Κασσελάκης: Η έντονη συζήτηση που είχε με μοναχούς στην Αστυπάλαια και η δωρεά στην εκκλησία

0
5684

Ο Στέφανος Κασσελάκης όπως φαίνεται στο βίντεο συνομίλησε σε χαλαρό κλίμα μαζί τους και συνομιλώντας μαζί τους ανέφερε πως η μισή Ελλάδα θα ήθελε πολύ να μονάσει και ο ίδιος.

Περιοδεία στα νησιά του Αιγαίου κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης ενόψει των ευρωεκλογών που στην Ελλάδα θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου.

Κάθε μέρα που περνά στο φως της δημοσιότητας έρχονται ολοένα και περισσότερα πλάνα από τις συναντήσεις του Στέφανου Κασσελάκη στα νησιά που περιοδεύει και μια από αυτές που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον -λόγω των όσων ειπώθηκαν- είναι εκείνη με μοναχούς στη Μονή της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό, όπου βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες.

 

Η συνομιλία Κασσελάκη με μοναχούς στην Αμοργό

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όπως φαίνεται στο βίντεο που παρουσίασε η εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1 συνομίλησε σε χαλαρό κλίμα μαζί τους και συνομιλώντας μαζί τους ανέφερε πως η μισή Ελλάδα θα ήθελε πολύ να μονάσει και ο ίδιος.

Ακολουθεί ο διάλογος που ακολούθησε:

Στέφανος Κασσελάκης: Περιμένω από εσάς. Από το στόμα του Θεού να μου πείτε εδώ πέρα πόσοι είστε

Μοναχός: Οι γέροντες θα κρατήσουμε, να αυξηθούμε. Είμαστε λίγοι

Στέφανος Κασσελάκης: Να έρθω να μονάσω κι εγώ;

Μοναχός: Ναι, ναι (γέλια)

Στέφανος Κασσελάκης: Η μισή Ελλάδα θα το ήθελε πολύ αυτό. Εντάξει, να με ξεφορτωθούν (γέλια)

Μοναχός: Έτσι ε; Η άλλη μισή;

Στέφανος Κασσελάκης: Η άλλη μισή θα ήθελε να μη μονάσω. Θα ήθελε να τα αλλάξω όλα

Μοναχός: Ωραία, να μην μονάσετε για να τα αλλάξετε. Αν είναι να τα αλλάξετε, να μην μείνετε

Εκείνη τη στιγμή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάθισε σε ένα πεζούλι, όπου από πίσω υπήρχε το απόλυτο κενό μιας και το μοναστήρι βρίσκεται χτισμένο σε ύψος 300 μέτρων από τη θάλασσα. Τότε οι μοναχοί και οι συνεργάτες του φώναξαν να προσέχει , με τον ίδιο να απαντά γελώντας: «Παιδιά ηρεμήστε, δεν πάω πουθενά αν και η μισή Ελλάδα θα ήθελε να πάω».

Η δωρεά Κασσελάκη σε εκκλησία στην Αστυπάλαια

Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Super Κατερίνα» του Alpha ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να κάνει και δωρεά στην εκκλησία της Παναγίας της Πορταΐτισσας στο νησί της Αστυπάλαιας όπου βρέθηκε μέχρι σήμερα το πρωί.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη εκκλησία είχε καταστραφεί ολοσχερώς τον Οκτώβριο του 2023 λόγω ενός κεριού την ώρα της Θείας Λειτουργίας.

Όπως ανέφεραν οι πληροφορίες της εκπομπής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεναγήθηκε στο χώρο και βλέποντας την καμμένη εκκλησία αποφάσισε να κάνει δωρεά όλα τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν για τις αγιογραφίες της εκκλησίας , αλλά και οπουδήποτε αλλού θα χρειαστεί να αποκατασταθεί χρώμα στην εκκλησία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της εκπομπής πρόκειται για μια δωρεά χιλιάδων ευρώ, το ποσό της οποίας κανείς από όσους έχουν αναλάβει τις εργασίες για την αποκατάσταση του ναού δεν ήθελε να αποκαλύψει.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε η κυρία Φρόσω Σταυλά, η γυναίκα όπου έχει αναλάβει τις πρωτοβουλίες για εύρεση δωρεών για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού ο κ. Κασσελάκης βλέποντας την καμμένη εκκλησία δάκρυσε.

Το Δελτίο τύπου του Δήμου Αστυπάλαιας

Επίσκεψη στο νησί της Αστυπάλαιας πραγματοποίησε την Δευτέρα 22/04/2024 ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου συνοδευόμενος από τον πρώην Υπ. Εθν. Άμυνας Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη. Ο κ. Κασσελάκης λόγω των κακών καιρικών συνθηκών παρέμεινε στην Αστυπάλαια μέχρι και σήμερα 24/04 όπου και αναχώρησε κατά τις πρωινές ώρες. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Κομηνέα στο δημοτικό κατάστημα όπου πληροφορήθηκε για τα θέματα που απασχολούν το νησί μας. Ο κ. Κασσελάκης πραγματοποίησε επίσης συναντήσεις με τοπικούς φορείς και κατοίκους κατά τις οποίες ενημερώθηκε για διάφορα θέματα και ανταλλάχθηκαν απόψεις.

Στις 23/04/2024 και ώρα 13:00 ο κ. Στέφανος Κασσελάκης συνοδευόμενος από τον κ. Ευάγγελο Αποστολάκη επισκέφτηκε για δεύτερη φορά τον Ιερό Ναό Παναγίας Πορταΐτισσας για να έχει πληρέστερη ενημέρωση επί της πορείας των εργασιών αποκατάστασης του Ναού.

Ο Ιερός Ναός της Παναγίας Πορταΐτισσας έχει υποστεί σοβαρές ζημιές εξαιτίας της πυρκαγιάς που προέκυψε στις 22/10/2023.

Στην επίσκεψη του στον Ναό παρευρέθηκαν τα μέλη της επιτροπής αποκατάστασης του Ι.Ν. Ευφρ. Σταυλά, ο πατήρ Δημήτριος Αχλαδιώτης, ο συντονιστής της Ο.Μ Σύριζα Νικ. Αχλαδιώτης, ο Δήμαρχος Νικόλαος Κομηνέας και ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Καμπύλης, οι οποίοι εξήγησαν τη σπουδαιότητα του ναού για το νησί μας και για όλους τους πιστούς που έρχονται ως προσκυνητές και που αποτελεί την κατοικία της θαυματουργής αχειροποίητης εικόνας της Παναγίας Πορταΐτισσας, μίας από τις 4 γνωστότερες Παναγίες του Αιγαίου.

Οι εκπρόσωποι ανέλυσαν τις εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν και τις δυσκολίες εξεύρεσης πόρων για την αποκατάσταση του Ναού.

Ο πρόεδρος του Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία ευαισθητοποιήθηκε άμεσα μόλις του ζητήθηκε η συνδρομή του και δήλωσε ότι αναλαμβάνει ο ίδιος προσωπικά την πληρωμή όλων των υλικών που θα απαιτηθούν για τον εκ νέου χρωματισμό του εσωτερικού της εκκλησίας και του διάκοσμου.

Ο Δήμος Αστυπάλαιας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του για τη δωρεά αυτή που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αποκατάσταση του Ναού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ