Συνελήφθησαν Γερμανοί δημοσιογράφοι σε απαγορευμένη ζώνη του Έβρου | Αλλάζουν οι κανόνες εμπλοκής

1
253

Εντοπίστηκαν να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από την 16η Μεραρχία Πεζικού – Τι ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς

Δυο Γερμανοί δημοσιογράφοι συνελήφθησαν σήμερα το απόγευμα από τους αστυνομικούς σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου και κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι εντοπίστηκαν να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από την 16η  Μεραρχία Πεζικού και οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη τους και την προσαγωγή στο Α.Τ Διδυμοτείχου.

Εκεί ισχυρίστηκαν ότι εργάζονται στο γερμανικό κανάλι ARD και βρέθηκαν στον Έβρο κάνοντας ρεπορτάζ για τους Τούρκους που επιστρέφουν από τη Γερμανία στην πατρίδα τους κρυφά μέσω του ποταμού Έβρου.

Οι δυο δημοσιογράφοι κρατούνται και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα της Ορεστιάδας που θα αποφασίσει για την τύχη τους, ενώ υπάρχει ήδη κινητοποίηση τόσο του καναλιού που εργάζονται όσο και της Γερμανικής πρεσβείας, με τηλεφωνήματα στις τοπικές αρχές προκειμένου να ενημερωθούν για το αδίκημα που υπέπεσαν οι συμπατριώτες τους και ποια ακριβώς είναι η κατηγορία.

Έλληνες στρατιωτικοί – «Θρίλερ» στον Έβρο: Αλλάζουν οι κανόνες εμπλοκής στην ελληνοτουρκική μεθόριο

Έλληνες στρατιωτικοί - «Θρίλερ» στον Έβρο: Αλλάζουν οι κανόνες εμπλοκής στην ελληνοτουρκική μεθόριο

Έλληνες Στρατιωτικοί: Έρχονται τα πάνω – κάτω σε ό,τι αφορά τις περιπολίες στη συνοριακή γραμμή – Ενισχύονται οι μονάδες του Στρατού Ξηράς στον Έβρο – Αλλάζουν όλοι οι διοικητές των μονάδων με εντολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας – Αγωνία για την τύχη των δύο παλικαριών που παραμένουν φυλακισμένα στην Ανδριανούπολη

Σαρωτικές αλλαγές σε ό,τι αφορά στις πρακτικές των περιπολιών στον Έβρο επιφέρει το περιστατικό της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στρατιώτες, την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Άμυνας, αποφασίστηκε να υπερδιπλασιαστούν οι δυνάμεις των περιπολιών των Ελλήνων στρατιωτών.

Βάσει του νέου επιτελικού σχεδιασμού, από δύο στρατιώτες που συμμετείχαν στις περιπολίες, πλέον αυτές θα γίνονται από επτά.
Επιπλέον, οι μονάδες έχουν λάβει σαφείς οδηγίες για τους τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση που επιχειρηθεί παρόμοιο περιστατικό.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλάζει τους Διοικητές στον Έβρο!

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, καρατομήθηκαν οι επικεφαλής των μονάδων, στις οποίες ανήκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, ο υποστράτηγος διοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού του Διδυμοτείχου αναμένεται πλέον να αναλάβει κάποιο πόσο, στον τέταρτο κλάδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Πιθανότατα στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού.

Αντίστοιχα, ο ταξίαρχος διοικητής της 3ης Μηχανοκίνητης Ορεινής Ταξιαρχίας αναμένεται να αναλάβει διοικητής στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, πηγές του υπουργείου Άμυνας χαρακτηρίζουν τις μεταθέσεις προγραμματισμένες.

Η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή, όσο ενδεχομένως φαίνεται αρχικά.

Η εμμονή των Τούρκων να πάρουν τα κινητά τηλέφωνα των Ελλήνων και να μην δεχθούν να υπάρχει και Έλληνας εμπειρογνώμονας στις έρευνες των τηλεφώνων, προδίδουν αρκετά…

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το περιστατικό στον Έβρο

Είναι γεγονός, άλλωστε, η Άγκυρα έχει πλέον αποθρασυνθεί από την πολιτική κατευνασμού (η οποία έχει αποτύχει παταγωδώς) και πλέον είναι σαφές ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Καμμένος: Όμηροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Την ίδια ώρα, για πρώτη φορά, ο Πάνος Καμμένος έρχεται με δηλώσεις του να χαρακτηρίσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ως ομήρους.

«Στην Τουρκία έχουμε δύο Έλληνες ομήρους» δήλωσε σήμερα, Παρασκευή (09/03/2018) από το Βουκουρέστι ο Πάνος Καμμένος. Μία δήλωση που για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του διπλωματικού θρίλερ που εκτυλίσσεται μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αποτυπώνεται από στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΟΠΛΑ, ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    FIAT EGEA
    Ρενώ CLIO
    Ρενώ Μegane
    Ford Transit, Courier, Custom και φορτηγά
    Honda Civic Sedan
    Hunday i10 και i20
    Isuzu D-Max
    Toyota C-HR
    Toyota Corolla
    Toyota Verso

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ