Αυτοί είναι οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου (ΦΩΤΟ): Η απίστευτη κίνηση των αστυνομικών – Πως ανακάλυψαν τους δράστες

1
1323

Η κίνηση των αστυνομικών να περιμένουν τους δράστες να κάνουν το λάθος αποδείχθηκε το κλειδί στις έρευνες για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Οι έμπειροι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. από την πρώτη στιγμή εστίασαν στις υποθέσεις που χειριζόταν ο ποινικολόγος. Γρήγορα εστίασαν στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου βρίσκονταν άτομα που κινούν τα νήματα των μπράβων που εκτελούν συμβόλαια εκφοβισμού ή ακόμη και θανάτου.

Αμέσως μπήκε στο στόχαστρο ο επονομαζόμενος Κόντι, ένας σκληρός κακοποιός ο οποίος αναλαμβάνει την “ενοικίαση” πιστολέρο για λογαριασμό τρίτων.

Οι αστυνομικοί φρόντισαν να μην γίνει αντιληπτό το γεγονός ότι ερευνούσαν προς αυτή την κατεύθυνση. Περίμεναν να κάνουν οι δράστες το λάθος που θα οδηγούσε στον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας.

Το λάθος έγινε. Κάποιος από τους εμπλεκόμενους “ξεφορτώθηκε” μια κάρτα κινητού. Προφανώς για να κρύψει τα ίχνη του. Η sim αυτή ωστόσο βοήθησε τους αστυνομικούς να εντοπίσουν τις κλήσεις του κυκλώματος.

Σε μια από τις κλήσεις αυτές ο διαβόητος Κόντι ακούγεται να λέει:

Πω, πω τον φουκαρά (εννοεί τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο). Δεν έπρεπε να σκοτώσουν τον φουκαρά. Ρε τους βλάκες, τους είπαμε να τον πυροβολήσουν στα πόδια και αυτοί τον σκότωσαν”.

Από το σημείο αυτό και μετά οι αστυνομικοί ήταν βέβαιοι για το ποιοι έδωσαν την εντολή μέσα από τις φυλακές και ποιος βρήκε για λογαριασμό τους τους ανθρώπους που θα εκτελούσαν την εντολή.

Ο κύκλος των υπόπτων έγινε μικρότερος και γρήγορα οι αστυνομικοί έφτασαν στον “ψηλό”, τον άνθρωπο που τράβηξε τη σκανδάλη και αφαίρεσε τη ζωή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Γρήγορα η έρευνα έδειξε ότι ο άνδρας που είχε αναφερθεί ως “ψηλός” από τον συνεργάτη του ποινικολόγου ο οποίος ήταν παρών στην δολοφονία ήταν ένας Αλβανός κακοποιός. Η παρακολούθηση του τηλεφώνου του έδειξε ότι ενημέρωνε συγγενείς του στην περιοχή της Κατερίνης ότι θα φύγει από την Ελλάδα με κατεύθυνση είτε προς την Ιταλία, είτε προς την Αλβανία.

Έτσι στήθηκε επιχείρηση εγκλωβισμού του, πριν καταφέρει να διαφύγει. Έτσι κατάφεραν να τον εντοπίσουν στον καταυλισμό των Ρομά στην Πάτρα.

Μάλιστα επί τέσσερις ημέρες οι αστυνομικοί περίμεναν τον 32χρονο να κάνει το λάθος ή να βρεθεί σε σημείο όπου θα μπορέσουν να τον συλλάβουν πριν προλάβει να αντισταθεί.

Η στιγμή ήρθε όταν εκείνος, μαζί με την σύντροφό του επιχείρησαν να φύγουν από το οίκημα όπου διέμεναν.

Στον ανακριτή ο δράστης

Λίγα λεπτά πριν τις 11:00 οι αστυνομικοί οδήγησαν τον 32χρονο που ομολόγησε πως ήταν ο δράστης της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ