Βόμβα: Ποιος γνωστός καναλάρχης καταδικάστηκε 12 χρόνια φυλακή, εισέπραττε μισθό ως δημόσιος υπάλληλος

0
869

Ποιος πασίγνωστος καναλάρχης καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλακή για απάτη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου;

Μετά από εφτά χρόνια, ένα σκάνδαλο που του 2010, οδηγήθηκε στη δικαστική του εκκαθάριση σε πρώτο βαθμό. Το Ε’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών καταδίκασε τον καναλάρχη Νικόλαο Φλαούνα σε φυλακή δώδεκα ετών, δίνοντας στην έφεσή του ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ο Φλαούνας καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλακή ομόφωνα για απάτη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου σε βαθμό που η ποινή που αντιμετώπιζε έφτανε μέχρι τα ισόβια, δεδομένου ότι του καταλογίστηκε ποσό 235.000 ευρώ.

Επί σειρά ετών, από το 1989 μέχρι το 2009, ο Φλαούνας εμφανιζόταν ως υπάλληλος του υπουργείου Γεωργίας, ενώ στην πραγματικότητα ήταν δημοσιογράφος της «Αυριανής» και μετέπειτα καναλάρχης του τηλεοπτικού σταθμού στην Καλαμάτα.

Του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό προτέρου εντίμου βίου, με μοναδικό στοιχείο το λευκό ποινικό μητρώο. Τέτοιο ελαφρυντικό δεν αναγνωρίζεται από τα δικαστήρια όχι μόνο στους κατηγορούμενους για ένοπλη αντικαθεστωτική δράση, αλλά ούτε σε καταδικαζόμενους για κοινά ποινικά αδικήματα.

Το Γενάρη του 2010, πληροφορηθήκαμε από έγγραφο που έπεσε στα χέρια μας, ότι ο δημοσιογράφος της «Αυριανής» Ν. Φλαούνας, ήταν από το 1989 μόνιμος υπάλληλος με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (κατηγορία Διοικητικό ΔΕ) στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Γεωργίας (διαβάστε εδώ το πρώτο δημοσίευμά μας).

Στο μεταξύ, ο Φλαούνας είχε ήδη γίνει καναλάρχης τηλεοπτικού σταθμού στην Καλαμάτα, αλλά συνέχισε να μισθοδοτείται κανονικά από το Δημόσιο.

Μάλιστα, είχε κάνει αγωγή και είχε επιδικάσει αποζημίωση 33.520 ευρώ σε εκδότη καλαματιανής εφημερίδας, που τον είχε χαρακτηρίσει «αυριανιστή, τρωκτικό, αρπακτικό και κρατικοδίαιτο», εξαπατώντας το δικαστήριο.

Χρειάστηκε έτσι να περάσουν εφτά χρόνια για να καθήσει στο εδώλιο και να καταδικαστεί ο Φλαούνας.

Παρά την μεταχείριση από το Τριμελές Κακουργημάτων, η καταδίκη του Φλαούνα σε 12 χρόνια φυλακή αποτελεί ταυτόχρονα και αποκάλυψη ενός συστήματος διαφθοράς, που το στήριζαν διαδοχικές κυβερνήσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ