Δέσποτα, δεν είμαι πόρνος! Στην αντεπίθεση ο παπα-Χάρλεϊ, που περιμένει παιδί εκτός γάμου

3
251

 Θιγμένος και ξεκαθαρίζοντας ρητά και κατηγορηματικά ότι η σχέση του με την έγκυο σύντροφό του δεν είναι… πορνική, κατέθεσε σχετικό υπόμνημα στον εκκλησιαστικό ανακριτή ο Βολιώτης παπάς με τη Χάρλεϊ.

Από την
Εύα Παπαδάτου

Ο 47χρονος ιερέας με τα γαλάζια μάτια Γεώργιος Δεληκώστας θέλησε με αυτόν τον τρόπο να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στην κατηγορία που του αποδίδεται από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος για πορνεία, με αφορμή το αίτημα που υπέβαλε να του δοθεί άδεια να παντρευτεί για δεύτερη φορά, καθώς η 35χρονη σύντροφός του κυοφορεί το παιδί τους.

Η υπόθεση έφτασε στον εκκλησιαστικό ανακριτή μετά την απόφαση του μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου να τον παραπέμψει σε εκκλησιαστικό δικαστήριο.

«Η σχέση μου δεν είναι πορνική» ξεκαθάρισε ενώπιον του ανακριτή ο παπάς, που λειτουργεί στον Ναό της Ευαγγελιστρίας στην Ανω Γατζέα, θέτοντας μάλιστα ζήτημα προσβολής της προσωπικότητάς του αλλά και της προσωπικότητας της συντρόφου του. Ο πατέρας Δεληκώστας ανέφερε ότι η σχέση του με τη σύντροφό του «είναι σχέση αγάπης και σε καμία περίπτωση σαρκική έναντι χρηματικής αμοιβής», διαμαρτυρήθηκε έντονα ενωπιόν του και ζήτησε από τον μητροπολίτη Δημητριάδος να ευλογήσει τον δεύτερο γάμο του.

«Είναι απορίας άξιον, αν όχι βάναυση προσβολή της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας της γυναίκας αυτής και της δικής μου, ο χαρακτηρισμός της μεταξύ μας σχέσεως ως πορνικής. Η σχέση μας ήταν και παραμένει ειλικρινής, σχέση αγάπης και σε καμία περίπτωση αμιγώς σαρκική έναντι χρηματικής αμοιβής. Πώς μπόρεσε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης μας να προσάψει τέτοιους χαρακτηρισμούς, πώς η καρδία του εδέχθη να γράψει τη λέξη αυτή;» σχολίασε συγκεκριμένα.

Κατάθεση

Στον ανακριτή κατέθεσε υπόμνημα και η σύντροφος του ιερέα, η οποία, σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο», φέρεται ότι επισήμανε πως αν ο μητροπολίτης ανακαλέσει την παραπομπή περί πορνείας είναι διατεθειμένη να τον συγχωρέσει! Η γυναίκα φέρεται ότι διατύπωσε την απορία της αν είναι προτιμότερο ένα παιδί να γεννηθεί μέσα σε έναν γάμο από το να μη γεννηθεί καθόλου, υπενθυμίζοντας όσα πρεσβεύει η Εκκλησία κατά των αμβλώσεων:

«Αυτό το παιδί, σύμφωνα με την πίστη και τις αρχές μου, συνάμα δε με τον νόμο του Ευαγγελίου, είναι η επιβεβαίωση της αγάπης μεταξύ δύο ανθρώπων, ο καρπός αυτής και δεν θα διενοούμην ποτέ να το δολοφονήσω επιλέγοντας την άμβλωση. Κάτι στο οποίο, εκτιμώ, δεν θα συναινούσατε ποτέ ούτε εσείς ούτε ο μητροπολίτης μας» δήλωσε η 35χρονη, που αναφέρθηκε στο ιστορικό της γνωριμίας της με τον πατέρα Γεώργιο, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια ανιδιοτελή σχέση, για την οποία μάλιστα υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των παιδιών του από τον πρώτο γάμο. Και καταλήγει λέγοντας ότι ποτέ, ούτε εκείνη ούτε ο 47χρονος, δεν σκανδάλισαν το κοινό αίσθημα με τη συμπεριφορά και τη στάση τους.

Πλέον αναμένεται το πόρισμα του εκκλησιαστικού ανακριτή που θα τεθεί υπ’ όψιν του Επισκοπικού Συμβουλίου όπου προεδρεύει ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Πηγή: espressonews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν παμε καλα δεν τον αφηνουν ήσυχο τον ανθρωπο τι εκανε δεν σκοτωσε κανέναν να πατρευτη ζητα

  2. ΞΥΡΙΣΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ… ΤΕΤΙΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ… ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ!

  3. ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΧΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΤΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΙΕΡΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΠΟΥ ΕΥΛΟΓΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ. ΠΛΕΙΣΤΑ ΔΕ ΤΑ ΑΠΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΙΕΡΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΖΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΑΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟΝ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΕΦΑΛΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ