Οινούσσες: Ο ψαροντουφεκάς που βρέθηκε απέναντι σε οπλισμένους Τούρκους λιμενικούς αποκαλύπτεται – «Ήθελαν να μας πάρουν μαζί τους» [pics, video]

0
403

Τις στιγμές αγωνίας που πέρασαν στην περιοχή της νησίδας Βάτου στις Οινούσσες, περιέγραψε στο NewsIt.gr, o ψαροντουφεκάς Αντώνης Κοντός που μαζί με τον φίλο του Δημήτρη Ζαννάρα αποτέλεσαν τους πρωταγωνιστές του θερμού επεισοδίου, που έστησαν ένοπλοι Τούρκοι λιμενικοί.

Τα όσα έζησε όταν είδε σκάφος του τουρκικού λιμενικού να τους κάνει σήμα, την επέμβαση Ελλήνων λιμενικών και τις προσπάθειες που έγιναν στη συνέχεια μέχρι να τερματιστεί το νέο σκηνικό έντασης. Σε ένα θέμα που αποκάλυψε ο ίδιος, τονίζοντας ότι οι Τούρκοι προσπάθησαν να τον δέσουν και να τον πάρουν μαζί τους.

«Στην αρχή δεν καταλάβαμε ότι ήταν Τούρκοι λιμενικοί»

Όπως ανέφερε η τουρκική ακτοφυλακή πέρασε στην ελληνική πλευρά κάνοντας νόημα στους δύο ψαροντουφεκάδες να τους πλησιάσουν. «Στην αρχή και για αρκετή ώρα νομίζαμε ότι πρόκειται για Frontex γιατί δεν υπήρχε κάτι που να δηλώνει ότι ήταν Τούρκοι.

Ακόμα και όταν μας προσέγγισαν μιλούσαν πολύ καλά Αγγλικά. Καταλάβαμε ότι είναι Τούρκοι όταν μίλησαν με τα κινητά τους και τους δόθηκε εντολή να μας πάρουν τα στοιχεία. Επιπλέον μας είπαν ότι θα πρέπει να δεθούμε με αυτούς για να μας τραβήξουν στην τουρκική πλευρά. Ευτυχώς αυτό αποτράπηκε από την παρουσία του Λιμεναρχείου της Χίου.

«Οι Τούρκοι ήταν οπλισμένοι»

Αμέσως μετά το σκάφος των ψαροντουφεκάδων πήγε πίσω από το ελληνικό σκάφος όταν τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα. «Ήταν λες και κινούταν εναντίον μας. Δημιούργησαν μεγάλα απόνερα και έτσι αναγκαστήκαμε να πάμε πίσω από το σκάφος του Λιμενικού» μας λέει ο κύριος Κοντός.

Επισημαίνει ότι οι Τούρκοι ήταν οπλισμένοι και ότι αρχικά αγνοούσαν τους Έλληνες λιμενικούς που τους ζητούσαν να απομακρυνθούν. «Υπήρχε μεγάλος κίνδυνος από τα απόνερα. Στο σημείο έφτασε και ένα δεύτερο μεγαλύτερο τουρκικό σκάφος, που αρχικά κινήθηκε προς τα πάνω μας».

«Ευτυχώς τα παιδιά του ελληνικού λιμενικού έδωσαν τέλος στην ένταση και οι Τούρκοι επέστρεψαν στα χωρικά τους ύδατα. Εμείς μετά επιστρέψαμε στη Χίο» λέει ο ψαροντουφεκάς Αντώνης Κοντός.

Ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου στο NewsIt.gr

Το επεισόδιο σημειώθηκε την Τετάρτη (03-10-2018) με πρωταγωνιστή ένα ψαροντουφεκά από τη Χίο. Ο ψαροντουφεκάς βρίσκονταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα όταν τον προσέγγισε σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής από τον οποίο ζήτησε τα στοιχεία του, θεωρώντας ότι βρίσκεται επί τουρκικών χωρικών υδάτων.

Ο νεαρός ψαροντουφεκάς Αντώνης Κοντός έγραψε στο Facebook

Σήμερα πήγα ένα διαφορετικό ψαροτούφεκο. Ένα ψαροτούφεκο που Τούρκοι πήγαν να μου πάρουν τα στοιχεία! Μετά από λίγο πήγαν να με δέσουν και να με πάρουν μαζί τους!

Και στο τέλος ίσως πήγαιναν να με ανατρέψουν ή να με εμβολισουν!!! Αν δεν ήταν το λιμενικό μας εκεί ποιος ξέρει που θα ήμουν;

(Για αυτούς που ξέρουν και ασχολούνται ήμουν στην Βάτο). Μαλλον ούτε το χόμπι μας δεν μπορούμε να κάνουμε σε αυτή την χώρα…

Πληροφορίες: politischios.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ