Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας βάζει νέα δεδομένα στην πολύκροτη υπόθεση – Τι λέει στο protothema.gr, o Βασίλης Ταουξής: «Έδωσε μάχη η γυναίκα, κλώτσαγε, έσπρωχνε το πιθανότερο να πάλεψε με τους δολοφόνους της για να σωθεί»
Σαράντα ημέρες έχουν περάσει από τη στιγμή που το άψυχο σώμα της Ειρήνης Λαγούδη, βρέθηκε στο μισοκαμμένο αυτοκίνητό της και ο γρίφος της υπόθεσης ακόμη περιπλέκεται.
Δολοφονία ή αυτοκτονία; Δυο σενάρια που στοιχειώνουν μέχρι σήμερα τα παιδιά, τον αδελφό και τους φίλους της 44χρονης γυναίκας, που βλέπουν τις ημέρες να περνούν βασανιστικά αργά, περιμένοντας την αλήθεια.
Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, αλλά και τα στοιχεία από το κινητό τηλέφωνο της 44χρονης, που βγήκαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα, δεν δείχνουν να δικαιώνουν τις φωνές που από την πρώτη στιγμή μάχονταν υπερ του σεναρίου της δολοφονίας.
Η αστυνομία άλλωστε από τις πρώτες ημέρες είχε αφήσει να διαρρεύσει πως ο θάνατος της Ειρήνης Λαγούδη, ήταν μια πράξη αυτοχειρίας. Από την άλλη όμως τα παιδιά και ο αδελφός της πίστευαν και πιστεύουν πως η αγαπημένη τους Ρηνούλα έπεσε θύμα μιας καλοστημένης πλεκτάνης, από εκείνους που σκηνοθέτησαν το θάνατό της ώστε να παρουσιάζεται ως αυτοκτονία.
Στο πλευρό τους δικηγόροι, τεχνικοί σύμβουλοι και ιδιωτικοί ερευνητές με τα στοιχεία των ερευνών τους να ενισχύουν το σενάριο της δολοφονίας.
Δολοφονία ή αυτοκτονία; Δυο σενάρια κι ακόμη καμία βεβαιότητα.
Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου επιβεβαιώνει τα όσα είχε ισχυριστεί ο γιατρός και σύντροφος της Ειρήνης Λαγούδη. Όπως προέκυψε το παράνομο ζευγάρι λίγα 24ωρα πριν από το θάνατο της Ειρήνης και συγκεκριμένα την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου, είχε συναντηθεί στην Αθήνα. Αφού πήγε για φαγητό και καφέ πέρασε τη νύχτα στο αυτοκίνητο του γιατρού σε απόμερο μέρος του parking του ΚΑΤ στο Μαρούσι.
Το πρωί της Παρασκευής το ζευγάρι χώρισε, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτει ότι η Ειρήνη Λαγούδη επικοινώνησε κρυφά από τον γιατρό, με τη σύζυγό του. Της έστειλε ένα γραπτό μήνυμα στο οποίο της ανέφερε: «Αγαπώ τον Ν. Έχουμε σχέση 4 χρόνια και θέλω να τον παντρευτώ». Αμέσως μόλις η σύζυγος του γιατρού διαβάζει το μήνυμα τηλεφωνεί στο σύζυγό της για να δει αν συμβαίνει κάτι, χωρίς όμως να του αποκαλύψει το παραμικρό για την παράλληλη σχέση του.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας και ενώ η Ειρήνη Λαγούδη έχει επιστρέψει από την Αθήνα στην Κατοχή, στέλνει νέο γραπτό μήνυμα από το κινητό της τηλέφωνο σε εκείνο της συζύγου του γιατρού με το περιεχόμενό του να είναι το ίδιο με εκείνου που είχε στείλει το πρωί.
Η γυναίκα δεν μπορεί να κρατηθεί και τηλεφωνεί αμέσως στο σύζυγό της και ακολουθεί έντονη λογομαχία. Το πρωί του Σαββάτου, ανήμερα των Φώτων, ο γιατρός φεύγει από το Αγρίνιο με κατεύθυνση τον Πύργο για να συναντηθεί με τη σύζυγό του και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Την ίδια ημέρα η Ειρήνη Λαγούδη κάνει πάρα πολλές κλήσεις στο κινητό τηλέφωνο του γιατρού, οι οποίες όμως μένουν αναπάντητες. Παράλληλα, κατά το χρόνο που προσπαθεί να επικοινωνήσει με το γιατρό η 44χρονη γυναίκα στέλνει γραπτό μήνυμα στον αδερφό της στο οποίο του έγραφε ότι είχε μετανιώσει που επικοινώνησε με τη σύζυγο του γιατρού.
Την ώρα που ο γιατρός έχει επιστρέψει από τον Πύργο στο Αγρίνιο λαμβάνει ένα γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνό του από το τηλέφωνο της Ειρήνης Λαγούδη το οποίο του προκαλεί αγωνία: «Σε αγάπησα. Πάντα θα σε αγαπώ. Θα τα πούμε στην άλλη ζωή».
Λίγο αργότερα μήνυμα λαμβάνει και ο αδερφός της ο οποίος επικοινωνεί, όπως προκύπτει από την άρση απορρήτου, με τον ορθοπεδικό πάνω στην αγωνία του να εντοπίσει την αδελφή του.
Όπως έχει γίνει γνωστό ο γιατρός θορυβημένος από το μήνυμα αλλά και από την επικοινωνία που είχε με τον αδελφό της Ειρήνης, σπεύδει στο σπίτι της 44χρονης η οποία εν τω μεταξύ είχε εξαφανιστεί. Φθάνοντας στο σπίτι της είδε παρκαρισμένο το μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητό της καθώς και κόσμο μέσα στο σπίτι και έφυγε.
Την επόμενη μέρα μη έχοντας κανένα νέο από την Ειρήνη, πήρε το αυτοκίνητό του και πήγε στην περιοχή του Λούρου, εκεί δηλαδή που συνήθιζε να συναντιέται με την Ειρήνη, με σκοπό να την αναζητήσει, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Αυτές ήταν και οι κινήσεις του γιατρού μέχρι τη στιγμή που βρέθηκε νεκρή η 44χρονη, σύμφωνα με όσα ο ίδιος κατέθεσε.
Ακόμη και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες δίνουν σημαντικές πληροφορίες γύρω από τον τραγικό θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη. Σύμφωνα με αυτές η 44χρονη είχε καταναλώσει πολύ αλκοόλ πριν τον θάνατό της, ενώ βρέθηκε ποσότητα αντικαταθλιπτικού σκευάσματος, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα έπαιρνε σε τακτική βάση.
Επίσης, εντοπίστηκαν ουσίες (ανθρακυλαιμοσφαιρίνη) που δικαιολογούνται από την εισπνοή του καπνού από τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο καμένο της αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες στο αίμα της άτυχης μητέρας έχει βρεθεί πάνω από 60% ανθρακυλαιμοσφαιρίνη και αλκοόλ 0,40 mg. Σημαντικό στοιχείο για την αστυνομία η οποία θεωρεί πως η Ειρήνη Λαγούδη αυτοκτόνησε, είναι και η μαρτυρία της κόρης του θύματος που είπε πως η μητέρα της, όταν επέστρεφε από την Αθήνα στην Κατοχή, ένα 24ωρο πριν από το θάνατό της, ήταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση και έκλαιγε συνεχώς, αποδίδοντας όμως τη θλίψη της σε θέματα υγείας.
Κι όμως το θρίλερ του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη που συγκλονίζει το πανελλήνιο δεν έχει τέλος. Παρά τα όσα στοιχεία έχουν προκύψει από τις έρευνες της αστυνομίας και της ιατροδικαστικής υπηρεσίας που συγκλίνουν προς την αυτοκτονία, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας κ. Βασίλης Ταουξής βάζει νέα δεδομένα, στην πολύκροτη υπόθεση, που δείχνουν εγκληματική ενέργεια. Όπως αποκαλύπτει μέσα στο αυτοκίνητο της 44χρονης αλλά και στο χώρο έξω από αυτό υπήρχαν αντικείμενα που ανήκαν στην άτυχη γυναίκα. «Πεδίο μάχης» χαρακτηρίζει ο ίδιος αυτό που αντίκρισε μέσα στο αυτοκίνητο και όπως αναφέρει υπήρχαν διάφορα πεταμένα αντικείμενα σε διάφορα σημεία του οχήματος, γεγονός που μαρτυρά ένταση και ίσως αντίσταση από την γυναίκα.
«Το αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη, μέσα και έξω θυμίζει πεδίο μάχης, την ώρα του θανά του της. Σύμφωνα με την έκθεση της αυτοψίας της αστυνομίας βρέθηκαν πεταμένα κάτω τα γυαλιά της , πολλά κέρματα, η πιστωτική της κάρτα και μια τηλεκάρτα βρέθηκαν πεταμένες έξω από το αυτοκίνητο και ανακατεμένα. Έδωσε μάχη η γυναίκα , κλώτσαγε, έσπρωχνε το πιθανότερο να πάλεψε με τους δολοφόνους της για να σωθεί» λέει στο protothema.gr ο κ. Ταουξής και προσθέτει: «Οι εξωτερικές πόρτες, γιατί είναι δίπορτο το αμάξι, είναι γεμάτες από καπνό και από αιθάλη, υπάρχει επίστρωμα αιθάλης. Αυτό σημαίνει ότι μπήκε φωτιά , οι πόρτες άνοιξαν κάποια στιγμή και όταν η φωτιά είναι σε κλειστό χώρο και είναι σε αδιέξοδο , ο καπνός βγαίνει όπως είναι το φαινόμενο του ξυλόφουρνου. Πρέπει κάποια λεπτά η φωτιά να βρήκε αδιέξοδο από τις ανοιχτές πόρτες και κατακάθισε αιθάλη στις πόρτες του αυτοκινήτου». Όσον αφορά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων ο κ. Ταουξής επισημαίνει: «Οι τοξικολογικές όχι μόνο δεν βοηθούν την εκδοχή της αυτοκτονίας που από την πρώτη στιγμή βιάστηκε να διαρρεύσει η αστυνομία αλλά οδηγούν σε κάτι άλλο. Ναι , πράγματι πέθανε από δηλητηρίαση του μονοξειδίου του άνθρακα . Δεν διαρρέουν ποια είναι η τρίτη ουσία που βρήκαν στο σώμα της. Είναι φαρμακευτικά σκευάσματα; Είναι ελαφρά αντικαταθλιπτικά; Τι από όλα αυτά είναι; Το ζήτημα και τα ερωτηματικά που δημιουργούνται είναι τα εξής: Πώς έβαλε τη φωτιά; Πριν πάρει αυτή την ουσία; Άρα είχε σώας τας φρένας και αντιληπτική δυνατότητα γιατί κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να κάτσει και να υποστεί το μαρτύριο να καίγεται ζωντανός όσες αποφάσεις και να έχει λάβει πριν;
Αυτά που είχε πιει ή της είχαν δώσει να πιει είχαν κάμψει πλήρως τη δυνατότητα αντίδρασης κι έτσι η γυναίκα κάηκε ζωντανή, ανήμπορη να αντιδράσει ; Όλα αυτά πρέπει να απαντηθούν».
Η οικογένεια ζητά από τις αρχές να ερευνήσουν πολύ διεξοδικά και με προσοχή το βιβλιάριο υγείας της άτυχης 44χρονης καθώς στον αριθμό ΑΜΚΑ της υπάρχει η συνταγογράφηση αντικαταθλιπτικών χαπιών αλλά μόνο μια φορά. Επίσης ζητούν και έρευνα στον ηλεκτρονικό της υπολογιστή.
Τα παιδιά και ο αδελφός της Ειρήνης Λαγούδη επιμένουν πως ο θάνατος της αγαπημένης τους Ρηνούλας είναι δολοφονία και τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα είναι πολλά. Πώς αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή της μια γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, με το ένα από αυτά σε ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία και ψυχολογία;
Μια μάνα που αποφασίζει να αυτοκτονήσει, αγοράζει γλυκά για το παιδί της που γιορτάζει την επόμενη μέρα και λέει στο άλλο της παιδί «δεν θα αργήσω, παιδί μου, πετάγομαι κάπου και θα έρθω»; Κάποιος που έχει αποφασίσει να αυτοκτονήσει γιατί έπρεπε να βάλει τέλος στη ζωή του με τον μαρτυρικό αυτό τρόπο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του και όχι καθισμένη στη θέση του οδηγού; Πώς έσβησε η φωτιά; Πώς μια γυναίκα που έχει έρθει αντιμέτωπη με τόσο πόνο στη ζωή της και τα έχει βγάλει πέρα με το κεφάλι ψηλά αποφασίζει να αυτοκτονήσει για έναν άνδρα;
Τα παραπάνω αλλά και η εικόνα με τα εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια που τριγυρίζουν σαν εφιάλτης στο μυαλό τους και κυρίως η απάντηση που ψάχνουν όχι μόνο στο πως έγινε αλλά κυρίως στο ποιος το έκανε αφού το σενάριο της αυτοχειρίας το απορρίπτουν κατηγορηματικά, στοιχειώνουν την καθημερινότητα τους.