Στις φυλακές Αδριανούπολης | Τι υποστήριξαν στην απολογία τους οι Έλληνες στρατιωτικοί. Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

27
1052

Κρατούνται αυτή τη στιγμή στις φυλακές Αδριανούπολης

Φωτογραφίες: Δείτε τους Έλληνες στρατιωτικούς στο δικαστήριο της Αδριανούπολης

Φωτογραφίες: Δείτε τους Έλληνες στρατιωτικούς στο δικαστήριο της Αδριανούπολης

Τα τουρκικά μέσα δημοσίευσαν και βίντεο από τη μεταγωγή των δύο Ελλήνων στο δικαστήριο – Τι λένε τα τουρκικά μέσα για την απολογία τους και τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν

Για παράνομη είσοδο και όχι για κατασκοπεία συνελήφθησαν τα δυο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υποστηρίζουν Τούρκοι δημοσιογράφοι, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την αρχική πληροφόρηση ότι ο Τούρκος εισαγγελέας τους απήγγειλε κατηγορίες και για κατασκοπεία, εκτός από παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτι

Τι είπαν στην απολογία τους και ποιες κατηγορίες απαγγέλθηκαν

Οι δυο στρατιώτες κρατούνται αυτή τη στιγμή στις φυλακές Αδριανούπολης, αφού πρώτα πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις στο δημόσιο νοσοκομείο Murat. Nωρίτερα είχαν περάσει από τον στρατιωτικό εισαγγελέα και εν συνεχεία μεταφέρθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της Αδριανούπολης, όπου και τους απαγγέλθηκαν οι εξής κατηγορίες για:

-Παραβίαση πρωτοβάθμιας απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης

-Υποψία διαφυγής

-Υποψία καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων

-Μη ύπαρξη κατοικίας στην Τουρκία

-Πιθανότητα διαφυγής εξωτερικό

Επισημαίνεται ότι τόσο στην ιστοσελίδα της Milliyet όσο και σε αυτή της Hürriyet δημοσιεύονται φωτογραφίες από την προσαγωγή των στρατιωτών χωρίς όμως να φαίνονται πρόσωπα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Birlik, στο δικαστικό μέγαρο βρέθηκε και η μητέρα ενός εκ των δυο στρατιωτών. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κατασχεθεί τα κινητά τους τηλέφωνα και τα όπλα τους, μέχρι να διερευνηθούν.

Ο Τούρκος δικαστής τους ρώτησε πώς και γιατί βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος. Όπως αναφέρουν η Milliyet, Sozcu, Hürriyet, Haber7, οι δύο Έλληνες, είπαν στο δικαστήριο ότι ακολουθούσαν τις πατημασιές που βρήκαν, τις φωτογράφησαν για να τις στείλουν στους ανωτέρους τους και έχασαν τον προσανατολισμό τους, από τη σφοδρή χιονόπτωση στην περιοχή.

Athens Voice: Τους χτύπησαν οι Τούρκοι φρουροί τους

Η ιστοσελίδα Athens Voice υποστηρίζει ότι οι δύο Ελληνες στρατιώτες έφεραν χτυπήματα επικαλούμενη «καλά πληροφορημένες πηγές» από τον στενό κύκλο του ταξίαρχου επικεφαλής της δύναμης, την οποίαν ανήκουν οι δύο συλληφθέντες Έλληνες στρατιωτικοί.

Σύμφωνα με την AV «ο ταξίαρχος πέρασε στην Τουρκία, προκειμένου να δει τους δύο άνδρες του, και διεπίστωσε ότι και οι δύο έχουν χτυπηθεί από τους Τούρκους φρουρούς τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκρυβαν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώπιον των καμερών των Τούρκων δημοσιογράφων, πάντα με εντολή των τουρκικών αρχών».

Ωστόσο, την πληροφορία αυτή δεν την επιβεβαιώναν ούτε από το Πεντάγωνο, ούτε από το προξενείο της Ελλάδας στην περιοχή της Αδριανούπολης.

Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να επιστρέψουν σύντομα οι 2 Ελληνες συλληφθέντες»

Για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Εβρο είχαν δύο τηλεφωνικες επικοινωνίες οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Τουρκίας

Οπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης συνομίλησε τουλάχιστον δύο φορές με τον Χουλουσί Ακάρ. Ο Τούρκος επιτελάρχης μάλιστα, φέρεται να δεσμεύτηκε στον Ελληνα ομόλογό του πως θα κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα, το συντομότερο δυνατό, οι δύο στρατιωτικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr οι δύο στρατιωτικοί ζήτησαν μέσω των δικηγόρων τους, δύο αλλαξιές ρούχα και ήδη μεταβαίνουν στα σπίτια τους δύο αξιωματικοί του ελληνικού στρατού για να πάρουν το ρουχισμό και να τον παραδώσουν στις τουρκικές Αρχές, που με τη σειρά τους θα τον δώσουν στους Έλληνες κρατούμενους.

Οι φωτογραφίες της μεταγωγής των δύο στρατιωτικών στο τουρκικό δικαστήριο, από τους άντρες της χωροφυλακής όπως δημοσιεύθηκαν από τον Ιλχάν Ταχσίν.

Κρατούνται στις κλειστές φυλακές της περιοχής

Αδριανούπολη: Τι υποστήριξαν στην απολογία τους οι Έλληνες στρατιωτικοί

Αδριανούπολη: Τι υποστήριξαν στην απολογία τους οι Έλληνες στρατιωτικοί

Τι είπαν για την περίπολο και το πώς βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος – Τι ζήτησε ο εισαγγελέας και ποιες οι κατηγορίες που τους απήγγειλε ο δικαστής

Τις επόμενες ώρες θα τις περάσουν σε τουρκική φυλακή της Αδριανούπολης, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές με την αιτιολογία ότι πέρασαν σε τουρκικό έδαφος ενώ έκαναν την περίπολό τους.

Αφού αρχικά μεταφέρθηκαν στη διεύθυνση χωροφυλακής της Αδριανούπολης και ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ανάκρισής τους, ο υπολοχαγός Μηχανικού από το Κιλκίς, Άγγελος Μητρετώδης και o 25χρονος, λοχίας Μηχανικού, Δημήτρης Κούκλατζης, οι οποίοι είναι στελέχη της 3ης Μηχανοκίνητης Ορεινής Ταξιαρχίας «Ρίμινι», μεταφέρθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της Αδριανούπολης.

Όπως ανέφεραν τα τουρκικά Μέσα οι δύο στρατιωτικοί, στην απολογία τους ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της περιπόλου τους, ξεκινώντας από τις Καστανιές, ακολουθούσαν κάποιες πατημασιές, τις οποίες και φωτογράφησαν με τα κινητά τους τηλέφωνα, ώστε να τις δείξουν στους ανωτέρους τους. Λόγω της κακοκαιρίας έχασαν τον προσανατολισμό τους και βρέθηκαν  πέρα από τα σύνορα, κοντά στον Άρδα ποταμό, αλλά σε τουρκικό έδαφος. Εκεί τους εντόπισαν οι στρατιωτικοί της τουρκικής συνοριοφυλακής, οι επονομαζόμενοι «Αετοί των Συνόρων», οι οποίοι και τους έθεσαν υπό κράτηση, κατάσχοντας τα κινητά τους τηλέφωνα και τα όπλα τους.
«Δεν είμαστε πράκτορες», φέρονται να είπαν στην κατάθεσή τους οι δύο Έλληνες. Ο 25χρονος υπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης φέρεται να κατέθεσε, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ότι κατά τις 10.30 βγήκαν σε περιπολία. «Το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά. Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι αρχίσαμε να τα ακολουθούμε σκεπτόμενοι ότι είναι ίχνη παράνομων μεταναστών. Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα. Μετά μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα σκόπιμα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών», φέρεται να κατέθεσε.

Ο εισαγγελέας, στην πρότασή του, ζητούσε να κατηγορηθούν οι δύο Έλληνες για κατασκοπεία, όμως ο δικαστής, όπως ανέφεραν τα τουρκικά Μέσα, τους απήγγειλε κατηγορίες για: Παραβίαση πρωτοβάθμιας απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης, υποψία διαφυγής, υποψία καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων, μη ύπαρξη κατοικίας στην Τουρκία και πιθανότητα διαφυγής εξωτερικό. Επίσης διέταξε να εξεταστούν τα τηλέφωνά τους για να εξακριβωθεί αν περιέχουν ύποπτες φωτογραφίες/βίντεο και αν αληθεύουν τα όσα δήλωσαν. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Birlik, στο δικαστικό μέγαρο βρέθηκε και η μητέρα ενός εκ των δυο στρατιωτών.

Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία, μεταφέρθηκαν στο δημόσιο νοσοκομείο Μουράτ, της περιοχής, όπου υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και στη συνέχεια μετήχθησαν στις φυλακές, όπου και θα κρατηθούν μέχρι να οριστεί η δικάσιμος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο στρατιωτικοί ζήτησαν μέσω των δικηγόρων τους, δύο αλλαξιές ρούχα και ήδη μεταβαίνουν στα σπίτια τους δύο αξιωματικοί του ελληνικού στρατού για να πάρουν το ρουχισμό και να τον παραδώσουν στις τουρκικές Αρχές, που με τη σειρά τους θα τον δώσουν στους Έλληνες κρατούμενους.

«Θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε οι δύο στρατιωτικοί να επιστρέψουν στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν» διαβεβαιώνουν κυβερνητικοί κύκλοι. Οι δύο συλληφθέντες Έλληνες αυτή την ώρα κρατούνται στις κλειστές φυλακές Αδριανούπολης. Όπως διαβεβαίωναν από την κυβέρνηση, ο στρατιωτικός εισαγγελέας Αδριανούπολης τούς απήγγειλε κατηγορίες για παράνομη είσοδο στην Τουρκία και μόνο, παρήλθε το αυτόφωρο και οδηγήθηκαν στις φυλακές. Το ελληνικό δημόσιο από πλευράς του όρισε δύο δικηγόρους που θα ασκήσουν έφεση.  Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, oι δύο Έλληνες συνελήφθησαν χωρίς χρήση βίας από τους Τούρκους στρατιώτες, και επετράπη να επικοινωνήσουν με τη μονάδα τους.

 

 

27 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατρέ μου άρχισα και ανησυχώ που εξαφανίστηκαν οι αλληλέγγυοι και υπέρμαχοι της Ελληνοτουρκικής Φιλίας

    …εξαφανίστηκαν και τα ζανάξ τελευταία,προχθές έπεσαν τρεις αφισοκολλητές κάτω και αναρωτήθηκα τι συμβαίνει,αλλά πήδηξαν να μαζέψουν ένα κουτί αταράξ …οι κακόμοιροι.

      • Όταν χρειάστηκε να πάω επιστράτευση και όταν ξαναχρειαστεί,θα πάω να υπερασπιστώ την πατρίδα μου βλάκα.Αλλά έπρεπε τους διακινητές που βγαίνουν μέχρι το λιμάνι και αφήνουν πακιστανούς μπαμ και κάτω?Αλλά εγώ δεν φοβάμαι τους Τούρκους,τους εσωτερικούς εχθρούς σαν και σένα φοβάμαι.Αυτούς τους κουκουλοφόρους,οπαδούς της αριστεράς ,που κάνουν μπάχαλο και ξεσπούν σε ότι βρουν στο πέρασμα τους.Εσένα να δούμε ποιος θα σε σώσει ,όταν ξεχειλίσει η οργή….το μούσι θα ξυριστεί.

      • Εσύ τι ακριβώς ‘νιώθεις’ ?Αποκαλείς κάποιον Έλληνα,εσύ τι είσαι ακριβώς?Πιστεύεις για παράδειγμα,ότι ένα παιδί Πακιστανών ,που βαφτίζει η ιδεοληψία σου Έλληνα,θα πάει να πολεμήσει τον Τούρκο?Αφού από βρέφος ακούει Ιμάμη,όπως και συ που τρως τα ‘Οθωμανικά’…μπαστρουμάδια..Και αυτό το είδος ανθρώπου, κυριαρχεί σε συγκεκριμένους ιδεολογικούς χώρους της Ελλάδας.

      • … οτι οι άνθρωποι σαν και εσένα, μετά την πρόταση τους περί γκρεμίσματος του φράχτη, ανοίγματος ελεύθερης διόδου να περνάνε όλοι οι λαθρομετανάστες και ανυπαρξίας χερσαίων και θαλασσίων συνόρων, μετά τις επιθέσεις και τον χλευασμό εναντίον όσων κρατάνε ελληνική σημαία, έρχονται και προτείνουν τώρα και την τακτική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα απέναντι σε έναν κακό γείτονα ..Γουδή ξέρεις τι σημαίνει?

        • Τελικά παντού χρειάζεται ένας Μελιγαλάς!! Με τα ναζίδια και τα εθνίκια που μπλέξαμε!

  2. κρατάνε γερμανούς και αμερικανούς φυλακισμένους με αστείες δικαιολογίες

    Όταν ένας στρατιώτης από συμμαχική χώρα κατά λάθος βρεθεί στο έδαφος άλλης συμμαχικής χώρας τον κερνάς ένα καφέ και του λές «από εκεί είναι ο δρόμος προς το σπίτι σου». Αλλά εδώ μιλάμε για βάρβαρους,για τσαμπουκάδες,δεν υπάρχει συμμαχία,δεν υπήρξε ποτέ,μόνο κάτι μουρόχαβλοι έβλεπαν ανάποδα τα πράγματα!!!!Αιχμάλωτοι σε καιρό ειρήνης από συμμάχους!!!Βρε εδώ σαπίζουν στις φυλακές τόσοι στρατιωτικοί Τούρκοι σαν πραξικοπηματίες,λογοκρίνονται. τα Facebook και twitter…και εδώ οι δικοί μας θέλουν με το ζόρι να την βάλουν Ευρώπη.

  3. Ετσι λοιπόν αποφασίστηκε η κράτησή τους για τους κάτωθι λόγους, όπως καταλήγει:

    ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    «-Παραβίαση πρωτοβάθμιας απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης

    -Υποψία διαφυγής

    -Υποψία καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων

    -Μη ύπαρξη μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία

    -Πιθανότητα διαφυγής στο εξωτερικό».

  4. ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΣ ΥΠΗΚΟΟΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙς ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΒΟΜΒΑ ,ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΗΤΡΙΚΗ ΣΤΟΡΓΗ.ΑΠΟΡΩ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΠΑΜΕ Η ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΧΟΝΔΡΟΚΟΛΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ:ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΩΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΛΑΠΕΙ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΑΚΙ ΤΗΣ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ.ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΚΤΟΥΜΕΝΗ.ΕΞΩ ΚΟΠΡΙΤΕΣ!!!!!

  5. Σύμφωνα με το Athens Voice,οι άνθρωποι έχουν κακοποιηθεί..γι αυτό κρύβουν και τα πρόσωπά τους

    ..αφαντος ο μπουφος εραστης των Καζινο, ο Ο αλλος πως τον λενε ο Καρανικας, υφυπουργος, εν πληρη εξελιξη του δραματος τι ποσταρε στο τουϊτερ του ; την ικανοποιηση του που ψηφιστηκε η αποφαση για την καναβη… δεν ειχε κατι αλλο να πει ; Καναν αλλο χαβά ;
    Ελεος ποσο πιο χαμηλα θα πεσει αυτη η χωρα ; Βλακες ειναι οι Τουρκοι να μην εκμεταλευτουν την περισταση ; Ξεκουμπιστειτε μαστουροχαυλοι,γινατε επικινδυνοι.Τρισαθλιοι απατριδες ,μαστουρωμενοι ….

  6. Αλλα ας μην ανησυχουν οι Ελληνες εχουν πεσει στην καλυτερη κυβερνηση

    ..που η συγκυρια θα μπορουσε να προσφερει.Συμφωνα με το Athenns Voice το ειπε στον στενο του κυκλο ο ταξιαρχος Β. Βενιζελος διοικητης της ταξιαρχιας που περασε Τουρκια για να τους επισκεφτει,οτι εχουν κακοποιηθει τα παιδια….http://www.athensvoice.gr/world/423377_htypithikan-apo-toys-toyrkoys-froyroys-toys-oi-dyo-ellines-stratiotikoi

  7. ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΣ 2 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΗΓΑΓΑΝ! ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΧΕΣΤΗΣ!

    Ενώ οι πανικόβλητες νερόκοτες των Αθηνών και τα ειδοποιημένα ΜΜΕ κρατάνε όσο μπορούν πιο χαμηλά το μέγα θέμα της ΑΠΑΓΩΓΗΣ και ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ δύο Ελλήνων στρατιωτικών, πιθανότατα ΜΕΣΑ από ελληνικό έδαφος, ο δε ΧΕΣΤΗΣ έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης (όπως κάνει πάντα όταν σκουραίνουν τα πράγματα…), τα τουρκικά ΜΜΕ γράφουν πως οι δύο Έλληνες παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο στην Αδριανούπολη, όχι μόνο για «παράνομη είσοδο στο τουρκικό έδαφος», αλλά και για «κατασκοπεία»!
    Πράγμα που σημαίνει ότι θα πάει πολύ μακριά η «βαλίτσα»!
    Παράλληλα, τα τουρκικά ΜΜΕ συνδυάζουν την υπόθεση των δύο με την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών που είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα…
    Σύμφωνα με δικές μας –ανεπιβεβαίωτες- πληροφορίες, οι ξεφτιλισμένοι άντρες των Αθηνών εκλιπαρούν τους Τουρκαλάδες να απελευθερώσουν τους 2 Έλληνες και να τους παραδώσουν τους 8, όχι άμεσα αλλά αργότερα, για να μην ξεφτιλιστούν τελείως, πλην όμως οι Τούρκοι επιμένουν σε ανταλλαγή «χέρι με χέρι»!
    Για ότι νεώτερο θα επανέλθουμε…

  8. Ωραία η άρνηση στρατευσης και οι κακοι ιμπεριαλισμοι συντροφοι, αν πινεις καφε με το εικοσαρι της μανας Σολωνος και Μασσαλιας. Αν ομως τους αεργους καφενοβιους τους κανεις κυβερνηση τοτε οι απεναντι απλα σου παιρνουν τα σωβρακα.

  9. αφου ο συντροφος Κουβελης ανακοινωσε οτι συντομα θα γυριζουν πισω, προβλεπω οτι τα επομενα 40 χρονια θα σπανε πετρες καπου στην ανατολια

  10. «Η απαγωγή των δύο στελεχών συνέβη ως εξής: Κατά πρώτον, δεν ήταν σε περίπολο – έχει γραφτεί και διασταυρώνεται πανταχόθεν! Ο λοχίας, πολύ «παλιός» στη μονάδα και γέννημα-θρέμμα της Ορεστιάδας είχε πάρει τον «νέο» ανθυπολοχαγό, που πρόσφατα μετατέθηκε στην Ταξιαρχία «Ρίμινι», για να του «δείξει τα κατατόπια» σε μια πολύ «περίεργη» περιοχή ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά από το τριεθνές. Τα δύο στελέχη επέβαιναν σε τζιπ του ΕΣ – το οποίο επίσης βρίσκεται σε τουρκικά χέρια – και πήγαιναν από τη Βύσσα προς τις Καστανιές. Η ενέδρα των επίλεκτων «Μπορντό Μπερελί», που μετά το πραξικόπημα έχουν καταστεί μια μονάδα προσωπικά αναφερόμενη στον Τούρκο πρόεδρο, εκδηλώθηκε στην περιοχή της Βύσσας και σε ελληνικό έδαφος – πέραν πάσης αμφιβολίας ή αμφισβήτησης.

  11. Όπως επισημάνθηκε και στο χθεσινό ρεπορτάζ του meaculpa, το περιστατικό ήρθε ως κορύφωση δυο εβδομάδων πολύ υψηλής έντασης στον Έβρο, που συνάδει με τα τεκταινόμενα σε Αιγαίο και Κύπρο. Έλληνες αγρότες, αλλά και στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι σε σημεία που μπορούν Τούρκοι κομάντος εισέρχονταν τελευταία εκατοντάδες μέτρα εντός του ελληνικού εδάφους. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, σημειώνονται «εμπλοκές» με «γαλλικά» με Έλληνες πολίτες! Από το ρεπορτάζ επίσης προκύπτει ότι σε τουρκικά χέρια βρίσκεται το τζιπ, ο ασύρματος και ο οπλισμός των Ελλήνων στρατιωτικών – κάτι για το οποίο δεν έχει ακουστεί τίποτα από επίσημα ελληνικά χείλη. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν οι δύο απαχθέντες προέβαλαν αντίσταση – ως όφειλαν. Το ρεπορτάζ της AthensVoice συμφωνεί με πηγές του meaculpa που υποστηρίζει ότι έχουν δεχθεί βία…».

  12. Ειδήμονες φασίστες δεν μας πείθεται με την προπαγάνδα σας και την μαχιμοτητα σας, η Ελλάς είναι σε καλά χέρια.
    Έξω οι Ναζί από το νησί
    Έξω οι Ναζί από την Ελλάδα
    Ζητώ η ανθρωπιά
    Ζητώ η αλληλεγγύη

    • Ζήτω ο Ρουβίκωνας,Ζήτω οι μπαχαλάκηδες βιτρινών,Ζήτω η Επανάσταση που βλέπει εχθρό Έλληνες μόνο!

      Ζήτω ο Καρανίκας,ζήτω το γκαβό που πάει σε βραχονησίδες με το σκάφος του Κοτταρίδη της DHI.Zήτω οι πατριώτες που ξεπούλησαν τα πάντα.Ζήτω η Μυστική διπλωματία στην οποία είναι ανακατεμένη η Κυβέρνηση της Αριστερής Αυγής.Ζήτω το Γουδή.

      • Για λοβοτομή και μετά αν δεν βάζετε μυαλό στον Μελιγαλά επειγόντως!Χρυσές πορδές γιατί δεν πάτε να τους βγάλετε?

  13. ψεκασμένοι ναζί και χρυσοπορδίτες διαβάζουν πενταπόσταγμα/μακελειό/τρωκτικό/κλπ! ΤΥ ΜΑΣ ΚΡΕΙΒΟΥΝ??ΔΟΙΑΔΟΣΤΑΙ!!!111ΕΝΑ!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ