Παραλίγο τραγωδία: Άνοιξε η γη και «κατάπιε» αυτοκίνητα στον ΗΣΑΠ Ταύρου (video+pics)

0
2245

Πρωτόγνωρες εικόνες, που τους άφησαν με το στόμα ανοιχτό, αντίκρισαν το απόγευμα της Παρασκευής (11/05) περίοικοι στην Καλλιθέα όπου άνοιξε η γη και ευτυχώς «κατάπιε» μόνο αυτοκίνητα.

Το πάρκινγκ του ηλεκτρικού στον Ταύρο κυριολεκτικά βούλιαξε, ενώ οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων τα είδαν… όλα, αφού η υποχώρηση του οδοστρώματος παρέσυρε τα οχήματά τους.

Η τεράστια καθίζηση στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης στο τέρμα της οδού Χαροκόπου, στην Καλλιθέα, απέναντι από τον σταθμό Ηλεκτρικού Ταύρου, σημειώθηκε στις 6 το απόγευμα.

Η μεγάλη τρύπα που άνοιξε στην άσφαλτο «κατάπιε» τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, κάτω από το σημείο που σημειώθηκε η καθίζηση περνάει ο Ιλισσός ποταμός.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος χώρο δωρεάν στάθμευσης βρίσκεται σε πολυσύχναστη περιοχή, δίπλα σε σταθμό του ηλεκτρικού με μεγάλη κινητικότητα καθώς χρησιμοποιείται από χιλιάδες πολίτες καθημερινά) και ως εκ θαύματος δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.

Στο σημείο έσπευσαν υπηρεσίες του δήμου Καλλιθέας οι οποίες απομάκρυναν τα υπόλοιπα αυτοκίνητα από το παρκινγκ, ενώ έχουν ληφθεί μέτρα από την τροχαία Καλλιθέας για να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα.

Στο χώρο μετέβη και κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που θα ερευνήσει τις αιτίες της καθίζησης, ενώ οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων αναζητούν ήδη τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν να αποζημιωθούν για τις μεγάλες υλικές ζημιές που υπέστησαν.

Δείτε βίντεο από την Καλλιθέα:

Άνοιξε η γη στον Ταύρο -Δήμαρχος: «κάλυψαν τον ποταμό» (φωτο+βίντεο)

Και νέα καθίζηση στο σημείο!

Όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα, σε άλλο σημείο του πάρκινγκ έχει δημιουργηθεί και νέα καθίζηση. Κάτι που δείχνει πως ίσως το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο κι από όσο φαντάζονταν οι αρμόδιοι αρχικά.

Δείτε την φωτογραφία

Τι υποστηρίζει ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Καρνάβος, μίλησε στην κάμερα του newsit.gr και αρχικά ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για δημοτικό πάρκινγκ. «Είναι ο χώρος που παρκάρουν οι άνθρωποι τα αυτοκίνητα στον σταθμό Ταύρος – Ελευθέριος Βενιζέλος. Δεν είναι πάρκινγκ γιατί εδώ είναι κάλυψη ποταμού. Είναι ένα παλιό έργο, που έχει γίνει πριν περίπου 30 χρόνια και έχει πέσει η κάλυψη του ποταμού, έχουν υποχωρήσει τα θεμέλια. Έχουμε ειδοποιήσει τους πάντες».

Δείτε το βίντεο

Τις στιγμές της καθίζησης περιέγραψαν στην κάμερα και περίοικοι

Δείτε τις εικόνες που έστειλε νωρίτερα αναγνώστης στο newsit.gr

Φωτογραφία: Eurokinissi
Φωτογραφία: Eurokinissi
Φωτογραφία: Eurokinissi

Δείτε τις εικόνες από το πάρκινγκ στην Καλλιθέα που δημοσιεύει το kallitheaonline.gr

Καλλιθέα Εδώ να σημειώσουμε πως στο σημείο μετέβη άμεσα ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Κώστας Κόκκουλος για να κατευθύνει τις ενέργειες των στελεχών της Πολιτικής Προστασίας.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή
Με πληροφορίες από: kallitheaonline.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ