Αίγιο: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης κηδεύτηκαν γιαγιά και εγγονάκι – Τα σπαρακτικά μηνύματα της μητέρας

0
583

Στο σημείο της τραγωδίας πραγματοποιήθηκε αυτοψία – Υπολογίζεται ότι το αυτοκίνητο του 28χρονου πρέπει να μπήκε στη στροφή με ταχύτητα πάνω από 150 χιλιόμετρα την ώρα

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και έντονης οργής τελέστηκε η κηδεία της 67χρονης Ευαγγελίας και του μόλις ενός έτους Γιάννη. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο τελευταίο «αντίο» συγκλονίζουν, με τον σπαραγμό να είναι διάχυτος παντού.

Μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο: το θέαμα της γιαγιάς που έβγαζε βόλτα το εγγονάκι της ήταν καθημερινό.

Η 67χρονη Ευαγγελία και ο μόλις ενός έτους Γιαννάκης, που έχασαν τη ζωή τους τόσο άδικα και ξαφνικά, κηδεύτηκαν το απόγευμα στις Καμάρες.

Εκεί ήταν όλο το χωριό για να τους αποχαιρετίσει. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του μωρού που δεν μπορούσαν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε την Κυριακή το απόγευμα όταν το όχημα που οδηγούσε ο 28χρονος δόκιμος του Πολεμικού Ναυτικού έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω σε γιαγιά και εγγονό κόβοντας το νήμα της ζωής τους.

Μητέρα βρέφους: «Παιδάκι μου πού είσαι να σε πάρω μια αγκαλίτσα;»

Απαρηγόρητη η μητέρα του βρέφους, αποχαιρέτισε το παιδί της μέσα από δραματικά μηνύματα στα κοινωικά δίκτυα.

«Γιαννάκη μου, υποφέρω, πονάω μακριά σου παιδάκι μου. Παιδάκι μου πού είσαι να σε πάρω αγκαλίτσα;» έγραψε η μητέρα του μωρού.

«Αυτός που πήρε τη ζωή του παιδιού και της πεθεράς μου να το πληρώσει. Παλικάρι μου αντίο! Σε έχασα, έφυγες μέσα από την αγκαλιά μου, πεθερούλα μου καλή φύλαγες μου τον μονάκριβό μου, αγάπη μου, άγγελε μου….» συνέχισε η τραγική μητέρα.

Με 150 χιλιόμετρα στη στροφή ο 28χρονος

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, στο σημείο της τραγωδίας πραγματοποιήθηκε αυτοψία και αναπαράσταση από ειδικούς. Υπολογίζεται ότι το αυτοκίνητο πρέπει να μπήκε στη στροφή με ταχύτητα πάνω από 150 χιλιόμετρα την ώρα.

«Άνοιξε το κεφαλάκι του. Το πήρα αγκαλιά και το φίλησα. Και η μανούλα μου. Θέλω να πω στην αστυνομία να μην τον αφήσουν, γιατί θα κάνω κακό και ας πάω φυλακή, δεν με νοιάζει. Πήγε και ανέβηκε πάνω στο πεζοδρόμιο, ήταν μεθυσμένος» ανέφερε, τη Δευτέρα, σε κατάσταση σοκ και με δάκρυα στα μάτια ο τραγικός πατέρας.

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στην παλαιά εθνική οδό Πατρών- Αιγίου κοντά στο χωριό Καμάρες.

Πάντως μαρτυρίες από το Αίγιο κάνουν λόγο για απόπειρα του δράστη να εξαφανιστεί προσεγγίζοντας σκάφος που έχει στην ιδιοκτησία του και που βρισκόταν στην παραλία του Λόγγου, όπου και συνελήφθη.

 

Αίγιο: Ο 28χρονος μετά την τραγωδία «έπεσε στη θάλασσα για να αυτοκτονήσει»

Ο 28χρονος που παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε γιαγιά και εγγονό στο Αίγιο, ζητά τώρα συγγνώμη μέσω του δικηγόρου του. Παράλληλα ο συνήγορός του υποστηρίζει ότι ο οδηγός και δόκιμος του Πολεμικού Ναυτικού δεν έπεσε στη θάλασσα με σκοπό να διαφύγει αλλά γιατί είχε «αυτοκτονικές διαθέσεις».

«Ήδη ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή. Τις λεπτομέρειες του δυστυχήματος ίσως είναι πρόωρο να τις πούμε, σίγουρα έχει την υπαιτιότητα του τροχαίου, δεν το συζητάμε. Τώρα λεπτομέρειες για την ταχύτητα, το φρενάρισμα και τα λοιπά ίσως είναι νωρίς να πούμε, περιμένουμε κι εμείς την έκθεση της Τροχαίας. Να σας πω ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ότι προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης μέσω θαλάσσης. Το αντίθετο. Ο άνθρωπος υπέστη ψυχολογικό σοκ, το σπίτι του ήταν παραδίπλα, πήγε, άφησε το αμάξι και έπεσε στη θάλασσα με διαθέσεις αυτοκτονικές και τον μάζεψαν από εκεί οι συγγενείς του. Επέστρεψε η μητέρα του στον τόπο του συμβάντος για να βοηθήσει τα θύματα. Κατάλαβαν ότι ήταν κάτι σημαντικό αλλά δεν είχαν συναίσθηση του τραγικού τέλους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του…

Όσο για τους λόγους που ο 28χρονος δεν προφυλακίστηκε ο δικηγόρος του διευκρινίζει ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη απαγγελθεί κατηγορίες αλλά και πώς της υπόθεσης έχει επιληφθεί η στρατιωτική ποινική δικαιοσύνη.

«Για να μη δημιουργούνται και στρεβλές εντυπώσεις να μου επιστρέψετε να σας πω και κάτι άλλο. Επειδή ειπώθηκε και δημιουργείται ένα κακό κλίμα στην κοινή γνώμη (που αναρωτιέται) γιατί αφέθηκε ελεύθερος. Ακόμη δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες γιατί όντας στρατιωτικός υπάγεται στην αρμοδιότητα της στρατιωτικής ποινικής δικαιοσύνης. Δεν υπάρχουν αυτόφωρες διαδικασίες. Η δικογραφία σχηματίζεται αυτή τη στιγμή στην Τροχαία Πατρών, θα την παραλάβει ο Εισαγγελέας του Ναυτοδικείου στον Πειραιά και τότε θα σταθμίσει το υλικό και θα αξιολογήσει ποιο νομικό χαρακτηρισμό θα δώσει και ποια κατηγορία θα ασκήσει. Εμείς είμαστε στη διάθεση της δικαιοσύνης από την πρώτη στιγμή, την εμπιστευόμαστε και θεωρούμε ότι με νηφαλιότητα θα μας αποδώσει τις ευθύνες που μας αναλογούν. Επειδή δεν είμαστε στην τακτική ποινική δικαιοσύνη και δεν υπάρχουν αυτόφωρες διαδικασίες, (και ο 28χρονος) είναι γνωστής διαμονής, υπηρετεί στη μονάδα του, γνωρίζει ο κυβερνήτης της μονάδας του ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται, επειδή δεν έχει εμπλοκές με τη δικαιοσύνη, επειδή δεν είναι ύποπτος φυγής, επειδή ακόμη δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για αυτό αφέθηκε ελεύθερος. Η τύχη του δεν έχει κριθεί ακόμη. Με το που θα έρθει η δικογραφία στα χέρια της εισαγγελίας του Ναυτοδικείου θα μελετηθεί από τον εισαγγελέα και θα ασκηθεί δίωξη. Αν ασκηθεί δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα θα παραπεμφθεί στο Πενταμελές Ναυτοδικείο. Αν ασκηθεί δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, θα περάσει από στρατιωτικό ανακριτή. Δεν τυγχάνει λοιπόν κάποιας εύνοιας, είναι μάλλον αυστηρότερη η στρατιωτική ποινική δικαιοσύνη παρά ευμενέστερη. Και σας το λέω γιατί έχει δημιουργηθεί ένα κακό κλίμα ότι δήθεν είναι ένας ασυνείδητος οδηγός που δεν ενδιαφέρθηκε. Τουναντίον είναι ένα πολύ ευαίσθητο παιδί…» καταλήγει ο συνήγορος του 28χρονου οδηγού.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ο 28χρονος αμέσως μετά το τροχαίο είπε σε έναν από αυτούς: «Εντάξει δεν έγινε τίποτα» και εγκατέλειψε το σημείο της τραγωδίας και τα θύματά του αβοήθητα…

Πηγή: Newsit.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ