Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία 50χρονος άνδρας θύμα κακοποίησης από τη γυναίκα του – Απίστευτη καταγγελία στο...

50χρονος άνδρας θύμα κακοποίησης από τη γυναίκα του – Απίστευτη καταγγελία στο Star BINTEO

0
1233

«Ντρεπόμουνα να βγω έξω, έβαζα μέχρι και μέικ απ για να μην φαίνομαι» εξομολογήθηκε ο Μανώλης


Τρεις στους δέκα άντρες κακοποιούνται σωματικά από τη γυναίκα τους στην Ελλάδα, ενώ επτά στους δέκα πέφτουν θύματα ψυχολογικής βίας, σύμφωνα με ευρωπαϊκή μελέτη της οργάνωσης Domestic Violence in Europe.  Όλο και πιο συχνά οι γυναίκες χαστουκίζουν, σπρώχνουν και πετούν αντικείμενα στους άντρες τους, ενώ δέχονται και λεκτική επίθεση.

 Ο 50χρονος Μανώλης, ο οποίος έπεσε θύμα κακοποίησης από τη σύζυγο του, μίλησε στο STAR και την Ιωάννα Βάσσου.

«Όρμηξε και με γρατσούνισε πίσω στην πλάτη, με έπιασε από τα μαλλιά. Με αποτέλεσμα να με πετάξει επάνω σε μια βιτρίνα και να πέσουν τα βάζα. Έχει τύχει ναι να είναι παρών το παιδί μας και έκλαιγε. Φώναζε “Μη μαμά. Μη μαμά”» δήλωσε ο 50χρονος Μανώλης στο STAR.

«Ντρεπόμουνα να βγω έξω, έβαζα μέχρι και μέικ απ για να μην φαίνομαι. Ε βέβαια, ντρεπόμουνα τους φίλους μου. Τι να πω ότι με χτυπάει η γυναίκα μου;» πρόσθεσε.

Για πρώτη φορά ο 50χρονος Μανώλης βρίσκει τη δύναμη να μιλήσει. Να εξομολογηθεί πως έπεσε θύμα κακοποίησης από την σύζυγο του. Όλα ξεκίνησαν όταν έκλεισε την επιχείρηση του και σταμάτησαν να μπαίνουν χρήματα στο σπίτι.

«Άρχισε να με υποτιμά, να με λέει ανίκανο. Ήταν γιορτές και ήθελε να ψωνίσει ρούχα, κι εγώ δεν είχα τη δυνατότητα και αντέδρασε πολύ άσχημα. Άρχισε να πετάει πράγματα, βάζα, τασάκια. Με χτύπαγε στο πρόσωπο, με γρατσούνισε, με αποτέλεσμα εγώ να ντρέπομαι να πάω στη δουλειά μου. Εγώ αμυνόμουνα, γιατί την αγαπούσα…»

«Υπάρχουν χαρακτηριστικά εξαρτητικότητας από την πλευρά των ανδρών που υφίστανται αυτές τις συμπεριφορές και την ίδια στιγμή δυναμικά χαρακτηριστικά των γυναικών, όπως έντονες πρωτοβουλίες, δυναμισμός. Είναι και η οικονομική κρίση που ακυρώνει τον ρόλο του άντρα» εξήγησε ο Χρήστος Λιάπης, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ:

http://www.star.gr/ellada/395916/mono-sto-star-50xronos-epese-thyma-kakopoihshs-apo-th-gynaika-toy

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ