Ήρωας γιατρός έσωσε από τις φλόγες παιδί, γυναίκα και βρέφος | ΕΚΤΑΚΤΟ: Προσαγωγές ατόμων που κινούνταν ύποπτα στο Μάτι

0
760

Ακόμα μία συγκλονιστική ιστορία από τη φονική πυρκαγιά που έπληξε την ανατολική πυρκαγιά είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Πρωταγωνιστής σε αυτή την ιστορία ήταν ένας γιατρός ο οποίος τη διηγήθηκε ο ίδιος στο Facebook θέλοντας να αναδείξει τις δραματικές στιγμές που βίωσε το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως έγραψε ο ίδιος στο Facebook, παράκουσε τις  εντολές που έλαβε από τους πυροσβέστες και με αυταπάρνηση ρίχτηκε στις φλόγες, διακινδυνεύοντας την ίδια του τη ζωή για να σώσει την κουνιάδα του, το νεογέννητο μωρό της και τον 7χρονο γιο του.

Ολόκληρη η ανάρτηση του έχει ως εξής:

«Σήμερα έκανα το ακατόρθωτο απεγκλώβισα από το Μάτι και το ξενοδοχείο Cabo Verde την κουνιάδα μου το νεογέννητό της και τον μικρό μου γιο! Οταν η πυροσβεστική μου είπε μην πάτε θα καείτε τους έγραψα και πήγα μέσα από τις φωτιές… σπίτια καίγονταν παντού αμάξια αριστερά δεξιά όλα καμένα αλλά όταν ο γιος μου, μου έλεγε στο κινητό 7 ετών πνίγομαι μπαμπά, είπα τέλος τι κι αν καώ αν πεθάνει ο γιος η ζωή δεν θα έχει κανένα νόημα… βλακεία ΝΑΙ αλλά τα κατάφερα. Καιγόταν όλη η περιοχή το ξενοδοχείο απέξω, δεν υπήρχε ρεύμα και εξαερισμός …μπήκα μέσα στην κάπνα τους βρήκα σε άθλια κατάσταση τους έβαλα στο αμάξι … πάλι μέσα από τις φωτιές, ευτυχώς τα λάστιχα δεν πήραν φωτιά και σωθήκαμε! Φυσικά η πυροσβεστική ανύπαρκτη… αλλά το ηθικό δίδαγμα όταν σας λένε OΧΙ μην μασάτε… με πολύ αγάπη ένας ευτυχισμένος μπαμπάς!».

giatros

ΕΚΤΑΚΤΟ – Φωτιά Αττική: Προσαγωγές ατόμων που κινούνταν ύποπτα στο Μάτι

ΕΚΤΑΚΤΟ - Φωτιά Αττική: Προσαγωγές ατόμων που κινούνταν ύποπτα στο Μάτι

Φωτιά τώρα: Αστυνομικοί που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές για να διαφυλάττουν τις περιουσίες των ανθρώπων που επλήγησαν από την πυρκαγιά, προχώρησαν σε πέντε προσαγωγές ατόμων που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και κινούνταν ύποπτα στους σκοτεινούς δρόμους στο Μάτι.

Οι προσαγωγές των υπόπτων σημειώθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα και έγιναν σε δύο διαφορετικές περιοχές στο Μάτι.

Αρχικά προσήχθη ένας αλλοδαπός και στη συνέχεια εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν οι άλλοι τέσσερις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία στο Μάτι, τον Νέο Βουτσά και τη Ραφήνα, και ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας γίνονται περιπολίες.

Αστεροσκοπείο για πυρκαγιά στην Αττική: Οι ριπές του ανέμου τη Δευτέρα έφτασαν τα 120 χλμ/ώρα

Αστεροσκοπείο για πυρκαγιά στην Αττική: Οι ριπές του ανέμου τη Δευτέρα έφτασαν τα 120 χλμ/ώρα

Καταλυτικό ρόλο στην ταχύτητα εξάπλωσης της πυρκαγιάς στην Αττική τη Δευτέρα (23/7), φαίνεται πως έπαιξαν οι θυελλώδεις άνεμοι δυτικών-βορειοδυτικών στην Ανατολική Στερεά και Αττική.

Όπως διακρίνεται και στον χάρτη που μπορείτε να δείτε στην gallery του άρθρου και δημοσίευσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο οι ριπές έφτασαν στα 100-120 km/h σε αρκετές περιοχές της Αττικής, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της Περιφέρειας οι ριπές ξεπέρασαν τα 60 km/h.

Σημειώνεται ότι οι δυτικοί άνεμοι ως καταβάτες στις ανατολικές περιοχές της Αττικής έχουν ως αποτέλεσμα την σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας (μεγαλύτερες των 37°C) και χαμηλά επίπεδα υγρασίας, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες γρήγορης εξάπλωσης πυρκαγιών.

Μπορείτε επίσης να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς καταγράφηκε η εξέλιξη της κατεύθυνσης και ταχύτητας του ανέμου πάνω από την περιοχή της Ανατολικής Αττικής, στο διάστημα από Δευτέρα 23/07/2018 ώρα 15:30 μέχρι Τρίτη 24/07/2018 ώρα 06:00, όπως αυτή προβλέφθηκε πιλοτικά από το προγνωστικό σύστημα WRF-SFIRE με υψηλή οριζόντια ανάλυση 667m.

Στο βίντεο καταγράφεται η ραγδαία ενίσχυση του ανέμου, Δ και ΝΔ διευθύνσεων, κατά το διάστημα έναρξης της πυρκαγιάς (23/07, 17:00) και μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες (23/07, 21:00), γεγονός το οποίο συνετέλεσε στην ταχεία εξάπλωση της φωτιάς προς την περιοχή του Αγ. Ανδρέα/Μάτι. Καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση του ανέμου έπαιξε η τοπογραφία της περιοχής, η οποία ευθύνεται για τη δημιουργία ισχυρών καταβατών ανέμων κατά μήκος του παραλιακού μετώπου από τη Ραφήνα μέχρι τη Νέα Μάκρη. Αξίζεις επίσης να παρατηρηθεί πως παρά τη γενική εξασθένιση του ανέμου μετά τις 22:00 (23/07), μέτριας έντασης άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν, με βάση την πρόγνωση, στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς, απόρροια της τοπογραφίας και του μικροκλίματος που δημιουργεί η φωτιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο της παραπάνω πληροφορίας δε θα ήταν δυνατό να προκύψει εάν δεν είχε χρησιμοποιηθεί το εξειδικευμένο προγνωστικό σύστημα WRF-SFIRE, το οποίο επιτρέπει την πρόγνωση της εξάπλωσης μιας πυρκαγιάς, λαμβάνοντας υπόψη την αλληλεπίδραση της με την τοπογραφία, την καύσιμη ύλη και τον καιρό.

Πηγή: meteo.gr

Ανατριχιαστική μαρτυρία: «Είδα ένα κορίτσι να καίγεται και να πηδάει από τον γκρεμό»

Φωτιά τώρα – Ανατριχιαστική μαρτυρία: «Είδα ένα κορίτσι να καίγεται και να πηδάει από τον γκρεμό»

Φωτιά τώρα: Στάχτη, θάνατος κι απόγνωση – Συγκλονίζουν οι νέες μαρτυρίες ανθρώπων που κατάφεραν να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα σε Νέο Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα – Περιγράφουν τη φρίκη που εκτυλίχθηκε μπροστά τους

Δευτέρα 23/04/2018. Φωτιά στην Πεντέλη. Μέσα σε λίγη ώρα η πύρινη λαίλαπα εξαπλώνεται. Οι φλόγες φτάνουν στο Νέο Βουτζά, το Μάτι και τη Ραφήνη, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Δεκάδες άνθρωποι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, βρίσκουν τραγικό θάνατο στις φλόγες.

Μία ημέρα μετά, κι ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται, οι ανθρώπινες ιστορίες της ανείπωτης τραγωδίας συγκλονίζουν.

Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που γλίτωσαν από την πύρινη λαίλαπα αποκαλύπτουν τις τελευταίες στιγμές των θυμάτων, όπως τις είδαν να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια τους.

Η τραγική ιστορία 13χρονης που έπεσε στο γκρεμό

Μία από τις ιστορίες που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο είναι ο τραγικός θάνατος 13χρονης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η άτυχη ανήλικη, στην προσπάθειά της να γλιτώσει από τις φλόγες, πήδηξε στο γκρεμό από ύψος 15 μέτρων. Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος. Λίγη ώρα αργότερα, σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες, βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο αυτοκίνητό τους ο πατέρας της και ο αδερφός της.

«Όταν καταφέραμε να βγούμε στην παραλία, ακούσαμε την κραυγή του παιδιού που καιγόταν. Τότε την είδαμε να πηδάει στο γκρεμό από ύψος 15 μέτρων» ανάφερε αυτόπτης μάρτυρας.

«Έβλεπα παντού πτώματα»

Οι νέες μαρτυρίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σοκάρουν. «Είδα ένα καμένο πτώμα κοντά στον κάδο», περιγράφει στον ΣΚΑΪ μία γυναίκα, ενώ ένας άλλος άνδρας ανέφερε πως είδε πολλά πτώματα.

«Είδα 13χρονη να πηδάει από τον γκρεμό»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ