Σκότωσε το παιδί μου και συνεχίζει να οδηγεί μεθυσμένος, καταγγέλλει η μητέρα φοιτητή (φωτο)

1
2436

Ξέσπασε σε λυγμούς μέσα στο δικαστήριο

Τον παρακολουθούμε με τον άντρα μου και τον βλέπουμε να οδηγεί ενώ έχει πιει, λέει η γυναίκα που έχασε τον 22χρονο γιο της σε τροχαίο που προκάλεσε όντας μεθυσμένος ο 45χρονος – Καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση

Το φονικό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή του 22χρονου φοιτητή Ιατρικής πριν από δύο χρόνια στην Πάτρα, αναβίωσε στην αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου Πατρών, εκεί όπου η μητέρα του άτυχου νέου βρέθηκε αντιμέτωπη με τον 45χρονο, ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητό του υπό την επήρεια αλκοόλ και συγκρούστηκε με εκείνο του 22χρονου.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών συνολικά. Τα τέσσερα χρόνια του επιβλήθηκαν για τον θάνατο του 22χρονου και ο ένας χρόνος για τον συνοδηγό, ο οποίος τραυματίστηκε. Επίσης το δικαστήριο αποφάσισε χρηματική ποινή 1.300 ευρώ, τριετή παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα και τριετή απαγόρευση οδήγησης αυτοκινήτου ή δικύκλου.

Η μητέρα του 22χρονου Νίκου ξέσπασε σε λυγμούς όταν άκουσε την ποινή που επιβλήθηκε για τον θάνατο του παιδιού της.  «Είναι μια  καλή απόφαση. Αν και το δικό μου το παιδί δεν θα γυρίσει ποτέ πίσω , τουλάχιστον με αυτή την απόφαση ελπίζω να καταλάβει το κακό που μας προκάλεσε και να βάλει μυαλό ώστε να μην σκορπίσει άλλο θάνατο», λέει η κ. Κατερίνα.

Η ίδια νωρίτερα μίλησε στο protothema.gr για τον άδικο χαμό του παιδιού της αλλά και για τον 45χρονο που, όπως υποστηρίζει, εξακολουθεί να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ δίχως να τον σταματά ο νόμος και δίχως να τον έχει συγκλονίσει ο θάνατος του παιδιού της, παρόλο που και εκείνος είναι πατέρας δύο παιδιών.  «Σήμερα είναι το ποινικό μέρος για το τροχαίο έγκλημα που διέπραξε ο θύτης του Νίκου. Βέβαια είναι πλημμέλημα και δυστυχώς αυτός είναι ο νόμος μας και όποια ποινή και να πάρει σήμερα θα είναι με αναστολή. Ο κύριος αυτός θα είναι και πάλι έξω στους δρόμους και θα οδηγεί. Εγώ με τα ίδια  μου τα μάτια τον έχω δει να επαναλαμβάνει την παραβατική του συμπεριφορά δηλαδή επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε κι άλλα θύματα από τον συγκεκριμένο άνθρωπο» λέει στο protothema.gr  η μητέρα του άτυχου Νίκου και προσθέτει:

«Δυστυχώς έχω φτάσει στο σημείο με τον άντρα μου να μπαίνουμε στο αμάξι μας και να παρακολουθούμε τον τρόπο με τον οποίο εξακολουθεί να οδηγεί  ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η οδηγική του συμπεριφορά. Ποτέ δεν έχω μπει σε χώρους που συχνάζει και διασκεδάζει αλλά στο δρόμο τον έχω παρακολουθήσει πάρα πολλές φορές, γιατί αισθάνομαι ότι έχω ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο επειδή αυτός ο άνθρωπος, μου στέρησε το παιδί μου. Πηγαίνουμε με τον άντρα μου φανερά και παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας δίπλα του για να ξέρει ότι είμαστε εκεί και να μην τολμήσει να κάνει άλλα πράγματα. Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι που μας  πέρασε τον είδα να οδηγεί με 90χλμ σε κεντρικό δρόμο μέσα στην πόλη της Πάτρας, να παραβιάζει κόκκινο σηματοδότη και εκείνη τη στιγμή δεν άντεξα , τον ακολούθησα ως το σπίτι του και κατέβηκα και του μίλησα: «Γιατί το κάνεις αυτό, θέλεις κι άλλο θύμα;». Και τότε γύρισε και μου είπε: «Δεν ήθελα να σκοτώσω το γιο σου, τυχαίο ήταν»» λέει στο protothema .gr και συνεχίζει: «Ποτέ δεν μου ζήτησε συγγνώμη. Τα αποδίδει όλα στην τύχη. Ένα τυχαίο γεγονός ήταν το θανατηφόρο τροχαίο με το παιδί μου. Και η οικογένειά του τα ίδια λέει, δεν εξετάζουν την αιτία αυτού του τυχαίου γεγονότος, όπου η πραγματική αιτία είναι ότι ο άνθρωπος αυτός πίνει, μεθάει και πιάνει το τιμόνι. Εγώ και ο σύζυγός μου είμαστε δύο αναπνέοντα πτώματα. Πόσο άλλο να αντέξουμε να τρέχουμε πίσω από αυτόν τον άνθρωπο για να μην σκορπίσει πάλι το θάνατο. Πρέπει αυτά τα άτομα να σταματήσουν από το Νόμο να έχουν δικαίωμα οδήγησης» λέει η κ. Κατερίνα, η μητέρα του άτυχου Νίκου.

Ένα χρόνο πριν ο 45χρονος σήμερα άντρας οδηγούσε και πάλι υπό την επήρεια μέθης και είχε συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές της Πάτρας αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος. Στην είδηση τότε της σύλληψής του, η μητέρα του φοιτητή Κώστα Καραπάνου, Κατερίνα είχε μιλήσει  στο protothema.gr και είχε εκφράσει  την οργή της για αυτόν τον άνθρωπο και την απογοήτευσή της για τους νόμους.

«Έχω οργή για αυτόν τον άνθρωπο, αλλά και μεγάλη απογοήτευση για τον Έλληνα νομοθέτη με τις μικρές ποινές που δεν προστατεύει το κοινωνικό σύνολο και φόβο πως θα έχουμε κι άλλο θύμα από τον συγκεκριμένο άνθρωπο διότι όταν κάποιος επανειλημμένα πίνει και χρησιμοποιεί πολυτελέστατα αυτοκίνητα, παρόλο που στερείται άδειας οδήγησης, καταλαβαίνετε ότι εγκυμονεί κινδύνους για το κοινωνικό σύνολο. Το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω, έχασα ένα διαμάντι, η ζωή μου καταστράφηκε αλλά θα καταστραφούν και οι ζωές κι άλλων ανθρώπων όσο αυτός ο άνθρωπος κυκλοφορεί ελεύθερος έξω. Όταν σκότωσε με το αμάξι του το παιδί μου είχε 1,87ml ανά λίτρο αίματος με ανώτατο επιτρεπόμενο όριο 0,5. Δυστυχώς για το νόμο είναι πλημμέλημα το να σκοτώνεις άνθρωπο με το αυτοκίνητο και μάλιστα εν μέθη. Θα πήγαινε αυτόφωρο τότε αλλά έκανε τον τραυματία και δεν προφυλακίστηκε ποτέ. Δυστυχώς μου σκότωσε το παιδί και αυτός εξακολουθεί να είναι ελεύθερος».

Στο protothema.gr είχε μιλήσει  ο θείος και νονός του 22χρονου φοιτητή Κώστας Καραπάνος για τον άδικο χαμό του ανιψιού του.

«Δεν έγινε τίποτα απολύτως. Σάββατο πρωί είχε γίνει το τροχαίο και αυτός έκανε τον τραυματία. Κάθισε μέχρι την Τρίτη στο νοσοκομείο και μετά έφυγε χωρίς καμία συνέπεια. Ο ανιψιός μου πήγαινε με 50 χιλιόμετρα και ερχόταν ο άλλος μεθυσμένος από την αντίθετη κατεύθυνση, ενώ είχε περάσει δύο κόκκινα φανάρια και πήγε και έπεσε πάνω στο δικό μας το παιδί. Οδηγεί συνεχώς μεθυσμένος μέχρι χτες το πρωί που έπεσε πάλι στα χέρια της αστυνομίας, μεθυσμένος. Και ξέρετε τι θα γίνει πάλι; Θα του αφαιρεθεί το δίπλωμα πάλι για έξι μήνες και αυτός θα συνεχίσει να οδηγεί πάλι μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα» τονίζει και προσθέτει: «Δυστυχώς ο Νίκος μας δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές του και να πραγματοποιήσει τα όνειρά του, που ήταν συνυφασμένα με τη βοήθεια και τη γιατρειά των συνανθρώπων του. Ελπίζουμε ο Νίκος μας να είναι το τελευταίο θύμα αυτού του ασυνείδητου ανθρώπου».

Το τροχαίο

Το μοιραίο τροχαίο δυστύχημα έγινε στις 14 Νοεμβρίου του 2015 τα ξημερώματα στην παραλιακή οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Νεκρός από τη σύγκρουση των δυο οχημάτων ανασύρθηκε ο Νικόλαος Καραπάνος, 22 ετών από την Πάτρα, φοιτητής ιατρικής.

Στο ίδιο τροχαίο τραυματίστηκε ελαφρά ο συνεπιβάτης του, επίσης φοιτητής στην ιατρική, όπως επίσης ο οδηγός του άλλου ΙΧ. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε οι επιβαίνοντες εγκλωβίστηκαν και απαιτήθηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Όπως αποδείχτηκε ο οδηγός που χτύπησε το αυτοκίνητο που επέβαινε ο φοιτητής ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Δεν συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου καθώς είχε δηλώσει τραυματίας και είχε νοσηλευτεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο από όπου λίγες μέρες αργότερα πήρε εξιτήριο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δυστυχώς τέτοια κτήνοι κυκλοφορουν πολλά και συνεχιζουν τη ζωή τους χωρίς τύψεις και ενοχές

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ