Εκτέλεση γιατρού στη Σητεία: Ο Βούλγαρος ομολόγησε τη δολοφονία του καρδιολόγου – Για άμεση συνέργεια και η σύζυγος

1
1562

Στυγερή εκτέλεση του 62χρονου Χριστόφορου Καλαντζάκη

Σητεία: Ο Βούλγαρος ομολόγησε τη δολοφονία του καρδιολόγου

Ο 38χρονος δράστης που φέρεται να διατηρούσε ερωτική σχέση με την σύζυγο του άτυχου 62χρονου «έσπασε» και ομολόγησε το έγκλημα – Όλο το χρονικό της άγριας δολοφονίας

Στον εισαγγελέα Λασιθίου αναμένεται να οδηγηθούν τόσο ο 37χρονος Βούλγαρος που ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της δολοφονίας του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη στη Σητεία, όσο και η 38χρονη σύζυγος του θύματος, επίσης Βουλγαρικής υπηκοότητας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η 38χρονη κατηγορείται ως άμεση συνεργός, της ανθρωποκτονίας.

Στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το στυγερό έγκλημα αναφέρεται:

«Εξιχνιάστηκε, άμεσα υπόθεση ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε σήμερα (07 Οκτωβρίου 2017) το πρωί, σε βάρος 62χρονου ημεδαπού, στη Σητεία Λασιθίου.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, ενημερώθηκαν οι αστυνομικές Αρχές της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, ότι άγνωστο άτομο πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, σε βάρος οδηγού αυτοκινήτου, το οποίο βρισκόταν στο 26ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Σητείας – Ιεράπετρας.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, του Αστυνομικού Τμήματος και Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών.

Για την υπόθεση συνελήφθη, 37χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας ο οποίος εντοπίστηκε να οδηγεί επί της Επαρχιακής Οδού Σητείας – Ιεράπετρας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και 38χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας, η οποία συνελήφθη και κατηγορείται ως άμεση συνεργός, της ανθρωποκτονίας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε αγροτική περιοχή κοντά στο σημείο του περιστατικού εντοπίστηκαν, επιμελώς κρυμμένα κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια, τα οποία όπως προέκυψε ανήκουν στον 37χρονο.

Επιπλέον στις έρευνες στο αυτοκίνητο και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίστροφο, 6 φυσίγγια, 2 μαχαίρια, κινητό τηλέφωνο καθώς και 770 ευρώ και 77 λέβα.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας ενώ, οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου».

Ομολόγησε ο Βούλγαρος τη δολοφονία του 52χρονου

Στην ομολογία του φρικτού εγκλήματος με θύμα τον καρδιολόγο Χριστόδουλο Καλαντζάκη στη Σητεία, προχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου (07/10) ο άνδρας από την Βουλγαρία που είχε συλληφθεί από τους αστυνομικούς.

«Έσπασε» ο Βούλγαρος που είχε συλληφθεί για την εν ψυχρώ δολοφονία του γνωστού καρδιολόγου στη Σητεία και ομολόγησε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον άτυχο Χριστόδουλο Καλαντζάκη, μετά από μία μαραθώνια ανάκριση. 

Ο άτυχος γιατρός, η δολοφονία του οποίου προκάλεσε σοκ στην κοινωνία ολόκληρης της Κρήτης, βρέθηκε νεκρός το πρωί του Σαββάτου, δίπλα από το αυτοκίνητό του στο δρόμο Σητείας – Μακρύ Γιαλού. Το σώμα, αλλά και το αυτοκίνητο του άτυχου 62χρονου, ήταν γαζωμένα από σφαίρες καραμπίνας, τις οποίες «άδειασε» ο δράστης.

siteia ektelesi copy

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο δράστης, που δήλωσε ότι είναι αστυνομικός στην πατρίδα του, φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται το σενάριο ότι πρόκειται για έγκλημα πάθος. Όπως αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο Βούλγαρος φέρεται να δήλωσε ότι διατηρούσε σχέση με τη σύζυγο του Χριστόδουλου Καλαντζάκη, η οποία προσήχθη νωρίτερα.

Έτσι «έσπασε» ο δολοφόνος

Ο ύποπτος είχε οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας, ύστερα από την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα του φονικού, ο οποίος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι είδε τον συλληφθέντα που είχε στήσει καρτέρι θανάτου στον 62χρονο καρδιολόγο.

Ο 35χρονος δράστης, κρατούσε μια καραμπίνα και μια σακούλα και προσποιούνταν τον κυνηγό, ενώ αφού εκτέλεσε τον καρδιολόγο, στη συνέχεια πέταξε το όπλο, μπηκε στο αυτοκίνητό του και εξαφανίστηκε.

Από τον τρόπο της εκτέλεσης και τον αριθμό των πυροβολισμών σε βάρος του θύματος, φαίνεται ότι ο δράστης είχε φοβερό μένος κατά του 62χρονου και ήθελε οπωσδήποτε να τον σκοτώσει, για αυτο του «έριξε» τρεις φορές στο σώμα και τη χαριστική βολή στο κεφάλι, ενώ από τις φωτογραφίες, φαίνεται ότι το παμπρίζ έγινε «σουρωτήρι» από τους πυροβολισμούς.

gsf

Όμως, ένας κυνηγός είδε όλο το σκηνικό της δολοφονίας και έδωσε όλες τις πληροφορίες που χρειάστηκαν οι αστυνομικοί

Σητεία: Ο Βούλγαρος ομολόγησε τη δολοφονία του καρδιολόγου

Ερωτικό το κίνητρο; – Ο Βούλγαρος φέρεται να είχε φιλικές σχέσεις με τη νεαρή ομοεθνή του, δεύτερη σύζυγο του θύματος, η οποία κλήθηκε να καταθέσει στην Ασφάλεια – Ο τρόπος του εγκλήματος, με τη χαριστική βολή στο κεφάλι, δείχνει ιδιαίτερο μίσος

Στην ομολογία του φρικτού εγκλήματος, με θύμα τον καρδιολόγο Χριστόδουλο Καλαντζάκη στη Σητεία, προχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου ο άνδρας από την Βουλγαρία, που είχε συλληφθεί νωρίτερα από τους αστυνομικούς, όπως μετέδωσε το ekriti.gr.

Την είδηση της ομολογίας του δολοφόνου μετέδωσε στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων και ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

Ο άτυχος γιατρός, η δολοφονία του οποίου προκάλεσε σοκ στην κοινωνία ολόκληρης της Κρήτης, βρέθηκε νεκρός δίπλα από το αυτοκίνητό του, σήμερα το πρωί, στο δρόμο Σητείας – Μακρύ Γιαλού.
Το σώμα, αλλά και το αυτοκίνητο του άτυχου 62χρονου, ήταν γαζωμένα από σφαίρες καραμπίνας, τις οποίες «άδειασε» ο δράστης.

Η σύζυγός του γιατρού, μία 35χρονη, επίσης βουλγαρικής καταγωγής, με την οποία έχουν ένα τρίχρονο παιδί, κλήθηκε νωρίτερα για κατάθεση στην αστυνομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βούλγαρος, κατά την αρχική κατάθεσή του, δήλωσε πως είναι αστυνομικός στην Βουλγαρία και αρνήθηκε την συμμετοχή του στην υπόθεση.

Ωστόσο, κατά την διάρκεια της προανάκρισης, οι Αρχές βρήκαν πολλά στοιχεία που «έδειχναν» εκείνον ως δολοφόνο, με τον Βούλγαρο τελικά να ομολογεί ότι εκείνος σκότωσε τον άτυχο γιατρό.

Οι Αρχές, από την πρώτη στιγμή, είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο της ληστείας και έστρεφαν τις έρευνές τους στο οικογενειακό περιβάλλον του Χριστόδουλου Καλαντζάκη, εικάζοντας ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους.

Στυγερή δολοφονία του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόφορου Καλαντζάκη

Δηλώνει αστυνομικός ο Βούλγαρος που κρατείται ως βασικός ύποπτος – Βρήκαν αποτυπώματά του πάνω στο φονικό όπλο – Ο δολοφόνος πυροβόλησε τον 62χρονο τρεις φορές στην πλάτη και του έριξε χαριστική βολή στο κεφάλι – Παντρεμένος με Βουλγάρα ήταν ο καρδιολόγος

Έκπληκτοι άκουσαν οι άνδρες της Ασφάλειας Ιεράπετρας τον Βούλγαρο που προσήγαν βασικό ύποπτο για τη δολοφονία του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη να δηλώνει ότι είναι… συνάδελφός τους και υπηρετεί σε νευραλγική υπηρεσία της πατρίδας του!

Ως τώρα, δεν έχει ομολογήσει το έγκλημα, ωστόσο τα αποτυπώματά του έχουν βρεθεί πάνω στο όπλο του εγκλήματος που βρέθηκε σε κοντινό σημείο μαζί με ένα κυνηγετικό σακίδιο. Παράλληλα, φέρεται να αναγνωρίστηκε ο σωματότυπός του από έναν 73χρονο κυνηγό που τον είδε ενώ παρίστανε τον κυνηγό όσο περίμενε το θύμα του, για να μην δίνει στόχο.

Όταν ο μάρτυρας είδε τον δράστη να πυροβολεί τον γιατρό, φώναξε «φονιά, έφαγες τον άνθρωπο». Ωστόσο, δεν μπόρεσε να διακρίνει το πρόσωπό του. Έδωσε, πάντως, την περιγραφή του άσπρου Ι.Χ. με το οποίο διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος και οι αστυνομικοί το αναζήτησαν για να διαπιστώσουν αν ανήκει στον προσαχθέντα.
Ο Βούλγαρος φέρεται να είχε φιλικές σχέσεις με τη νεαρή ομοεθνή του δεύτερη σύζυγο του θύματος, η οποία έχει κληθεί να καταθέσει στην Ασφάλεια. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν τώρα το ενδεχόμενο το κίνητρο της δολοφονίας να είναι ερωτικό. Πάντως, ο τρόπος με τον οποίο δολοφονήθηκε ο άτυχος πατέρας ενός τρίχρονου παιδιού από τον πρώτο του γάμο, δείχνει ιδιαίτερο μίσος. Ο δράστης, που είχε πυροβολήσει το αυτοκίνητό του, μόλις ο γιατρός βγήκε από αυτό τον πυροβόλησε εν ψυχρώ τρεις φορές στην πλάτη και του έδωσε την χαριστική βολή στο κεφάλι!

Σοκ στην περιοχή

Μαφιόζικη εκτέλεση γνωστού γιατρού στην Σητεία

Μαφιόζικη εκτέλεση γνωστού γιατρού στην Σητεία

Τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ με καραμπίνα την ημέρα των γενεθλίων του – Ήταν παντρεμένος με νεότερή του βουλγαρικής καταγωγής – Κυνηγός είδε να τον εκτελούν εν ψυχρώ και φώναξε: «Φονιά, έφαγες τον άνθρωπο» – Ο γιατρός ήταν πατέρας ενός παιδιού τριών ετών

Νεκρός βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου από πυροβολισμούς  62χρονος καρδιολόγος στα Πιλαλήματα Σητείας. Ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έπεσαν συνολικά 4 πυροβολισμοί από καραμπίνα, καθώς εκτός από το σώμα του άτυχου άνδρα έχει πυροβοληθεί το παρμπρίζ και η πόρτα του αυτοκινήτου. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε να μην παραλάβει το νεκρό καθώς στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και ιατροδικαστής.

Κυνηγός είδε να τον εκτελούν εν ψυχρώ

Αυτόπτης μάρτυρας στο σκηνικό του τρόμου και την άγρια εκτέλεση του καρδιολόγου, ήταν ένας κυνηγός. Ο 73χρονος είδε να πυροβολούν τον γιατρό και φώναξε στο δράστη «φονιά, έφαγες τον άνθρωπο». Δεν μπόρεσε να διακρίνει το πρόσωπο του δράστη, αλλά στη θέα του κυνηγού ο άνδρας τράπηκε σε φυγή.

Μάλιστα πρόλαβε να τον δει να απομακρύνεται με ένα άσπρο ΙΧ. Μάλιστα έρευνες σε ένα άσπρο ΙΧ που είχε σταματήσει η αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν έξω από την Ιεράπετρα.

Σοκ στη Σητεία για το γιατρό

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον γνωστό στην περιοχή καρδιολόγο, Χριστόδουλο Καλαντζάκη με καταγωγή από τη Σητεία, ο οποίος μάλιστα σήμερα είχε γενέθλια. Ο γιατρός που ήταν παντρεμένος με νεαρή Βουλγάρα, λειτουργούσε κάθε Σάββατο ιατρείο στο Μακρύ Γιαλό.

Το γεγονός πάντως ότι ο άγνωστος ή οι άγνωστοι δράστες γάζωσαν το ΙΧ προβληματίζει τις αρχές που εκτιμούν ότι είχε στηθεί ενέδρα στο γιατρό.

Φωτογραφία από το σημείο της ενέδρας 

Πηγή: www.neakriti.gr

Στα χέρια της Αστυνομίας η σύζυγος του καρδιολόγου – Ερωτικό το κίνητρο της δολοφονίας;

Στα χέρια της Αστυνομίας η σύζυγος του καρδιολόγου - Ερωτικό το κίνητρο της δολοφονίας;

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών της μαφιόζικης εκτέλεσης του καρδιολόγου στη Σητεία – Δύο προσαγωγές και μια σύλληψη – Η μαρτυρία ενός κυνηγού αυτόπτη μάρτυρα

Το ένα μετά το άλλο έρχονται στο φως στοιχεία από την άγρια δολοφονία του γνωστού στην Κρήτη καρδιολόγου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το πρωί του Σαββάτου (07/10), μέσα στο αυτοκίνητό του, στην περιοχή Πιλαλήματα Σητείας.

Το αμάξι του γιατρού «γαζώθηκε» από σφαίρες κυνηγετικού όπλου ενώ ο ίδιος φέρεται να έχει δεχθεί μια σφαίρα  κεφάλι και τρεις στην πλάτη.

Ο άτυχος άνδρας ήταν παντρεμένος (με αλλοδαπή βουλγαρικής καταγωγής, σύμφωνα με πληροφορίες) και ήταν πατέρας ενός ανήλικου αγοριού ενώ διατηρούσε ιατρείο στο κέντρο της Σητείας αλλά και στο Μακρύ Γιαλό όπου κατευθυνόταν σήμερα το πρωί.

siteia ektelesi2

Μετά την προσαγωγή, η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη, ενός Βούλγαρου, η Αστυνομία προχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου στην προσαγωγή και της νεαρής συζύγου του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας Βούλγαρος προσήχθη το μεσημέρι από την Αστυνομία, ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη. Κρίσιμη σημασία είχε η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που είδε τον Βούλγαρο με την καραμπίνα και μία σακούλα να προσποιείται τον κυνηγό. Ο αυτόπτης μάρτυρας είδε τον Βούλγαρο να τρέχει και να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο, χωρίς το όπλο, γεγονός που κίνησε υποψίες. Πράγματι, το όπλο εντοπίστηκε πεταμένο κοντά στο σημείο της δολοφονίας ενώ δίπλα του βρέθηκε και ένας κάλυκας.

Τελικά, η αστυνομία εντόπισε τον Βούλγαρο στην περιοχή του Περιστερά της Ιεράπετρας και τον προσήγαγε ενώ αργότερα προσήχθη και η νεαρή σύζυγος του 62χρονου γιατρού.

Η αστυνομία προσανατολίζεται στο ενδεχόμενο το κίνητρο της δολοφονίας να είναι ερωτικό, εξετάζονται όμως με ιδιαίτερη προσοχή όλα τα σενάρια.

siteia ektelesi5

Η μαρτυρία που σοκάρει

Ένας ηλικιωμένος άνδρας υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονικής επίθεσης. Πρόκειται για έναν 73χρονο κυνηγό, ο οποίος φέρεται να είδε έναν άνδρα να πυροβολεί εναντίον του αυτοκινήτου του γιατρού και στη συνέχεια τον Χριστόδουλο Καλαντζάκη να εγκαταλείπει το όχημα καλώντας απεγνωσμένα σε βοήθεια. Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, ακούστηκαν κι άλλοι πυροβολισμοί με τον γιατρό να σωριάζεται αιμόφυρτος. Ο ηλικιωμένος άνδρας στην προσπάθειά του να ζητήσει βοήθεια, εντόπισε το απορριμματοφόρο του Δήμου Σητείας και ενημέρωσε τους υπαλλήλους της καθαριότητας για το περιστατικό.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια μαρτυρία, ο άγνωστος άνδρας με την καραμπίνα επιβιβάστηκε σε λευκό ΙΧ και έσπευσε να εξαφανιστεί.

siteia ektelesi5

siteia ektelesi2

Πηγή πληροφοριών και φωτογραφιών: neakriti.gr, cretapost.gr, cretalive. gr grfonien.gr,

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ