Πτώση Mirage 2000-5: Έτσι έπεσε το αεροσκάφος – Πώς γλίτωσε το δεύτερο την τελευταία στιγμή

0
1123

Πώς χάθηκε το Mirage 2000-5 με τον Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο και πώς λίγο έλειψε να χαθεί και το δεύτερο αεροσκάφος που ακολουθούσε;

Το σημερινό τραγικό δυστύχημα, μοιάζει με ένα άλλο δυστύχημα που σημειώθηκε το παρελθόν στο Πήλιο, όταν δύο F-16 που πήγαιναν να προσγειωθούν «καρφώθηκαν» στο βουνό.

Παρόμοιο ήταν και το σημερινό περιστατικό, με τον δεύτερο πιλότο που ακολουθούσε το τραγικό Mirage 2000-5 να γλιτώνει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Όπως αναφέρει το militaire.gr, το αεροδρόμιο της Σκύρου μέχρι τις 10 το πρωί ήταν εκτός δράσης λόγω της κακής ορατότητας που επικρατούσε. Μόλις ο καιρός έφτιαξε και άνοιξε το αεροδρόμιο οι πιλότοι των δύο Mirage 2000-5 έλαβαν αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Militaire.gr και του Πάρι Καρβουνόπουλου οι δύο πιλότοι, είχαν επαφή με τους Τούρκους στη Μυτιλήνη. Από εκεί και αφού τους αναχαίτισαν πολλές φορές έφθασαν παρακολουθώντας τους μέχρι τη Ρόδο. Οι Τούρκοι τους ξαναοδήγησαν μέχρι τη Μυτιλήνη!!!. Όλα αυτά με αερομαχίες κατά διαστήματα.

ΟΙ δύο πιλότοι κουρασμένοι επέστρεφαν στο νησί της Σκύρου για να προσγειωθούν. Μπροστά ήταν το Mirage με πιλότο τον Σμηναγό Γιώργο Μπαλαταδώρο. Στην κάθοδο που πραγματοποίησαν τα δύο αεροσκάφη και στα 3.000 πόδια μπήκαν σε νέφωση και εκεί ο εφιάλτης κάθε πιλότου, η παραίσθηση, «χτύπησε» τον Σμηναγό με αποτέλεσμα να «καρφωθεί» στη θάλασσα. Το δεύτερο Mirage που ακολουθούσε παρολίγον να έχει την ίδια μοίρα… Ο πιλότος του κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά σε ύψος 1.000 ποδών και μέχρι να τραβήξει το χειριστήριο είχε βρεθεί στα 300 πόδια! Τον έσωσε η εμπειρία του.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Σμηναγός Μπαλταδώρος είναι ο πρώτος νεκρός αυτής της ελληνοτουρκικής κρίσης. Ελπίζουμε να μη θρηνήσουμε άλλους….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ