚΚΕ ΤΑΧΘΗΚΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ Κ ΚΑΤΗΓΓΕΛΛΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΩΣ ΠΡΑΞΗ ΦΑΣΙΣΤΩΝ Κ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ.

  6. ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΜΑΡΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΙΓΑ Τ ΑΥΓΑ ΟΤΑΝ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΤΑΛΙΝ ΕΣΦΑΖΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ(20000)ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΑΝ Κ ΦΥΛΑΚΙΖΕ 1500 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΑ(ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ)ΩΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ Κ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΝΙΚΑΒΕΝΤΕ ΤΟ 1937(ΛΑΙΚΟ ΚΟΜΙΣΑΡΙΑΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ)ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΚΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΟΥΑ ΚΟΥΑ ΚΟΥΑ.ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΛΑΙΓΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝ ΒΛΕΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ Η Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ?Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ

  7. ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ Ο ΗΛΙΟΣ.ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΧΟΝΕΚΕΡ Κ ΛΕΕΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Κ Ο ΗΛΙΟΣ.ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Κ Ο ΗΛΙΟΣ ΛΑΜΠΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ.ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΛΕΕΙ Ο ΧΟΝΕΚΕΡ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΗΛΙΟΣ.ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ Κ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΥΕΙ.ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΧΟΝΕΚΕΡ Κ ΛΕΕΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΔΕ ΜΑΣ ΧΕ..ΕΙΣ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΔΥΣΗ,ΛΕΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ.

  8. ΕΝΑΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΡΩΤΑΕΙ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΑΣ?ΟΤΙ Κ ΕΣΥ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ.ΧΜΜΜ ΛΕΕΙ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΟΥ ΝΑ ΣΕ ΣΥΛΛΑΒΩ.ΣΤΙΣ ΗΠΑ Κ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ ΥΠΗΡΧΕ Η ΙΔΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ.ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΡΗΓΚΑΝ ΡΗΓΚΑΝ ΔΕΝ Μ ΑΡΕΣΕΙΣ.ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ ΙΣΧΥΕ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΤΣΕΡΝΙΕΝΚΟ Κ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΔΕΝ Μ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΡΗΓΚΑΝ

  9. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ότι ο μόνος μεταπολεμικός Ηγέτης της Ελλάδος που χάρισε τα αγροτικά χρέη, ήταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος.
    Ωστόσο, το ίδιο έπραξε κι ένας άλλος Ηγέτης, αλλά προπολεμικά. Ήταν βεβαίως ο Ιωάννης Μεταξάς! Ο «Πρώτος Αγρότης», όπως τον ονόμασαν οι ευγνώμονες Έλληνες αγρότες!
    Η ρύθμιση (διαγραφή) των αγροτικών χρεών προς τους ιδιώτες (τοκογλύφους!) που δάνειζαν τους αγρότες με υπέρογκους τόκους (και που σχεδόν πάντα έπαιρναν για αντάλλαγμα τη γη τους, όταν οι αγρότες δεν είχαν λεφτά να τους πληρώσουν…), έγινε με τον Αναγκαστικό Νόμο 677 «Περί Ρυθμίσεως Χρεών», που έγινε στις 14 Μαΐου του 1937

  10. ΕΧΩ ΞΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΓΡΑΨΕ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ.ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΠΟΤΕ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ.ΤΟ 1936 ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΕΠΙΔΙΚΑΣΕ ΤΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1934.ΤΟΤΕ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΟΓΩ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΟΥ 1932.ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 36 ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΞΕΣΠΑΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β ΠΠ ΚΑΤΟΠΙΝ ΦΙΛΙΚΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΒΕΛΓΙΟΥ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕ Κ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ Κ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ.

  11. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΙΣΟΒΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΟΥΣ.ΑΠΟ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΑΠΙΑ ΚΡΕΑΤΑ ΜΠΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΤΤΟΝ ΙΝΤΑΣΤΡΙΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΖΙΜΕΝΣ(ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ).ΤΑ ΔΕ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ Κ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Κ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΑΝΤΙ ΠΑΧΥΛΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ.ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΕΦΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΟΚ Κ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΝΩ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ Κ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ Κ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΑΝΑΒΕΙ ΛΑΜΠΑΔΑ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΑΝΤΕ ΞΥΠΝΑΤΕ Κ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΣΘΕ

  12. ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΩ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Κ ΗΤΑΝ ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΟ 1920 ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΓΟΥΝΑΡΗ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΙΚΑ ΙΔΡΥΣΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Κ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ.ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΤΑΞΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΟΝ ΓΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ Κ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΦΤΥΣΟΥΝ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΗΤΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΕΔΙΑ.Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ-ΙΤΑΛΟΥΣ Κ ΤΟ ΚΚΕ ΕΣΦΑΖΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

  13. ανωνυμε οταν δεν εχουμε επιχειρηματα βριζουμε ετσι?κλασικη περιπτωση φασιστοαριστερου απλα σε εσβησε ο νεμεσις ν αγιασει το στομα του πραγματικη νεμεσις της ψευτοαριστερας οπου σας βρισκει σας ξεμπροστιαζει χαχαχα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ