Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Φωτιά στο Μάτι: 1.218 σπίτια μη κατοικήσιμα! Το θρίλερ με τα δίδυμα...

Φωτιά στο Μάτι: 1.218 σπίτια μη κατοικήσιμα! Το θρίλερ με τα δίδυμα στους Times | Το πριν και το μετά της καταστροφής

0
1419

Μη κατοικήσιμα έχουν κριθεί, μέχρι στιγμής, 1218 σπίτια στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις δυο πρώτες ημέρες των ελέγχων των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών. Πρόκειται για το 48,95% από τα 2.489 κτίρια που έχουν ελεγχθεί έως τώρα. Τα υπόλοιπα 1272, δηλαδή το 51,07%, κρίθηκαν κατοικήσιμα.

Χθες έγιναν 1.740 αυτοψίες και οι υπόλοιπες 749 πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, τις οποίες διενήργησαν 340 μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Επίσης, σε συνεργασία του Υπουργείου με την Περιφέρεια Αττικής, μεταφέρθηκαν 305 συνολικά -κατεστραμμένα από την πυρκαγιά- αυτοκίνητα, για να ελευθερωθούν οι κλεισμένοι δρόμοι στο Μάτι του δήμου Μαραθώνα.

Φωτιά στο Μάτι: Το θρίλερ με τα δίδυμα κοριτσάκια στους Times

Φωτιά στο Μάτι: Το θρίλερ με τα δίδυμα κοριτσάκια στους Times | Newsit.gr

Η υπόθεση της 9χρονης Σοφίας Φιλιπποπούλου και της δίδυμης αδερφής της Βασιλικής Φιλιπποπούλου συγκλονίζει την Ελλάδα. Τα δίδυμα κοριτσάκια αγνοούνται μετά τη φονική φωτιά στο Μάτι, με τον πατέρα τους να απευθύνει απεγνωσμένες εκκλήσεις για τον εντοπισμό τους.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία, σύμφωνα με τους Times, δήλωσε πως ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί. Οι αξιωματικοί ψάχνουν στην περιοχή και σε πάνω από 2.500 καμμένα σπίτια.

Ώρα με την ώρα κορυφώνεται το θρίλερ με τα δύο 9χρονα δίδυμα κοριτσάκια που αγνοούνται από τη Δευτέρα μετά τη φονική φωτιά στο Μάτι.

Ο άνδρας που εμφανιζόταν στα τηλεοπτικά πλάνα να είναι δίπλα σε δυο κορίτσια, τα οποία ο πατέρας των παιδιών αναγνώρισε ως δικά του, εμφανίστηκε στις αρχές. Είπε ότι τα κοριτσάκια που φαίνονται στο βίντεο να διασώζονται μαζί με τον ίδιο μετά τη φωτιά στην ανατολική Αττική είναι δικά του παιδιά. Μάλιστα, εμφάνισε και τα απαραίτητα έγγραφα που το αποδεικνύουν, επιβεβαιώνοντας έτσι το ρεπορτάζ του newsit.gr και δίνοντας συνέχεια στο θρίλερ με την τύχη των 9χρονων διδύμων.

Η τύχη της μικρής Σοφίας και της Βασιλικής Φιλιπποπούλου παραμένει άγνωστη, όπως και αυτή των γονιών του πατέρα τους. Τα δίδυμα 9χρονα κοριτσάκια αγνοούνται από το Κόκκινο Λιμανάκι, μετά τη φονική φωτιά στο Μάτι Αττικής.

Η Σοφία Φιλιπποπούλου έχει ύψος 1,13 μ., ζυγίζει 20 κιλά, έχει καστανόξανθα μαλλιά και πράσινα μάτια. Φορούσε ροζ σορτς, φούξια μπλούζα και ασημί πέδιλα.

Η Βασιλική Φιλιπποπούλου έχει ύψος 1,10 μ., ζυγίζει 20 κιλά, έχει καστανά μαλλιά και καφέ-πράσινα μάτια. Φορούσε κόκκινο σορτς, ροζ μπλούζα και ασημί πέδιλα.

Το χρονικό του θρίλερ με τα δίδυμα κοριτσάκια

Τα δυο κοριτσάκια είχαν ξεκινήσει με τον παππού τους Φίλιππο Φιλιππόπουλο και τη γιαγιά τους Σοφία, το απόγευμα της Δευτέρας, να πάνε στο εξοχικό τους στη Ραφήνα. Όμως από τις 18:20 εκείνο το απόγευμα, την ημέρα που ξέσπασε η φονική φωτιά στο Μάτι, στην ανατολική Αττική, δεν είχαν καμία επικοινωνία με τους γονείς τους.

Ο πατέρας τους συγκλόνισε τους πάντες όταν τα ξημερώματα της Τετάρτης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, είπε πως είδε τα παιδιά του σε μια από τις βάρκες που είχαν περισυλλέξει επιζώντες από το Κόκκινο Λιμανάκι και τους μετέφεραν στο λιμάνι της Ραφήνας. Όπως τόνισε, τα παιδιά αναγνώρισαν τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, όταν είδαν ένα ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Alpha.

Όπως ανέφερε, ξεκίνησαν στις 17:30 το απόγευμα της Δευτέρας (23.07.2018) και η τελευταία φορά που τους μίλησαν ήταν στις 18:20. Δεν γνωρίζει αν οι γονείς του ζουν. Είπε ότι τα παιδιά του σώθηκαν γιατί τα είδε σε ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Alpha. Και από εκείνη τη στιγμή, μαζί με τη γυναίκα του Ελένη, έχουν κινήσει γη και ουρανό για να βρουν τα δίδυμα κοριτσάκια τους.

«Αφού κάναμε τα πάντα, πήγαμε σε νοσοκομεία, αστυνομία, μας είπε η πυροσβεστική πως η έσχατη λύση είναι να πάτε στο νεκροτομείο μήπως τα βρείτε εκεί. Πήγαμε στο νεκροτομείο στο Γουδί και μας έκαναν τεστ DNA για να γίνει η ταυτοποίηση. Σαν από θαύμα και ενώ ήμασταν απελπισμένοι κι εγώ και η γυναίκα μου, είδαμε αυτό το βιντεάκι και αναγνωρίσαμε τα παιδιά. Πήραμε στον σταθμό και μας έδωσαν το πλάνο πιο καθαρό και τα αναγνωρίσαμε. Αλλά δεν υπάρχουν οι γονείς μου πουθενά», περιέγραψε ο Γιάννης Φιλιππόπουλος.

Φωτιά στο Μάτι: Η πιο φονική στη μεταπολεμική Ευρώπη

Η φωτιά στο παραθαλάσσιο θέρετρο Μάτι, που βρίσκεται κοντά στην Αθήνα, είναι η πιο θανατηφόρος στη μεταπολεμική Ευρώπη. Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 81, ενώ δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των αγνοούμενων.

Οι ελπίδες για να βρεθούν επιζώντες που είχαν καταφύγει στη θάλασσα για να σωθούν από τη φωτιά στο Μάτι ξεθωριάζουν όσο περνούν οι ώρες.

Στη χειρότερη μέχρι σήμερα δασική πυρκαγιά της Ευρώπης, στη νοτιοδυτική Γαλλία το 1949, είχαν πεθάνει 82 άνθρωποι.

Πηγή: Times

Μάτι Αττικής: Το πριν και το μετά της καταστροφής μέσα από συγκλονιστικά πλάνα – Η σύγκριση στα ίδια σημεία – video

Μάτι Αττικής: Το πριν και το μετά της καταστροφής μέσα από συγκλονιστικά πλάνα – Η σύγκριση στα ίδια σημεία – video | Newsit.gr

Στάχη και δάκρυα παντού στο Μάτι Αττικής. Ο άλλοτε καταπράσινος οικισμός της Ανατολικής Αττικής, έχει μετατραπεί σε πόλη φάντασμα. Από τις περισσότερες εικόνες λείπει το χρώμα. Τα πάντα καμένα. Περιουσίες κατεστραμένες και άνθρωποι απελπισμένοι με τον φόβο τους να εναλάσσεται με την οργή που νιώθουν, για όλους εκείνους που τους άφησαν αβοήθητους.

Η πυρκαγιά στο Μάτι εισέβαλε με πρωτοφανή ταχύτητα και έκαψε δεκάδες σπίτια και οχήματα. Λόγω της γρήγορης εξάπλωσης, αλλά και της ώρας, ελάχιστοι αντέδρασαν όσο γρήγορα απαιτούσαν οι συγκυρίες με αποτέλεσμα δεκάδες να πεθάνουν μέσα στα σπίτια τους, ενώ επίσης πολλοί έχασαν τη ζωή τους στα αυτοκίνητά τους καθώς παγιδεύτηκαν λόγω του μποτιλιαρίσματος που προκλήθηκε, με αποτέλεσμα να αποτεφρωθούν. Η κρατική μηχανή δεν κατάφερε να αντιδράσει για να προστατέψει τους ανθρώπους.

Κάποιοι άλλοι πέθαναν και από την εισπνοή του καπνού που είχε κατακλείσει την περιοχή. Ουσιαστικά, λόγω της έκτασης του μετώπου της φωτιάς, μόνο όσοι κατάφεραν να φτάσουν στην ακτή σώθηκαν, ωστόσο κάποιοι πνίγηκαν στην θάλασσα στην προσπάθεια τους να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα. Εντοπίστηκαν επίσης 26 νεκροί όπου βρέθηκαν αγκαλιασμένοι σε ένα σημείο μόλις λίγα μέτρα δίπλα στην παραλία, καθώς παγιδεύτηκαν πάνω από έναν γκρεμό που τους εμπόδισε να φτάσουν σε αυτήν.

Στο επόμενο βίντεο βλέπουμε τη δραματική αλλαγή στο Μάττι Αττικής μέσα σε ένα μήνα. Τα πάντα άλλαξαν με τρόπο δραματικό. Οι εικόνες της ομάδας «Up Drones» είναι αποκαλυπτικές και σαρώνουν το διαδίκτυο…

Το πριν και το μετά στο Μάτι Αττικής

Λέκκας: Αυτά είναι τα αίτια της τραγωδίας

«Μάνδρα και Ραφήνα συνολικά είναι οι ίδιες περιπτώσεις πολεοδομικής και χωροταξικής αυθαιρεσίας, οι οποίες επλήγησαν από δύο διαφορετικά φαινόμενα, από τις πλημμύρες η Μάνδρα και από τις φωτιές η Ανατολική Αττική» τόνισε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας στο Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Είναι δεδομένο ότι είχαμε να κάνουμε με ένα ακραίο φαινόμενο. Το θέμα είναι πώς το αντιμετωπίζουμε και πώς από την άλλη πλευρά διαχρονικά έγιναν εγκληματικές ενέργειες και διαδικασίες σε ό,τι αφορά το στήσιμο των οικισμών μας, το στήσιμο των πόλεων, γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με μία Μάνδρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας. (διαβάστε περισσότερα εδώ)

Κυβέρνηση – ΣΚΑΪ τσακώνονται με φόντο τα καμένα της Αττικής – video

Κυβέρνηση – ΣΚΑΪ τσακώνονται με φόντο τα καμένα της Αττικής – video | Newsit.gr

Όλα ξεκίνησαν μετά από πληροφορίες που μετέδωσε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ περί σκέψεων για καρατομήσεις μετά τη φονική φωτιά στην Αττική. Ακολούθησε η αντίδραση από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση του τηλεοπτικού σταθμού αλλά υπήρξε και συνέχεια.

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος «χτύπησε» αργά το βράδυ της Τετάρτης μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο twitter. Στόχος της επίθεσής του, εκτός από τον τηλεοπτικό σταθμό και ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε. Και ουσιαστικά ανακοίνωσε «εμπάργκο» στο σταθμό και από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, μετά από εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ. Χρησιμοποίησε μάλιστα τη φράση «κανένας ΑΝΕΛ στο σταύλο του ΣΚΑΪ».

Πορτοσάλτε: Μικροί και ανάξιοι

Η απάντηση από τον δημοσιογράφο ήρθε μέσα από την πρωινή εκπομπή του σταθμού αλλά και με ένα tweet.

«Είναι πρωτοφανές ότι ο κ. Καμμένος ιδιοποιείται τις Ένοπλες Δυνάμεις. Και είναι προφανές ότι δεν του ανήκουν, ο κ. Καμμένος είναι πολιτικός», είπε αρχικά ο Άρης Πορτοσάλτε, λέγοντας πως ο Πάνος Καμμένος, «όπως τα έφεραν τα πράγματα, στήριξε μια κυβέρνηση πολιτικών με φασιστική αντίληψη, αντιδημοκρατική πλήρως».

«Δεν του ανήκουν οι Ένοπλες Δυνάμεις όσο κι αν φοράει στολές παραλλαγής κάνοντας το τσίρκο» συμπλήρωσε, ανεβάζοντας τον τόνο της επίθεσής του στον υπουργό Άμυνας. Δεν υπήρξε ένα ελικόπτερο από αυτά που παίρνει και πιλοτάρει ο ίδιος ο κ. Καμμένος να πάει να φωτίσει τη θάλασσα την ώρα που κάποιοι πάλευαν να σώσουν ανθρώπους μέσα στο σκοτάδι, αναρωτήθηκε ο γνωστός δημοσιογράφος.

«Ας περιορίσει τον πανικό του ο κ. Καμμένος» είπε και χαρακτήρισε «τίτλο τιμής» την απόφαση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να κάνουν εμπάργκο στον ΣΚΑΪ. «Είναι τίτλος τιμής το να αποκλείεται από την παρουσία πανικοβλημένων Συριζαίων και ΑΝΕΛιτών ο ΣΚΑΪ. Κύριε Καμμένε μου, κύριε Τσίπρα είναι τίτλος τιμής που δεν θα στέλνετε τους ανθρώπους σας εδώ», πρόσθεσε. Και κατέληξε: «Το ζήτημα είναι ότι έχουμε μικρούς και ανάξιους στη διακυβέρνηση της χώρας».

Δείτε τι είπε

Ακολούθησε ένα tweet από τον Άρη Πορτοσάλτε στο οποίο έγραφε: «Μικροί και ανάξιοι στη διακυβέρνηση της χώρας. Οι ευθύνες για το φονικό θα αποδοθούν! Έτσι συμβαίνει στις Δημοκρατίες».

ΑΝΕΛ: Εμπάργκο στον ανήθικο ΣΚΑΪ

Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, εμπάργκο στον ΣΚΑΪ είχαν «κηρύξει» και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Θόδωρος Τουσουνίδης. Χαρακτήρισε μάλιστα ανήθικο τον ΣΚΑΪ, κατηγορώντας τον πως επιχειρεί να καπηλευτεί την τραγωδία στην ανατολική Αττική.

«Την ώρα της ανείπωτης δυστυχίας, την ώρα που μετράμε ανθρώπινες απώλειες, τώρα που όλοι μαζί προσπαθούμε να επουλώσουμε τις πληγές, να μείνουμε όρθιοι και να συνεχίσουμε, κάποιοι επιλέγουν να υπονομεύουν και να καπηλεύονται τον πόνο και την τραγωδία μας. Ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι και όλα τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτει, δεν σέβονται, δεν πονάνε και προσπαθούν να καπηλευτούν την ανείπωτη δυστυχία μας και να μας απαγορεύσουν το δικαίωμα όλοι μαζί και ενωμένοι να την αντιμετωπίσουμε», ανέφερε αρχικά ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Και επιτέθηκε κι εκείνος προσωπικά στον Άρη Πορτοσάλτε, κηρύσσοντας… εμπάργκο. «Όταν μάλιστα φτάνουν στο σημείο διακεκριμένα και προβεβλημένα στελέχη τους, όπως ο κ. Πορτοσάλτε, να υπονομεύουν τον τιτάνιο αγώνα των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση της καταστροφής και των συνεπειών της, δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ως πρώτο μέτρο αντιμετώπισης της ανήθικης στάσης του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι, τον εξαιρούμε από τις επιλογές μας ως μέσο ενημέρωσης. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να καπηλεύεται τον πόνο μιας κοινωνίας και να εμπορεύεται την τραγωδία. Κανένας από τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν θα βρεθεί ξανά στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά πλατό του συγκεκριμένου σταθμού.Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνεχίζουμε δίπλα σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα να αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας και το καλύτερο κοινό μας μέλλον».

Δημοσκόπηση κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ – Αλλαγές και ανατροπές μετά τη συμφωνία των Πρεσπών [pics]

Δημοσκόπηση κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ – Αλλαγές και ανατροπές μετά τη συμφωνία των Πρεσπών [pics] | Newsit.gr

Ρόλο καταλύτη για τους πολιτικούς και εκλογικούς συσχετισμούς στη Βόρεια Ελλάδα φαίνεται να παίζει το Σκοπιανό, καθώς, όπως προκύπτει από το εξαμηνιαίο Πολιτικό Βαρόμετρο «Εγνατία Point of View» του Ιουλίου 2018, η κυβέρνηση πληρώνει με βαριές απώλειες τους χειρισμούς της στο θέμα της ΠΓΔΜ και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, o ΣΥΡΙΖΑ, που στο προηγούμενο Βαρόμετρο είχε δείξει σημάδια ανάκαμψης, αυτή τη φορά στην πρόθεση ψήφου καταποντίζεται και πέφτει στο 13,9%, χάνοντας 4,4% σε σχέση με μόλις έξι μήνες πριν. Η καθοδική πορεία επιβεβαιώνεται και από την αξιοσημείωτη πτώση κατά 6,7%, του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση για την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία. Να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση διενεργήθηκε πριν την εθνική τραγωδία με τις φωτιές στην Αττική και ως εκ τούτου ο απόηχος της δεν αποτυπώνεται στις μετρήσεις.

Στον αντίποδα, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να διευρύνει σημαντικά την επιρροή της στη Βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρος), αυξάνοντας το ποσοστό της στην πρόθεση ψήφου κατά 6,4%, στο 34,5% τον Ιούνιο από 28,1% τον Δεκέμβριο. Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή διατηρώντας το ποσοστό της στο 6,3%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ που αυξάνει το ποσοστό του στο 5,8% (από 4,4% τον Δεκέμβριο) και το Κίνημα Αλλαγής που πέφτει στο 4,5% από 6,3% τον Δεκέμβριο.

Δημοσκόπηση: Η πρόθεση ψήφου στη Βόρεια Ελλάδα

Η Συμφωνία των Πρεσπών

Συντριπτικά κατά της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση με την ΠΓΔΜ στις Πρέσπες είναι τα ποσοστό του Πολιτικού Βαρόμετρου: Το 80,6% δηλώνει δυσαρεστημένο από τη Συμφωνία, το 11,8% ικανοποιημένο και το 7,5% δηλώνει είτε αδιάφορο είτε πως δεν γνωρίζει. Τα μεγαλύτερα ποσοστά δυσαρέσκειας εμφανίζονται στην Κεντρική Μακεδονία με 84%, ακολούθως στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη με 79,2% και μετά σε Δυτική Μακεδονία – Ήπειρο με 74,8%.

Συμφωνία για το χρέος

Αρνητικά είναι τα μηνύματα για την κυβέρνηση και για το άλλο μείζον ζήτημα που απασχόλησε την Ελλάδα τον Ιούνιο, δηλαδή τη συμφωνία του Eurogroup και τις οικονομικές δεσμεύεις της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Δυσαρεστημένο για τις αποφάσεις δηλώνει το 57,4%, ικανοποιημένο μόλις το 10,7% και αδιάφορο το 24,6%, ποσοστό αρκετά μεγάλο που πιθανώς αποκαλύπτει εμμέσως και μια λανθάνουσα τάση παραίτησης ή έστω αποστασιοποίησης από τα κοινά.

Πηγή: voria.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ