Eκτελεστής του Ισλαμικού Κράτους ο τζιχαντιστής συνελήφθη τον Ιούνιο του 2019 στην Κω όταν εμφανίστηκε σε βάρκα με πρόσφυγες

3
1799

Ο τζιχαντιστής συνελήφθη τον Ιούνιο του 2019 στην Κω όταν εμφανίστηκε σε βάρκα με πρόσφυγες – Τα περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά του ήρθαν στο φως όταν ταυτοποιήθηκε η φωτογραφία του στη βάση δεδομένων της Europol

Επτά τζιχαντιστές που πέρασαν από τα τουρκικά παράλια έχουν πέσει, την τελευταία τετραετία, στα χέρια των ελληνικών αρχών. Ένας από αυτούς, όπως αποδείχθηκε, συμμετείχε σε περιστατικά φρίκης στη Ράκα καθώς και σε άλλες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ. Ήταν, μάλιστα, από τους εκπαιδευτές του Ισλαμικού Κράτους, ενώ συμμετείχε σε εκτελέσεις.

Ο τζιχαντιστής συνελήφθη τον Ιούνιο του 2019 στην Κω όταν εμφανίστηκε σε βάρκα με πρόσφυγες. Η ταυτότητά του προδόθηκε στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης και συγκεκριμένα τη στιγμή που γινόταν έλεγχος στο διαβατήριό του, καθώς φάνηκε ότι είχε παραποιημένα στοιχεία.

Τα περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά του ήρθαν στο φως όταν ταυτοποιήθηκε η φωτογραφία του στη βάση δεδομένων της Europol. Εμφανιζόταν ως δήθεν πρόσφυγας.

«Υπαρκτός ο κίνδυνος τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ελλάδα»

«Είναι χιλιάδες οι άνθρωποι που έρχονται στην Ελλάδα και είναι δύσκολο να ελεγχθούν καθώς είναι πολύ μικρός ο αριθμός των αστυνομικών που καλούνται να τους ταυτοποιήσουν» λέει στο Open TV ο Άγγελος Αγραφιώτης, σύμβουλος διαχείρισης κινδύνου.

«Για μένα είναι υπαρκτός ο κίνδυνος τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ελλάδα» προσθέτει.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Κατερινόπουλος, πρώην στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής προσθέτει πως «η χώρα μας είναι μία χώρα διέλευσης τζιχαντιστών. Το θεωρώ απίθανο, δεν τους βολεύει, δεν τους εξυπηρετεί, να χτυπήσουν στη χώρα μας».

Επικίνδυνος τζιχαντιστής στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ στην Κω. Εκπαίδευε μαχητές του ISIS

Άμεσα συνελήφθη και όταν πλέον είδε πως έχουν στα χέρια τους αποδεικτικό υλικό της δράσης του, τότε αποφάσισε να μιλήσει και να μην κρύψει τίποτε.

Σύμφωνα με πληροφορίες  το συγκεκριμένο πρόσωπο παραδέχτηκε πως αρχικά ανήκε στο τομέα μαχητών της «Al Nousra», παρακλάδι της «Αλ Κάϊντα» στην Συρία και στην συνέχεια πέρασε άμεσα στις τάξεις των μαχητών του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Ράκα, Μοσούλη, Κομπάνι

Ο ίδιος άνθρωπος παραδέχτηκε πως συμμετείχε σε φρικαλεότητες στην Ράκα, την «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Χαλιφάτου στην Συρία, παραδέχτηκε επίσης πως πήρε μέρος στις μάχες στην Μοσούλη, αλλά και στην επέλαση του ISIS στο Κομπάνι, όπου υπέστησαν μια από τις χειρότερες ήττες τους από την Κουρδική Πολιτοφυλακή «YPG».

Ο ίδιος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πως ήταν παρών στις τελευταίες μεγάλες μάχες που έδωσε το Χαλιφάτο στην Ράκα, όπου επίσης υπέστη συντριπτική ήττα από την Κουρδική Πολιτοφυλακή, ενώ εξιστόρησε στους Έλληνες Αστυνομικούς πως κατάφερε να βρει νέο διαβατήριο και τελικά να ξεφύγει από τον κλοιό που είχε δημιουργηθεί έπειτα από την συντριπτική ήττα του ISIS.

Μετά από αυτές τις πραγματικά ενδιαφέρουσες «συζητήσεις» που είχε το συγκεκριμένο πρόσωπο με τους αστυνομικούς μεταφέρθηκε στην Αθήνα και παραπέμφθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, οποίος βέβαια αποφάσισε την προφυλάκιση του.

Παράλληλα για την περίπτωση του «Σύρου πρόσφυγα» ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες.

newsit, Real

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και τώρα ο ένας απ’ τους πολλούς και ιδιαίτερα επικίνδυνους δολοφόνους με απλά μέσα θα σταλεί κάπου που ως δια μαγείας θα εξαφανιστεί και μετά πάλι θα ξαναπεράσει τα εδάφη μας.να χαρώ εγώ πολεμικούς μεταναστες.οταν γεμίσει η χώρα από δαυτούς κι αρχίσουν να ρίχνουν στο ψαχνό τότε όλα τα λολ που τους υποστηρίζουν με όλη τους την ψυχή τι θα κάνουν τότε;;;;

    • Κανένας δεν τους υποστηρίζει ...χωρίς έμμεσο ή άμεσο συμφέρον.

      Όλοι που τάχατες νοιάζονται για τα ασυνόδευτα,για την κλιματική αλλαγή,για τους φτωχούς ρακένδυτους πρόσφυγες,όλοι είναι στην υπηρεσία..του Ισκαριώτη…κάποιοι από ιδεοληψία ανανεμιγμένη με μισθούς Μ.Κ.Ο.Οι φιλεύσπλαχνοι ανθρωπιστές της τσέπης,αυτοί που σε κάθε θέμα αναθεματίζουν σαν φασίστες,όποιον διατηρεί κάποιες επιφυλάξεις,είναι οι χειρότεροι υποκριτές,οι χειρότεροι φασίστες και ρατσιστές.Σε κάθε σχόλιο βρίζουν τους Έλληνες με ένα μίσος πρωτόγνωρο,ανήθικο,ανίερο,χωρίς καν να αναρωτηθούν μήπως αυτός που βρίζουν είναι ένας αγανακτισμένος..Ποτέ μετά την λήξη του εμφυλίου ,η Πατρίδα δεν γνώρισε τόσο κατευθυντικό μίσος,τόσο υπόγειο μαυραγοριστισμό,τόση πρόστυχη…αλληλεγγύη.Αν θα παρέλαζαν αυτά τα ανθρωπάρια,θα είχαν σημαία τους κάτι ανάμεσα στη σβάτσικα και το σκεπάρνι….ένα λογότυπο απ τα πιο μισοδυτικά,απ τα πιο επιτυχημένα υβρίδια S.S και Gestapo.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ