Δράμα χωρίς τέλος: Ταυτοποιήθηκε και η σορός του Σπύρου Κάκαρη – Αγνοείται η φίλη του | Επίσημη ανακοίνωση: 25 οι αγνοούμενοι

0
1193

Η τραγωδία συνεχίζεται καθώς ταυτοποιούνται οι σοροί των νεκρών από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής.

Το Σάββατο ταυτοποιήθηκε και η σορός του Σπύρου Κάκαρη, ο οποιος αγνοούνταν από τη Δευτέρα στο Μάτι.

Ο αδελφός του 40χρονου ειδοποιήθηκε να πάει εκτάκτως στο νεκροτομείο Αθηνών, οπου παρουσία ψυχολόγου έμαθε τα τραγικά νέα. Στο πλευρό του βρίσκονταν και δύο φίλοι του θύματος, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν οτι δεν θα τον ξαναδούν.

«Δένω τα κορδόνια μου, έλα να με πάρεις». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του εναερίτη Σπύρου Κάκαρη προς τον φίλο του Χρήστο Μυλωνά, όταν ο τελευταίος τον κάλεσε στο κινητό τηλέφωνο στις 6.10 το απόγευμα της Δευτέρας, για να σπεύσουν να κόψουν δένδρα στο Λύρειο παιδικό ίδρυμα στο Νέο Βουτζά, ώστε να εμποδίσουν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Athina

Αυτό ήταν και το τελευταίο ίχνος ζωής του Σπύρου, ο οποίος ζούσε στο Μάτι με την 48χρονη φίλη του ΑθηνάΚαραλή. Τα αυτοκίνητα και των δύο βρέθηκαν καμένα και τρακαρισμένα μαζί με άλλα οχήματα. Η φίλη του Αθηνά Καραλή παραμένει αγνοούμενη.

ΑΓΝΟΕΙΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Φωτιά στο Μάτι: Ταυτοποιήθηκε η σορός του Μάκη Βονικόπουλου [βίντεο]

Μάκης Βονικόπουλος (Φωτογραφία: Facebook)
Μάκης Βονικόπουλος (Φωτογραφία: Facebook)

Στη λίστα των νεκρών συγκαταλέγεται και ο Μάκης Βονικόπουλος, ο οποίος αγνοείτο από τη Δευτέρα μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Την είδηση ταυτοποίησης της σορού του επιβεβαίωσαν οι συγγενείς του, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ.

Ο Μάκης Βονικόπουλος, την ημέρα της πυρκαγιάς, είχε δημοσιεύσει στο Facebook βίντεο με τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

«Καπνοί γύρω, γύρω, ελικόπτερα πετάνε, σειρήνες, στάχτες σαν χιόνι» ήταν τα τελευταία λόγια του.

Φωτιά Μάτι: Νεκρός και ο Χανιώτης Λεωνίδας Πλυμάκης που αγνοείτο

Ταυτοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα και η σορός του Κρητικού Λεωνίδα Πλυμάκη ο οποίος ήταν ένας από τους αγνοούμενους από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Πρόκειται για τον 76χρονο Λεωνίδα Πλυμάκη, με καταγωγή από τα Χανιά, ο οποίος ήταν μόνιμος κάτοικος Αθηνών.

Η οικογένεια Πλυμάκη διατηρούσε εξοχική κατοικία στη Νέα Μάκρη και τα ίχνη του ηλικιωμένου άνδρα είχαν χαθεί από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, την ημέρα της μεγάλης καταστροφής.

Το αυτοκίνητό του βρέθηκε κατεστραμμένο από τη φωτιά.

Πηγή: flashnews

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΜΟΙΡΑΙΑ ΛΙΣΤΑ

Επίσημη ανακοίνωση: 25 οι αγνοούμενοι από τη φωτιά στο Μάτι

Ολοένα και μεγαλώνει η μαύρη λίστα των θυμάτων στο Μάτι /Φωτογραφία: Εurokinissi
Ολοένα και μεγαλώνει η μαύρη λίστα των θυμάτων στο Μάτι /Φωτογραφία: Εurokinissi

 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής οι αγνοούμενοι από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι έχουν φτάσει πλέον τους 25!

Ολοένα και μεγαλώνει η μαύρη λίστα των θυμάτων από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, πριν έξι ημέρες. Οπως ανακοίνωσε επίσημα απόψε η Πυροσβεστική, οι αγνοούμενοι έχουν φτάσει στους 25. Κάτι που σημαίνει ότι η μοιραία λίστα των νεκρών αναμένεται να μεγαλώσει και άλλο τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις…

Η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη, ανακοίνωσε ότι η ιατροδικαστική υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ολοκληρώσει την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ 28 σάκοι με σορούς ακόμα εκκρεμούν προς ταυτοποίηση (μπορεί να περιέχουν παραπάνω από ένα DNA έκαστος ή περισσότεροι σάκοι να έχουν ένα DNA).

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι τέσσερα άτομα που νοσηλεύονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείων της Αττικής κατέληξαν, προκαλώντας σύγχυση, καθώς δεν αποσαφήνισε τον συνολικό αριθμό των μέχρι τώρα θυμάτων και αν οι τέσσερις περιλαμβάνονται στη μακρά λίστα των θυμάτων ή αν πρόκειται για νέους νεκρούς.

«Σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικης από τη διαδικασία και τη ταυτοποίησης προκύπτει ότι: Οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 25 άτομα, οι οποίοι έχουν δηλωθεί επισήμως από οικεία τους πρόσωπα στην υπηρεσία μας και για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται.

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση για άλλες 28.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας κατέληξαν τέσσερα άτομα τα οποία νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής», δήλωσε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο ΣΚΑΪ απόψε επικοινώνησε με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, το οποίο ανέφερε ότι τέσσερα άτομα είχαν καταλήξει τις προηγούμενες ημέρες και δεν πρόκειται για νέους νεκρούς.

Η Πυροσβεστική μάλιστα διευκρίνησε ότι το Σώμα δεν μπορεί να δώσει συνολικό αριθμό νεκρών επαναλαμβάνοντας απλά τον αριθμό των ταυτοποιημένων θυμάτων και όσων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί. Λίγο μετά τις 21:00 έβγαλε και διευκρινιστική ανακοίνωση αναφέροντας:  «Μετά από σχετικά δημοσιεύματα που δημιουργούν σύγχυση σχετικά με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής, παρακαλούμε τα μέσα ενημέρωσης να μην προσθέτουν τον αριθμό των αγνοουμένων στον αριθμό των νεκρών, όταν ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση τους. Διευκρινίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των αναζητήσεων ήταν 84 άτομα, από τα οποία μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί τα 59 και υπολείπονται 25 που είναι αγνοούμενοι».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ