Τσίπρας: Άγγελε και Δημήτρη απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας | Συναντήθηκαν με τους γονείς τους στη φυλακή

2
543

Παρέμβαση του πρωθυπουργού για τους Μητρετώδη και Κούκλατζη που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές – Θέμα ύψιστης σημασίας για την κυβέρνηση η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών 

Στη φυλακή για 36η μέρα παραμένουν ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, που συνελήφθησαν από τουρκική περίπολο την 1η Μαρτίου στις Καστανιές Έβρου.

Από την πρώτη στιγμή της κράτησής τους, η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιστρέψουν τα δύο παιδιά πίσω στην πατρίδα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ντοκουμέντο», ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στους δύο στρατιωτικούς, απευθυνόμενος μάλιστα σε πρώτο πρόσωπο.

«Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας», διαμηνύει ο πρωθυπουργός στους Μητρετώδη και Κουκλατζή ενόψει Πάσχα.

Υπενθυμίζουμε πως στη Σύνοδο Κορυφής, οι Ευρωπαίοι είχαν ζητήσει από τον Ταγίπ Ερντογάν να απελευθερώσει τους στρατιωτικούς πριν από το Πάσχα, κάτι που φυσικά δεν έγινε.

Μεγάλη Παρασκευή στη φυλακή οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί: Συναντήθηκαν με τους γονείς τους

ellinesss

 

Για 36η ημέρα παραμένουν έγκλειστοι  στην Αδριανούπολη- Κουβέλης στους γονείς τους: Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή

Στις φυλακές της Αδριανούπολης βρίσκονται για 36η ημέρα οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί. Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου, μετά τη σύλληψή τους στις Καστανιές Έβρου.

Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, για πέμπτη φορά είδαν  τους γονείς τους. Το επισκεπτήριο πραγματοποιήθηκε στις 13:00 τo μεσημέρι και όπως ήταν αναμενόμενο, το κλίμα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο, λόγω των ημερών του Πάσχα.

Μια σημαντική διαφορά, σε σχέση με τα προηγούμενα επισκεπτήρια είναι πως οι γονείς των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη είδαν τα παιδιά τους, χωρίς να τους χωρίζει το τζάμι.

Σύμφωνα με τον κανονισμό των φυλακών της Αδριανούπολης, υπάρχει αυτή η δυνατότητα, μια φορά τον μήνα. Μέχρι στιγμής, αυτό δεν είχε συμβεί.

Οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, πριν το επισκεπτήριο είχαν συνάντηση στο ελληνικό προξενείο, προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. το ξερουμε οτι στεναχωριεσε συντροφε αλεκξη. γι αυτο πηγες διακοπες στην τηλο, για να ξεστεναχωρηθεις

    • Μήπως πρέπει να αρχίσουμε κ εμείς να γινόμαστε ύπουλη ,σαν τους Τούρκους; Να πολεμάμε μπαμπεσικα ; Άλλαξαν την θέσει στους πασαλους στον Εβρο οι Τούρκοι για να μπερδεύουν οι δικοί μας .Άκουσον Ακουσον , για να εκδικηθεί ο Τσακαλος για τους 8 . Αλλά γιατι μας φαίνεται περίεργο , αφού είναι μουσουλμάνος .Ο μωαμεθ ότι έγραφε κ ότι προέβλεψε ήταν κάτω από δαιμονική επιρηα ,οπότε κ οι οπαδοί του είναι δαίμονες.Ειναι ή μόνη θρησκεία στον κοσμο που χτυπά ύπουλα κ σκοτώνει αθώους στο όνομα του αλλαχ. Αυτό κάνει κ ο τσιχαντιστες Ερτογαν, γιαυτό Τσιπρα πρέπει να βρεις τρόπο να φέρεις πίσω τα παιδιά μας ,κλείσε τα σύνορα να μην περνάνε προμήθειες στην Τουρκια ούτε στην ευρωπη, Τουρκικά προϊόντα κανε κάτι ,αριστερε υπνε .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ