ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ Κω: Μια 90χρονη συνελήφθη γιατί πουλούσε παντόφλες που η ίδια έπλεκε… «Δεν το έκανα για τα λεφτά»: Τι λέει η ίδια (ΒΙΝΤΕΟ)

3
575
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΥΠΕΡΡΥΘΜΙΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

 

Μια 90χρονη συνελήφθη γιατί πουλούσε παντόφλες που η ίδια έπλεκε. Κι όλοι έσπευσαν να κατακεραυνώσουν τη “βαρβαρότητα” της αστυνομίας που αναγκάστηκε να εφαρμόσει τον νόμο, και όχι τη βαρβαρότητα του ίδιου του νόμου, ο οποίος δεν κάνει εξαίρεση σε κανέναν, λόγω ηλικίας. Αν δεν ήταν 90χρονη αλλά 30χρονη, κι αν δεν έπλεκε παντόφλες με τα χέρια της, αλλά πουλόβερ με μηχανή στο σπίτι της, θα έπρεπε να μπορεί να τα πουλάει στην είσοδο του σπιτιού της ή από το διαδίκτυο; Τα κράτη με ανθηρές οικονομίες απαντούν “ναι”. Το οθωμανοσοβιετικό ελληνικό μοντέλο απαντάει “όχι”.

Ανάπτυξη σημαίνει να μπορεί ο καθένας να έχει οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα, χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια και διαχειριστικό κόστος. Να μπορείς να παράγεις προϊόντα ή να προσφέρεις υπηρεσίες οποιουδήποτε είδους, χωρίς καμμία κρατική παρέμβαση. Αν η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ ήταν κυβέρνηση, ο κάθε πολίτης θα είχε, με τη γέννησή του, τον προσωπικό του αριθμό, όπως ο Social Security Number στις ΗΠΑ. Έναν και μοναδικό, και ως ταυτότητα και ως ΑΦΜ. Θα μπορούσε να πουλάει παντόφλες που θα έπλεκε, χόρτα που θα μάζευε, πίτες που θα έψηνε, έπιπλα που δεν χρειάζεται πια, ηλεκτρονικά προγράμματα, κουτάβια που γέννησε η σκύλα του, θα μπορούσε να μαστορεύει ή να καθαρίζει ή να διδάσκει ή να κρατάει παιδιά ή να φροντίζει ηλικιωμένους. Θα μπορούσε να πουλάει οποιοδήποτε προϊόν και να προσφέρει οποιαδήποτε υπηρεσία. Χωρίς έναρξη στην εφορία, χωρίς ΚΑΔ, δηλώσεις μεταβολής επαγγελματικής δραστηριότητας, ΕΦΚΑ και επιμελητήρια. Με μια απλή απόδειξη σε οποιοδήποτε χαρτί που θα είχε το ΑΦΜ του πωλητή, το ΑΦΜ του αγοραστή και την υπογραφή και των δύο. Και στο τέλος του χρόνου θα δήλωνε το συνολικό του εισόδημα από όλες τις πηγές, χωρίς διαφορετικό καθεστώς φορολόγησης για κάθε μία. Ο φόρος θα ήταν για όλα γραμμικός (flat tax) 12%, o ΦΠΑ θα ήταν 15% (και 9% ο “χαμηλός” στα είδη πρώτης ανάγκης) και ΚΑΘΕ απόδειξη θα αναγνωριζόταν ως έξοδο και θα εξέπιπτε από το φορολογητέο εισόδημα, έτσι ώστε ο αγοραστής να έχει κίνητρο να ζητάει αποδείξεις από τους πάντες και η φοροδιαφυγή να μηδενιστεί, διότι θα ήταν ασύμφορη. Τόσο απλά, τόσο αποτελεσματικά.

Η κρατική υπερρύθμιση δεν οδηγεί μόνο 90χρονες στο κρατητήριο, αλλά ολόκληρη την Οικονομία σε θανατική καταδίκη.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ

«Δεν το έκανα για τα λεφτά»: Τι λέει η 90χρονη γιαγιά που συνελήφθη γιατί πουλούσε παντόφλες!(video)

Eξιστορεί την χθεσινή της περιπέτεια!

 

«Δεν το έκανα για τα λεφτά»! Αυτή ήταν η δήλωση της ηλικιωμένης 90χρονης γιαγιάς που συνελήφθη από την Αστυνομία γιατί πουλούσε στους Αμπελόκηπους στην συμβολή των οδών Ιωάννη Κραγια και Βενιζέλου παράνομα τερλίκια στην λαϊκή εξιστορεί την χθεσινή της περιπέτεια.

Η 90χρονη ζει στους Αμπελόκηπους μαζί με τον σύζυγό της και όπως αναφέρει αυτή ήταν η δεύτερη φορά που κατέβηκε κάτω την ημέρα της λαϊκής αγοράς στην περιοχή για να πουλήσει τερλικια.

Όπως η ίδια εξηγεί δεν είναι τόσο οι οικονομικοί λόγοι, όσο η ψυχική ικανοποίηση που νιώθει καθώς βγαίνει από το σπίτι και έχει με κάτι να ασχολείται.

Δείτε τα βίντεο:

Να που όμως, εχθές συνέβη κάτι το οποίο την αναστάτωσε και ταλαιπώρησε, όπως υποστηρίζει η ίδια και η οικογένειά της.

Την ώρα που καθόταν και έπλεκε, εμφανίστηκαν αστυνομικοί οι οποίοι της είπαν να μαζέψει τα πράγματα, αρχικά η γυναίκα νόμιζε πως απλά της είπαν να απομακρυνθεί από εκεί και να πάει σπίτι. “Ήρθαν και μου είπαν μάζεψε τα πράγματα σου. Τα μάζεψα και ξεκίνησα να πάω σπίτι. Εκείνη την ώρα μου είπαν πως δεν θα πάω σπίτι μου αλλά θα πάω μαζί τους στο τμήμα.

Αφού έφτασε στο τμήμα της περιοχής, μετά από περίπου δύο ώρες την μετέφεραν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για δακτυλικά αποτυπώματα. Εκεί έκατσε μέχρι αργά το βράδυ.

Μια κάτοικος της περιοχής ενημέρωσε την κόρη της ηλικιωμένης ότι συνέλαβαν την μητέρα της και ότι βρίσκεται στο τμήμα.

Όπως αναφέρει η Τζουντι, κόρη της ηλικιωμένης, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι συνέλαβαν ένα άτομο τέτοιας ηλικίας επειδή καθόταν και πουλούσε τερλικια, για να έχει κάτι να κάνει και για να βγάζει ένα μικροποσό.

“Οι αστυνομικοί μου έλεγαν πως ο νόμος είναι νόμος και ο νόμος είναι για όλους” σημειώνει η κ.Τζουντι.

Κάτοικοι της περιοχής μιλώντας στην ThessNews και το Ράδιο Θεσσαλονίκη, εξηγούν πως η κυρία ακόμα και στο πεζοδρόμιο όταν περπατάει πλέκει καλτσούλες, το θέμα ήταν ψυχολογικό και δεν είχε στόχο να κλέψει το ελληνικό κράτος.

Διαβάστε ακόμα μια είδηση για την φωτιά που ξέσπασε στο Ηράκλειο Κρήτης!

Τραγικό: Χειροπέδες σε 90χρονη που πουλούσε παντόφλες στην λαϊκή για να βγάλει τα προς το ζην!

Ένα περιστατικό που έλαβε χώρα χθες, κάνει το γύρο του διαδικτύου και προκαλεί το κοινό αίσθημα!

Η αστυνομία της Θεσσαλονίκης, συνέλαβε χθες (21/3) το μεσημέρι μία υπερήλικη γυναίκα 90 ετών, την Σουζάνα Ηλιάδου επειδή πουλούσε, χωρίς άδεια, για να βγάλει τα προς το ζην, τερλίκια.

Τα τερλίκια, είναι τα μάλλινα παπουτσάκια για το σπίτι που πλέκουν οι παλιές Πόντιες. Η κυρία Ηλιάδου, η οποία ζει μόνη με τον συνομήλικο σύζυγό της πηγαίνει μια στο τόσο σε κεντρικό δρόμο των Αμπελοκήπων, όπου γίνεται η λαϊκή και πουλά τα παπουτσάκια που πλέκει η ίδια.

90χρονη γιαγιά που συνελήφθη γιατί πουλούσε παντόφλες!

Όπως καταγγέλλει η κόρη της, ένα περιπολικό με τρεις άνδρες, την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήματής περιοχής των Αμπελοκήπων, που επενέβη ύστερα από κλήση άλλων, πιθανώς πωλητών της λαϊκής, που κατήγγειλαν τη γιαγιά, που δεν είχε άδεια.

Αφού τής πήραν αποτυπώματα, την προσήγαγαν στο Μέγαρο της Κεντρικής Αστυνομικής Διεύθυνσης προκειμένου να ακολουθηθεί και άλλη διαδικασία. Ο Γολγοθάς της γιαγιάς, τελείωσε τα μεσάνυχτα, με τους οικείους της να καταγγέλλουν ότι την είχαν νηστική για πάνω από 12 ώρες κι από το πρωί την είχαν με ένα ποτήρι νερό που ζήτησε η ίδια, καθώς δεν της έδιναν ούτε νερό… Οι αστυνομικοί μάλιστα, όπως καταγγέλλει η Τζ. Ηλιάδου, σε κάποιες στιγμές δεν ήταν καν ευγενικοί με την 90χρονη…

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να σας πω , ό ρουφιάνος που πήρε τηλ να μαζέψουν την γριά γιατί του έκλεβε πελάτες και αναγκάστηκε η αστυνομία να πάει , τι να κάνει και η Ελας.
    Το πιο σημαντικό όμως είναι οτι εχουμε κως δημιουργία ξανά στην κω, γιατί Θεέ μου.
    Τζημεροι συγνώμη κιόλας αλλα που πάτε ;

  2. Ρε πάτε καλά? Αντί να πιάνετε όλους αυτούς τους αλήτες που κατάντησαν την χώρα μας στο μαύρο της το χαλι πάτε και συλλαμβανετε μια γυναίκα με αθώα ψυχη! Ντροπή σας ,είστε άντε μην πω τι!

  3. Εσείς την αφήσατε με 300€ σύνταξη αυτήν και ποσούς άλλους εσείς αφήνετε τους μαύρους κίτρινους κτλ να πουλούν λαθραία ανενόχλητοι εσείς κάνετε τους λαθρομεταναστες Έλληνες εσείς μας επιβάλλετε να τους ταιζουμε εσείς κλέβετε τρώτε με χρυσά κουτάλια , εσείς ξεπουλανε την πατρίδα που ίσως ο άντρας της γυναίκας αυτής έδωσε την ζωή του για την ελευθερία σας σήμερα … Εσάς ποιος θα σας Σύλλαβει ποιος θα σας δικάσει;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.