ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ξεκίνησαν ξανά το απόγευμα οι έρευνες για Μπεν στον ελαιώνα που είχαν διακοπεί λόγω τάφων… (Έφυγε ο Επιθεωρητής Τ. Κάζινς να ενημερώσει την οικογένεια – Κοντά στην Κω η μητέρα)

0
4943

Κως: Δόθηκε πράσινο φως και ξεκίνησαν ξανά οι έρευνες για τον μικρό Μπεν

Κως: Ξεκίνησαν ξανά οι έρευνες για τον μικρό Μπεν

Δόθηκε τελικά το «πράσινο» φως για να συνεχίσουν οι έρευνες για την υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπεν που είχαν σταματήσει προσωρινώς ύστερα αίτημα του ιδιοκτήτη του χωραφιού και λόγω της εύρεσης του αρχαίου νεκροταφείου καθώς οι αρμόδιες αρχές έδωσαν την απαραίτητη άδεια.

Νωρίτερα την Παρασκευή δημιουργήθηκε μια μικρή αναστάτωση καθώς ο ιδιοκτήτες του χωραφιού εξέφρασε τις αμφιβολίες του σχετικά με τις έρευνες λόγω της αρχαίας ανακάλυψης.

Από την άλλη όμως οι Βρετανοί αξιωματικοί που βρίσκονται στο νησί της Κω δεν ήθελαν να σταματήσουν τις έρευνες, τουλάχιστον έως ότου δοθεί μία τέτοια εντολή από τις αρμόδιες αρχές, όπως και έγινε τελικά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι έρευνες ξεκίνησαν εκ νέου και συνεχίζονται κανονικά καθώς η οι αρμόδιες Αρχές έδωσαν την απαραίτητη άδεια.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη μέρα των ερευνών και το νεότερο στοιχείο ήταν η διακοπή από χτες των εργασιών στον ελαιώνα όπου βρέθηκαν οι αρχαίοι τάφοι και το συγκεκριμένο τμήμα του οικοπέδου οριοθετήθηκε πλέον από την Αρχαιολογική υπηρεσία.

Στην ενημέρωση που έγινε το πρωί από τους Βρετανούς προς τα ΜΜΕ που καλύπτουν την πορεία των ερευνών ανακοινώθηκε ότι ο Επιθεωρητής Τζον Κάζινς έφυγε από την Κω για να ενημερώσει την οικογένεια του Μπεν  (και τον πατέρα τηλεφωνικά) για το τι έχουν βρει μέχρι στιγμής.

Η μητέρα του Κέρι- όπως δήλωσε ο Βρετανός ερευνητής- είναι κάπου πολύ κοντά στην Κω (υποννοώντας ότι θα έρθει πάλι -όπως έγινε και την προηγούμενη φορά- μέσω Αλικαρνασσού, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Εν τω μεταξύ οι έρευνες συνεχίζονται κανονικά σε άλλα πιθανά σημεία.

Χτες, μάλιστα έγινε μια πολύ δύσκολη επιχείρηση μέσα στον παλιό βόθρο του σπιτιού (το οποίο όμως κατοικήθηκε και λειτούργησε μετά την εξαφάνιση του Μπεν) από εθελοντές της ΕΟΔ (Ραφαήλ Γερασκλής και Τάσος Κρεζίας, στους οποίους δόθηκαν τα εύσημα από τους Βρετανούς ερευνητές και τους ζήτησαν να δώσουν συνέντευξη στα Αγγλικά κανάλια (ΒΙΝΤΕΟ).

Οι άγγλοι δημοσιογράφοι τους ρώτησαν για την εθελοντική συμμετοχή τους στην έρευνα, τι δουλειά κάνουν και ποια είναι η άποψη τους για την εξαφάνιση του Μπεν.

Στις έρευνες συμμετέχουν επίσης εθελοντικά και οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού Κω από τη δεύτερη μέρα καθημερινά.

DSC_0089ereuna-mpen

* Αξιοσημείωτες τέλος οι παρατηρήσεις από τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή στον μακαρίτη χειριστή του εκσκαφέα, σε δημοσιογράφους και σε εθελοντές που βρεθήκαμε σήμερα μαζί του, μιας και τα περιβόητα μπάζα την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Μπεν ήταν από την κατεδαφισμένη παλιά πετρόκτιστη κατοικία πιο κάτω. Εκείνες οι πέτρες λοιπόν, σύμφωνα με τον εντολέα του χειριστή, δεν μεταφέρθηκαν στο χωράφι αλλά έμειναν εκεί και τις έψαξαν την επομένη της εξαφάνισης οι αστυνομικοί με μπουλντόζα του δήμου.

Στο χωράφι, υπέδειξε λάθος ότι μεταφέρθηκαν ο άγνωστος πρώην συνεργάτης του χειριστή, ο οποίος δεν ήταν παρών εκείνη τη μέρα, μιας και εκείνες οι εργασίες έγιναν μόνο από τον χειριστή με παρόντα τον εντολέα του. Μάλιστα, τέλειωσαν 11:30 το πρωί και όχι 2:30 το μεσημέρι που είχε δει τελευταίος το παιδί ο Άγγλος θείος του στο δρόμο. Σε ότι αφορά τις άλλες εργασίες που έκανε μετά το μεσημέρι ο μακαρίτης χειριστής, ήταν εκεί στο ανάχωμα, στο δρόμο, λίγο πιο πάνω από κεί που γίνεται σήμερα το μπρίφινγκ των Βρετανών. Κι εκείνο το ανάχωμα πέρασε από κόσκινο το 2012 με ειδικά σκάνερ και εθελοντές και το είχε σκάψει ο ίδιος ο χειριστής βοηθώντας τους ερευνητές…

Άρα το σενάριο με τα μπάζα δεν φαίνεται να οδηγεί πουθενά. Πολύ μπέρδεμα η όλη ιστορία πάντως…

 

Kos Ben Needham case copy

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ