Ο καιρός… τρελάθηκε – Καταιγίδα – υδροστρόβιλος και ισχυρή χαλαζόπτωση στη Σύρο (ΒΙΝΤΕΟ)

0
250

Ένας εντυπωσιακός υδροστρόβιλος τάραξε τα νερά στη Σύρο

υδροστρόβιλος

Ένα σπάνιο φαινόμενο είχαν την ευκαιρία να δουν χθες το απόγευμα οι κάτοικοι και οι τουρίστες στην περιοχή του Μέγα Γυαλού στη Σύρο. Έναν τεράστιο υδροστρόβιλο που υψωνόταν πολλά μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ο υδροστρόβιλος τραβούσε το νερό της θάλασσας, δημιουργώντας αυτές τις απίστευτες εικόνες, ευτυχώς λίγο αργότερα «έσβησε» όταν βγήκε στη στεριά.

To θέαμα ομολογουμένως  είναι άκρως εντυπωσιακό!Το σπανιο φαινόμενο κατέγραψε με το κινητό του ο κ. Γιώργος Λεκάκης.

Οι υδροστρόβιλοι συνήθως δημιουργούνται από ρεύματα νερού διαφορετικών κατευθύνσεων, που κυρίως οφείλονται στο φαινόμενο της παλίρροιας.

 

Ο καιρός… τρελάθηκε φέτος!]

Έχουμε φτάσει αισίως στα μέσα Απριλίου, ωστόσο ο χειμώνας φαίνεται πως δεν θέλει να μας… αποχωριστεί ακόμα!

Οι βροχές συνεχίζονται σχεδόν καθημερινά, οι θερμοκρασίες δεν είναι ακριβώς ανοιξιάτικες, ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα κάνουν συχνά πυκνά την εμφάνισή τους.

Μία ισχυρή καταιγίδα που συνοδεύτηκε από έντονη χαλαζόπτωση έπληξε πριν από λίγη ώρα, η οποία μάλιστα είχε μεγάλη διάρκεια (περίπου μία ώρα) και συνοδεύτηκε από έντονα ηλεκτρικά φαινόμενα (αρκετοί κεραυνοί έπεσαν και πάλι στη Σύρο).

Σε κάποιες περιοχές παρατηρήθηκαν μικροπροβλήματα στην ηλεκτροδότηση και το ίντερνετ, τα οποία όμως αποκαταστάθηκαν άμεσα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες, ενώ σχετική βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι της Τρίτης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ