Έγκλημα στη Λαμία: Μου ζητούσε να την απαλλάξω από τον άνδρα της. Ηθελε να τον καθαρίσει (φώτο & video)

0
714

Ισόβια χωρίς κανένα ελαφρυντικό επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας στο ζευγάρι που τον Δεκέμβριο του 2012 σκότωσε μέσα στο σπίτι του, στην οδό Τυμφρηστού στη Λαμία, τον 45χρονο σύζυγο της γυναίκας με τον οποίο είχε δύο παιδιά.

Οι δικαστές και οι ένορκοι όπως και πρωτόδικα στο δικαστήριο της Άμφισσας, δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στους δύο κατηγορούμενους και η απόφαση ήταν η ίδια, ισόβια κάθειρξη.

Η διαδικασία διήρκησε αρκετές ώρες χωρίς εντάσεις.

Σε ερώτηση της προέδρου από την πρώτη στιγμή, ο κατηγορούμενος ομολόγησε και δήλωσε μετανιωμένος, ενώ η σύζυγος του θύματος δεν αποδέχθηκε τις κατηγορίες περί ηθικής αυτουργίας στο έγκλημα.

satanikozevgarilamia03

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι είχαν ερωτική σχέση.

Πάντως όπως προέκυψε παλιά είχαν αρραβωνιαστεί, χώρισαν, για πολλά χρόνια δεν είχαν καμία επαφή και στη συνέχεια ήρθαν και πάλι κοντά, όχι όμως ερωτικά όπως επεσήμαναν.
Και οι δύο είπαν πως αντάλλασσαν μηνύματα, μιλούσαν στο τηλέφωνο και κάποιες φορές βρισκόντουσαν, συζητώντας τα προβλήματά τους.

Του ζητούσε να την απαλλάξει

Ο δολοφόνος πάντως δήλωσε πως σε κάποια μηνύματα, του ζητούσε να βρει τρόπο να την απαλλάξει από τον σύζυγό της, να βρει κάποιον να τον καθαρίσει, κάτι που όμως αρνήθηκε η γυναίκα.

Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε πως το θύμα την κακοποιούσε, την κακομεταχειριζόταν χωρίς λόγο.

satanikozevgarilamia01

Το μοιραίο βράδυ

Εκείνο το βράδυ η γυναίκα είχε γενέθλια και μετά τη γιορτή κάθισε με τον σύζυγό της να συζητήσουν. Του ζήτησε διαζύγιο και μάλωσαν πολύ άσχημα. Εκείνη έστειλε μήνυμα στον δολοφόνο, τον ενημέρωσε για τον τσακωμό, λεγοντάς του πως είναι αναστατωμένη και πως χρειάζεται βοήθεια. Ο άνδρας της είπε πως θα πάει στο σπίτι της.

Από το σημείο αυτό όμως ο καθένας από τους δύο κατηγορούμενους παρουσιάζει την δική του εκδοχή.

Η γυναίκα είπε στο δικαστήριο πως κατέβασε το μικρότερο παιδί της στο σπίτι της μητέρας της για να κοιμηθεί.
Λίγο αργότερα ανέβηκε και πάλι στο δικό της σπίτι για να συζητήσει ξανά με τον άντρα της.

Εκεί όμως βρισκόταν ο δράστης που της είπε: Σήκω φύγε και θα το κανονίσω εγώ.

Εκείνη έφυγε και μία ώρα αργότερα μίλησε ξανά με το δράστη, τον ρώτησε αν έκανε κάτι κακό και αυτός απάντησε: Όχι εγώ ο άλλος.
Ποτέ δεν σκέφτηκα να σκοτώσω τον άντρα μου συνέχισε την απολογία της.

Από την δική του πλευρά ο δράστης είπε στο δικαστήριο: Εκείνο το βράδυ μου έστειλε μήνυμα: Δεν είμαι καλά, ελα πάνω και θα αφήσω την πίσω πόρτα ανοιχτή. Πήγα στο σπίτι μεθυσμένος με πρόθεση να τον τρομάξω, για αυτό πήρα και το φλομπέρ μαζί μου. 

Βρήκα τη γυναίκα στην κουζίνα  και μου είπε πως ο άντρας της είναι στο σαλόνι. Τον είδα που κοιμόταν στον καναπέ, τον πυροβόλησα και τότε συνήλθα από την κατάσταση που βρισκόμουν.

Αρνήθηκε ότι χτύπησε το θύμα με το κοντάκι του όπλου αν και αυτό είναι κάτι που προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση της προϊσταμένης της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λαμίας κυρίας Αποστολίας Ακριβούση.

Εκείνη την ώρα συνέχισε ο δολοφόνος, η γυναίκα βγήκε από το δωμάτιο με το παιδί.
Λίγο μετά συνέχισε, έφυγα και εκείνη κατέβηκε κάτω. Αργότερα που επικοινωνήσαμε της είπα όλα εντάξει.

satanikozevgarilamia04

Ο κύριος εισαγγελέας χαρακτήρισε την κατηγορούμενη εξαιρετικής ευφυΐας άνθρωπο που με τον τρόπο της έπεισε τον συγκατηγορούμενό της να σκοτώσει.

Στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις της κυρίας προέδρου και του κυρίου εισαγγελέα για το κίνητρο του εγκλήματος ο δολοφόνος απαντούσε πως η φίλη του τον είχε φορτίσει συναισθηματικά και ένιωθε αφόρητη πίεση.

Η πρωτόδικη απόφαση λοιπόν δεν άλλαξε και οι δύο δράστες θα οδηγηθούν και πάλι στα σωφρονιστικά καταστήματα που κρατούνται.

Ο δικηγόρος της γυναίκας Μάρκος Τσιόγκας δήλωσε πως το δικαστήριο ήταν πολύ σκληρό απέναντι στην πελάτισσά του.
Ήταν φορτική στον συγκατηγορούμενό της αλλά δεν ήθελε να καθοδηγήσει τη σκέψη του επεσήμανε ο κ Τσιόγκας.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ