40 ημέρες κόλαση στις ορέξεις τριών συμμαθητών του |Στο φως όσα ανατριχιαστικά συνέβαιναν στις τουαλέτες δημοτικού κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων

0
814

Tην Πέμπτη η δίκη των τριών παιδιών που κακοποιούσαν σεξουαλικά αγοράκι στις τουαλέτες δημοτικού στον Βόλο

Από την
Εύα Παπαδάτου

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τα απίστευτα μαρτύρια που πέρασε (επί 40 εφιαλτικές ημέρες!) ένας μικρός μαθητής από τον Βόλο στα χέρια δύο ανήλικων αγοριών και ενός κοριτσιού, τα οποία τον κακοποιούσαν σεξουαλικά με τρία αιχμηρά αντικείμενα, θα έρθουν στο φως την Πέμπτη στην αίθουσα του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων, όπου θα δικαστούν κεκλεισμένων των θυρών τα τρία παιδιά που σήμερα φοιτούν στη β’ γυμνασίου.

Για όσα έκαναν τις επίμαχες 40 ημέρες του 2016, όταν ήταν μαθητές της έκτης δημοτικού, προκαλώντας στο 10χρονο τότε αγόρι απίστευτο πόνο, φρίκη και ταπείνωση, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για βιασμό από κοινού κατ’ εξακολούθηση και επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατ’ εξακολούθηση.

Οι τρεις μαθητές φέρεται ότι σοδόμισαν επανειλημμένα το παιδί με ένα κατσαβίδι και με άλλα δύο αιχμηρά αντικείμενα μέσα στις τουαλέτες του σχολείου τους κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης είχε επιβεβαιώσει την αρρωστημένη παρά φύσιν πράξη σε βάρος του 10χρονου μαθητή, όταν η συνταρακτική υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία που έκανε στην Αστυνομία ο πατριός του.

Σύμφωνα με τα σοκαριστικά στοιχεία της δικογραφίας, τα δύο αγόρια και το κορίτσι κατηγορούνται ότι έδεναν, φίμωναν και κακοποιούσαν τον μικρότερο μαθητή μέσα στις τουαλέτες του σχολείου από τις 12 Σεπτεμβρίου του 2016 έως τις 21 Οκτωβρίου του ίδιου έτους. Δηλαδή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σε ένα διάστημα περίπου 40 ημερών (30 αν εξαιρεθούν τα Σαββατοκύριακα) τον κακοποίησαν 20 φορές!

«Η επιθυμία των γονιών του παιδιού είναι να διαλευκανθεί η υπόθεση και να μην υπάρξουν πτυχές που δεν θα έρθουν στο φως. Το θύμα δεν θα παραστεί στη δίκη, εκτός αν κληθεί από το δικαστήριο. Η υπόθεση αυτή, εφόσον ευσταθούν όλες οι κατηγορίες, θα πρέπει να αποτελέσει κίνητρο στους γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους, για να μην μπαίνουν σε τέτοιου είδους μονοπάτια, και μιλώ για τα τρία παιδιά που κατηγορούνται» τόνισε στην «Espresso» ο συνήγορος της οικογένειας του 12χρονου (σήμερα) μαθητή Τριαντάφυλλος Εμμανουηλίδης.

Δυστυχώς ο κακοποιημένος μαθητής δεν έχει συνέλθει έπειτα από όσα έζησε, παρότι έχει αλλάξει σχολικό περιβάλλον. «Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να επουλωθούν οι πληγές στην ψυχή ενός ανηλίκου από όλο αυτό που εισέπραξε. Εξάλλου, επειδή ήταν αυτός που άλλαξε σχολείο και όχι οι τρεις που του επιτέθηκαν, νιώθει ότι έχει τιμωρηθεί» εξήγησε ο κ. Εμμανουηλίδης.

Το αρνούνται

Οι τρεις μαθητές αρνούνται εντελώς τις κατηγορίες και υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή στην υπόθεση. Σημειώνεται ότι οι ηλικίες των δύο αγοριών και του κοριτσιού είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν ποινές εγκλεισμού σε ιδρύματα ανηλίκων, αλλά συνεδρίες με ειδικούς. Πάντως, για την ίδια υπόθεση είναι κατηγορούμενοι και 10 εκπαιδευτικοί του σχολείου, καθώς και οι γονείς των μαθητών. Οι δάσκαλοι (μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής) θα δικαστούν στις 14 Μαρτίου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση.

Ωστόσο, εναντίον τους δεν έχει επιβληθεί -μέχρι στιγμής- κάποιο πειθαρχικό μέτρο, καθώς αναμένεται να ολοκληρωθεί πρώτα η υπόθεση σε ποινικό επίπεδο. Αντίστοιχα, στις 9 Νοεμβρίου 2018 θα δικαστούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οι γονείς των μαθητών που κατηγορούνται ότι κακοποιούσαν τον 10χρονο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ