Έρχονται προσλήψεις σε υπουργείο Ναυτιλίας, Λιμενικό (ΦΕΚ) | 639 επιπλέον μόνιμοι υπάλληλοι στις Φυλακές της χώρας

1
231

Έρχονται προσλήψεις σε υπουργείο Ναυτιλίας, Λιμενικό (ΦΕΚ)

Προσλήψεις πλοηγών αλλά και λιμενοφυλάκων προβλέπει το νομοσχέδιο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: «Για την κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. – Διατάξεις για τη λειτουργία του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις», το οποίο δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα άρθρα 8,9, 10 και 25 του νόμου 4597/2019:

Παράλληλα στο άρθρο 25 προβλέπεται ότι:

Άρθρο 25

Μεταβατική ρύθμιση κάλυψης κενών οργανικών θέσεων Λιμενοφυλάκων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μέχρι και την εισαγωγή στην Παραγωγική

Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

 1. Κατ’ εξαίρεση και έως την εισαγωγή στην Παραγωγική Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων της πρώτης εκπαιδευτικής σειράς που πρόκειται να εισαχθεί με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, μπορεί να προκηρύσσεται με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διαγωνισμός, με εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης των υποψηφίων, προκειμένου να καλυφθούν κενές οργανικές θέσεις Λιμενοφυλάκων, στο πλαίσιο αντιμετώπισης επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών.
 1. Οι υποψήφιοι για κατάταξη Δόκιμοι Λιμενοφύλακες πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες, κάτοχοι απολυτήριου τίτλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμου και αντίστοιχου τίτλου της αλλοδαπής και ηλικίας έως είκοσι εννέα (29) ετών, όριο που θεωρείται ότι συμπληρώνεται κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης συμμετοχής. Επιπλέον, πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον καλή γνώση μιας (1) εκ των περιλαμβανόμενων στην απόφαση της παραγράφου 3 ξένης γλώσσας. Για τους άνδρες υποψηφίους απαιτείται η εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων

  Προσλήψεις στις φυλακές ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης

  Η προκήρυξη και η διαδικασία επιλογής θα γίνει από τον ΑΣΕΠ


  Προσλήψεις στις φυλακές ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης

  Με εξακόσιους τριάντα εννέα (639) επιπλέον μόνιμους υπαλλήλους, διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων, θα ενισχυθούν, το επόμενο διάστημα, τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης. 

  Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε το αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης (αποφ. 16/399 – 17/401/31.1.2019) για την κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης διακοσίων πενήντα οκτώ (258) υπαλλήλων, στο νέο Κατάστημα Κράτησης Δράμας, και 381, στα λοιπά καταστήματα κράτησης της χώρας. Ειδικότερα προβλέπονται συνολικά οι ακόλουθες θέσεις: 234 Φύλακες, 204 Εξωτερικοί Φρουροί, 28 Ιατροί, 51 Νοσηλευτές, 25 Κοιν. Λειτουργοί, 5 Ψυχολόγοι, 5 Κοινωνιολόγοι, 7 Εγκληματολόγοι, 7 Μηχανικοί, 11 Πληροφορικοί, 53 Διοικητικοί και 9λοιπών ειδικοτήτων.

  Η προπαρασκευή έχει ήδη αρχίσει από το Υπουργείο ενώ η προκήρυξη αλλά και όλη η διαδικασία επιλογής θα γίνει από την Ανεξάρτητη Αρχή του ΑΣΕΠ.

  Σύμφωνα με το υπουργείο, «με την πλήρη στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης προσδοκάται η μέγιστη δυνατή επίτευξη των στόχων της σωφρονιστικής πολιτικής τόσο για την ασφάλεια όσο όμως και για την ανθρωπιστική μεταχείριση των κρατουμένων με σκοπό την κοινωνική επανένταξη».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.