Ευρωεκλογές 2019: Στη «μάχη του σταυρού» προηγούνται Κυμπουρόπουλος, Παπαδημούλης, Ανδρουλάκης | Ποιοι εκλέγονται

0
987

Ευρωεκλογές 2019: Οι 21 υποψήφιοι που προηγούνται στη «μάχη του σταυρού»

Η ΝΔ φαίνεται ότι εκλέγει 7 ευρωβουλευτές με Κυμπουρόπουλο, Μεϊμαράκη στην κορυφή – Έξι ευρωβουλευτές για τον ΣΥΡΙΖΑ με «επικεφαλής» Παπαδημούλη, Κουντουρά – Ανδρουλάκης και Καϊλή για το ΚΙΝΑΛ – Ποιους εκλέγουν ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Ελληνική Λύση

Η συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές με την ιστορική διαφορά των περίπου 9,5 μονάδων που υποχρέωσε τον Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει το βράδυ της Κυριακής πρόωρες εκλογές μετατόπισε το ενδιαφέρον στη «μάχη» του σταυρού για τις 21 θέσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών στο νέο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η Νέα Δημοκρατία εκλέγει 7 ευρωβουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 6, το ΚΙΝΑΛ 2, το ΚΚΕ 2, η Χρυσή Αυγή 2 και το ΜεΡΑ25 με καταμετρημένο το 65,77% εκλέγει έναν ευρωβουλευτή καθώς παραμένει οριακά 3,09% πάνω από το όριο που του εξασφαλίζει μια θέση.

Με ενσωματωμένο το 33,49% των «σταυρών» από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται οι Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μαρία Σπυράκη, Μανώλης Κεφαλογιάνννης και Γιώργος Κύρτσος.

stavros-nd1

Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι έξι ευρωβουλευτές είναι οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Έλενα Κουντουρά, Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου, Αλέξανδρος Γεωργούλης και Πέτρος Κόκκαλης.

syri00

Στο Κίνημα Αλλαγής οι δύο έδρες φαίνεται ότι καταλήγουν σε Νίκο Ανδρουλάκη και Εύα Καϊλή.

kinal00

Στο ΚΚΕ το προβάδισμα για τις δύο θέσεις ευρωβουλευτών έχουν οι Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος.

stavros-4

Από τη Χρυσή Αυγή προηγούνται οι Γιάννης Λαγός και Θανάσης Κωνσταντίνου.

stavros-5

Στην Ελληνική Λύση την έδρα κερδίζει με μεγάλη διαφορά ο Κυριάκος Βελόπουλος.

stavros-6

Στο ΜεΡΑ25, το οποίο βάσει της εκτίμησης της Singular Logic οριακά δεν θα εκλέξει ευρωβουλευτή, το προβάδισμα έχει η Σοφία Σακοράφα.

stavros-7

Δείτε βίντεο: Ευρωεκλογές: Ποιοι μένουν εκτός Ευρωβουλής

Η νίκη της ΝΔ με ευρεία διαφορά απο τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι πλέον δεδομενή με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον να εστιάζεται και στην μάχη του «σταυρού» – Όπως φαίνεται η ΝΔ θα εκλέξει 7 ευρωβουλευτές

Για την ώρα και με ενσωματωμένο 33,30% των «σταυρών» την κούρσα του γαλάζιου ψηφοδελτίου οδηγεί ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος με 45.109 ψήφους, ακολουθεί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με 36.632, η Ελίζα Βόζεμπεργκ με 26.264, η Μαρία Σπυράκη με 22.847, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης με 17.994,  ο Γιώργος Κύρτσος με 17.910 και  η Αννα Μισελ Ασημακοπούλου με 17.468.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως θα εκλέξει 6 ευρβουλευτές. Για την ώρα προηγείται ο Δημήτρης Παπαδημούλης με 23.983, η Ελενα Κουντουρά με 21.327, ο Κώστας Αρβανίτης με 18.958, ο Στέλιος Κούλογλου με 17.896, ο Αλέξης Γεωργούλης με 13.876 και ο Πέτρος Κόκκαλης με 12.978.

Δύο έδρες φαίνεται πως θα πάρει το Κίνημα Αλλαγής και για την ώρα προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 11.789 και ακολουθεί η Εύα Καϊλη με 10.185.

Επίσης, 2 έδρες πιθανότατα θα λάβει και το ΚΚΕ με τον Κώστα Παπαδάκη να προηγείται και να ακολουθεί ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος

Η Χρυσή Αυγή πέφτει απο τις 3 στις 2 έδρες. Ο Γιάννης Λαγός προηγείται με 10.875 ψήφους και ακολουθεί ο Αθανάσιος Κωνσταντίνου με 4.143.

Η μια έδρα που παίρνει η Ελληνική Λύση θα πάει όπως φαίνεται στον Κυριάκο Βελόπουλο.

Τέλος, η ΜΕΡΑ φαίνεται πως θα λάβει μια έδρα και στην σχετική μάχη προηγείται η Σοφία Σακοράφα.

Με τη ΝΔ να έχει εξασφαλίσει μία πολύ μεγάλη νίκη στις Ευρωεκλογές 2019, το ενδιαφέρον τώρα βρίσκεται στη μάχη των υποψηφίων των κομμάτων για να εκλεγούν ευρωβουλευτές.

Ηδη από τη ΝΔ προηγούνται (ενσωμάτωση 33,43%) οι:

Στέλιος Κυμπουρόπουλος
Ευάγγελος Μεϊμαράκης
Ελίζα Βόζεμπεργκ
Μαρία Σπυράκη
Γιώργος Κύρτσος
Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου
Μανώλης Κεφαλογιάννης

Από τον ΣΥΡΙΖΑ προηγούνται:

Δημήτρης Παπαδημούλης
Ελενα Κουντουρά
Κώστας Αρβανίτης
Στέλιος Κούλογλου
Αλέξης Γεωργούλης
Πέτρος Κόκκαλης

Από το ΚΙΝΑΛ προηγούνται οι:

Νίκος Ανδρουλάκης
Εύα Καϊλή

Aπό το ΚΚΕ προηγούνται οι:

Κωνσταντίνος Παπαδάκης:
Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος

Από την Χρυσή Αυγή προηγείται ο:

Ιωάννης Λαγός
Θανάσης Κωνσταντίνου

Από την Ελληνική Λύση προηγείται ο:

Κυριάκος Βελόπουλος

Ευρωεκλογές 2019: Η τρίτη εκτίμηση του Ευρωκοινοβουλίου για την κατανομή των εδρών

Ευρωεκλογές 2019: Η τρίτη εκτίμηση του Ευρωκοινοβουλίου για την κατανομή των εδρών

Η φιλοευρωπαϊκή δεξιά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) παραμένει, με 178 έδρες (από 216) στις 751, η πρώτη πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μπροστά από τους Σοσιαλδημοκράτες (152 έδρες από 185) μετά τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τις προβολές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μεταξύ των ευρωσκεπτικιστών, η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας (ENL, του Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λεπέν και της Λέγκας του Ματέο Σαλβίνι) αυξάνει τις έδρες της από 37 σε 55.

Η λαϊκιστική ομάδα Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας (EFDD), στην οποία μετέχει το ιταλικό Κίνημα Πέντε Αστέρων και πρόκειται να ενταχθεί το νέο ευρωφοβικό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ, αυξάνει τη δύναμή της από 42 σε 53 έδρες.

 

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε τα αποτελέσματα στο Δήμο που σας ενδιαφέρει

 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα αποτελέσματα των Εκλογών 2019

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ