Έλληνες στρατιωτικοί: Θα πυροβολούσαν τους Τούρκους στον Έβρο

1
254

Υπολοχαγός και λοχίας ήταν έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους – Πώς τελευταία στιγμή απετράπη αιματηρό επεισόδιο – Τα κρίσιμα λεπτά

Σαν κοινούς εγκληματίες μετέφεραν οι τουρκικές Αρχές τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης για 57η μέρα, χωρίς να υπάρχει κατηγορητήριο.

Εμφανώς αλλαγμένοι, έχοντας αφήσει γένια και με την ταλαιπωρία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους, οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης οδηγήθηκαν στο τουρκικό δικαστήριο προκειμένου να εξεταστεί το τρίτο τους αίτημα αποφυλάκισης.

Αν και μέχρι σήμερα καλύπτει πέπλο μυστηρίου τις πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες συνελήφθησαν τα δύο παιδιά στον Έβρο, με τις θεωρίες συνομωσίας να οργιάζουν, ο υπολοχαγός και ο ΕΠ.ΟΠ. λοχίας παρουσίασαν μπροστά στους δικαστές τα πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν την 1η Μαρτίου.

«Μπορούσαμε να πυροβολήσουμε»

Ο υπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης στην απολογία του κατέθεσε ότι βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος από λάθος και λόγω των κάκιστων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην περιοχή.

«Ακολουθούσαμε κάποια ίχνη στα σύνορα. Μόλις μας είδαν οι Τούρκοι στρατιώτες κατεβάσαμε τα όπλα μας για να μην συμβεί κάτι κακό. Μετά πήραν τηλέφωνο και είπα στον διοικητή μου ότι ως δείγμα καλής πρόθεσης θα παραδοθώ στους Τούρκους στρατιώτες. Εάν είχα κακή πρόθεση θα καλούσα μέσω του τηλεφώνου τους στρατιώτες που είναι υπό τις διαταγές μου. Θα γινόταν μεγαλύτερο επεισόδιο αλλά εγώ αυτό δεν το έκανα. Εξηγήσαμε στους Τούρκους στρατιώτες ότι ήρθαμε κατά λάθος, και οι Τούρκοι στρατιώτες κάλεσαν τους ανωτέρους τους.

Αν θέλαμε μπορούσαμε να εμποδίσουμε και τους Τούρκους στρατιώτες. Δεν είχαμε πάνω μας καμιά στολή για να κρυφτούμε. Εμείς απλώς ακολουθούσαμε τα ίχνη στο χιόνι. Σκεφτήκαμε ότι τα ίχνη προέρχονταν από πρόσφυγες ή παράνομους μετανάστες».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κούκλατζης κατέθεσε ότι δεν έκαναν κάτι διαφορετικό απ’ όσα κάνουν και οι Τούρκοι στρατιώτες στα σύνορα, προσθέτοντας ότι βρέθηκαν από λάθος στην τουρκική πλευρά, «υπήρχαν παρόμοια συμβάντα με Τούρκους στρατιώτες. Όμως εμείς χωρίς να καταγράψουμε και χωρίς να ενημερώσουμε τους ανώτερους μας είχαμε επιτρέψει να περάσουν στην Τουρκία. Αυτό συμβαίνει συχνά στις δυο πλευρές. Μέχρι σήμερα δεν είχε προκύψει πρόβλημα. Γι´αυτό και απορώ με όσα συμβαίνουν».

Τα λεγόμενα των δύο στρατιωτικών ενισχύουν κατά πολλούς το σενάριο οι Τούρκοι να τους την είχαν «στημένη»… περίμεναν δηλαδή ένα μικρό λάθος Ελλήνων στρατιωτών για να προχωρήσουν σε σύλληψη η οποία θα χρησιμοποιούνταν για πολιτικούς λόγους από το καθεστώς Ερντογάν.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση και η στάση του «σουλτάνου» και των συνεργατών του δυστυχώς επιβεβαιώνουν τα σενάρια.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αχχ παλικάρια μου σας έφαγε κ εσάς ή πονηριά του Ερτογαν .Ή Ελλαδα έχει πολλά χρόνια να δει πόλεμο κ έτσι τα πράγματα στις ένοπλες δυνάμεις μας, είναι χαλαρά γιατί ποτέ δεν ειμασταν φιλοπόλεμος λαος.Ετσι λοιπόν τα παιδια στον Εβρο δεν φαντάστηκαν ότι για λίγα μέτρα ,στο τουρκικό έδαφος, που κ αυτό από κάποιους αμφισβητηται υποστηρίζοντας ότι ή σύλληψη έγινε επί Ελληνικού εδάφους θα είχε τέτοια τραγική εξέλιξη.Η γνώμη μου λοιπόν είναι να φυλάσσονται ποιο σοβαρά τα σύνορα μας ,εφόσον προϋπήρχε ή ένταση με το πλοίο του λιμενικού ή χιλιάδες παραβιασεις στον αέρα ,τι δεν καταλαβανε , ή δεν υποψιαστηκαν οι διοικητές ή ο ταξίαρχος στον Εβρο .Γιατί δεν δώσανε εντολή να προσέχουν περισσοτερο εφόσον οι Τούρκοι είναι μπαμπεσιδες ,για παράδειγμα σημερα μπορεί να σου κάνουν τον φίλο ,κ αύριο να σου ρίξουν πισώπλατα .Κ αυτό το λέω γιατί παλιότερα υπήρχαν τέτοια συμβάντα κ κατόπιν συνεννοήσεως των διοικητών επέστρεφαν αντίστροφα στις μονάδες τους.Τωρα όμως δεν είναι το ίδιο υπαρχει συνεχείς προκλησεις από την Τουρκια ,γιαυτό έπρεπε να είναι υποψιασμενοι σε όλοι την παραμεθόριο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ