ΑΠΕΡΓΙΑ 17 Μαΐου: Όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση στις 10.30 στην Πλ. Ελευθερίας

2
1347

Μετά το Εργατικό Κέντρο, το ΠΑΜΕ και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων έστειλαν κάλεσμα για την αυριανή απεργιακή συγκέντρωση και οι παρακάτω φορείς:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΩ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Το Σωματείο έπειτα από συνεδρίαση του ΔΣ πήρε απόφαση να συμμετέχει στην Γενική Απεργία στις 17 Μάη.

Το πακέτο μέτρων αποτελεί το 4ο μνημόνιο που φορτώνεται στις πλάτες της εργατικής-λαϊκής οικογένειας. Περιλαμβάνει νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, νέα βάσανα για τους εργαζόμενους.

Τα νέα μέτρα ρίχνουν λάδι στη φωτιά που κατακαίει τα δικαιώματά μας, τις ζωές μας. Έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα, διαμορφώνουν μόνιμες ανατροπές για τις επόμενες γενιές.

Τσακίζουν και άλλο μισθούς, επεκτείνοντας την νομοθετική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ. Την ίδια στιγμή και με την βοήθεια αυτών και προηγούμενων αντεργατικών μέτρων, επωφελούνται οι 20 μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον λιανεμπόριο.

Καταργούν την Κυριακή Αργία, ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης. Υλοποιούν με αυτόν τον τρόπο μια ενιαία γράμμη της μεγαλοεργοδοσίας απέναντι στους εργαζομένους του κλάδου. Αυτό θα προκαλέσει βαθιές ανατροπές στον εργάσιμο χρόνο, ακόμα πιο ευέλικτες εργασιακές σχέσεις. Χάνεται η μοναδική μέρα που οι εργαζόμενοι έχουν χρόνο να περάσουν με την οικογενειά τους.

Μειώνουν και άλλο το αφορολόγητο. Εργαζόμενοι με μισθό 406 ευρώ το μήνα καλούνται να πληρώσουν 1 ½ του μισθού τους.

Απελευθέρωση των μαζικών ομαδικών απολύσεων για τις μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Ισχυροποιούν το οπλοστασίο τους απέναντι στις απεργίες και συνδικαλιστές. Προσπαθούν να αποδυναμώσουν και άλλο τα σωματεία και τους συνδικαλιστές αγωνιστές που συσπειρώνονται σε αυτά.

Τα αντίμετρα που αναφέρει η κυβέρνηση είναι κοροϊδία. Φτάνει πια με τα ψέματα και τις απάτες τους. Μεγάλο κομμάτι των δήθεν αντίμετρων ενισχύει άμεσα μεγάλες επιχειρήσεις και όχι τους εργαζόμενους.

Κάθε χώρος δουλειάς να γίνει χώρος αντίστασης. Κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα να γίνει αίτημα διεκδίκησης για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών.

Με τη συμμετοχή σου συνάδελφε –φισα στο σωματείο μας, θα πάμε κόντρα στη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό του «τίποτα δεν γίνεται». Θα οργανώσουμε ποιο δυναμικά τον αγώνα μας ενάντια σε παλιούς και νέους σωτήρες που διατηρούν σε ισχύ παλιότερα μέτρα και υλοποιούν νέα αντιλαϊκά. Θα πούμε όχι στα ψίχουλα που υπόσχονται ως «αντίδοτο» στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, αφού και τα λεγόμενα αντίμετρα θα έρθουν από το ξεζούμισμα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Θα κόβουν δηλαδή από τον φτωχό για να δίνουν στον φτωχότερο.

Σήμερα συνάδελφοι υπάρχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις ώστε ο λαός μας με τον αγώνα του να έχει μόνιμη δουλειά με δικαιώματα, υγεία, πρόνοια, σχολεία.

Διεκδικούμε :

 • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
 • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
 • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
 • Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με αναπλήρωση των απωλειών που δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια.
 • Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό-λαϊκό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.
 • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.

Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε.

Όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση στις 10.30 στην Πλατεία Ελευθερίας την Τετάρτη 17 Μαη.

Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 / 05 / 2017

ΟΧΙ ΣΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ

Την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017 ψηφίζονται στη Βουλή τα νέα μέτρα που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη συμφωνία της δεύτερης αξιολόγησης.

Πρόκειται στην ουσία για ένα τέταρτο μνημόνιο, που γκρεμίζει τις κατακτήσεις των εργαζομένων, πετσοκόβει για μία ακόμη φορά μισθούς και συντάξεις, μειώνει το αφορολόγητο.

Στο χώρο της εκπαίδευσης η αξιολόγηση, οι μηδενικοί διορισμοί, η εντατικοποίηση της εργασίας και μια σειρά αντιεκπαιδευτικά  μέτρα οδηγούν στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις 

Κως , 10.30  το  πρωί στην  πλατεία  Ελευθερίας

Κάλυμνος , 10.00  το  πρωί  στην  πλατεία  Πνευματικού Κέντρου

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΡΙΑΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΩ ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 17ης ΜΑΗ

Καταδικάζουμε τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που συμφώνησε

η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το κουαρτέτο

Στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης απαντάμε με τον δικό μας ξεσηκωμό!!

Απευθυνόμαστε σε σένα

Στη μισθωτή και αυτοαπασχολούμενη εργαζόμενη, στην άνεργη, στην αγρότισσα, στη φοιτήτρια, στη συνταξιούχο, στη νέα μητέρα

Σε σένα που βιώνεις την ανασφάλεια της ανεργίας, της απλήρωτης ή ανασφάλιστης δουλειάς, της απόλυσης, του πετσοκομένου μισθού και της σύνταξης.

Σε σένα που ζεις με τον καθημερινό εφιάλτη από τα μπιλιετάκια της ΔΕΗ, της εφορίας, του ΟΑΕΕ.

Σε σένα που βιώνεις το καθημερινό άγχος να συνδυάσεις εργασία και μητρότητα

Σε σένα που ξυπνάς καθημερινά με την αγωνία για το μέλλον το δικό σου και της οικογένειάς σου.

Τα νέα μέτρα θα φορτώσουν στις πλάτες μας δυσβάσταχτα βάρη ενώ την ίδια στιγμή οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα αποκτήσουν νέα προνόμια.

 • Οι νέοι φόροι θα τσακίσουν το εισόδημά μας.

 • Οι κλαδικές συμβάσεις θα εξακολουθούν να μην έχουν ισχύ και θα ζούμε με τον κατακρεουργημένο κατώτερο μισθό, ενώ για τους νέους παραμένει ο υποκατώτερος.

 • Νέες περικοπές θα πετσοκόψουν για ακόμα μια φορά τις συντάξεις μας.

 • Θα καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία παίρνοντας πίσω ό,τι κατακτήθηκε τον προηγούμενο αιώνα. Θα ζούμε μια ζωή – λάστιχο χωρίς καθόλου χρόνο για την οικογένεια, τους φίλους μας, τα ενδιαφέροντά μας, την κοινωνική δράση.

 • Θέλουν να βάλουμε ακόμα πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη για την υγεία, τα φάρμακα, τις εξετάσεις. Μια σειρά επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας καταργούνται.

 • Θέλουν να βάλουμε ακόμα πιο βαθειά το χέρι στη τσέπη για το ρεύμα, το νερό, το φυσικό αέριο. Οι νέες ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ αυτό σηματοδοτούν για τις λαϊκές οικογένειες.

 • Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα είναι μια επιπλέον θηλιά στο λαιμό των αυτοαπασχολούμενων, των εργαζόμενων επιστημόνων με μπλοκάκι, των αγροτισσών.

 • Απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις και μειώνουν το επίδομα ανεργίας.

 • Επεκτείνουν τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, τη δουλειά με ημερομηνία λήξης, χωρίς δικαιώματα.

 • Βάζουν νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.

Η ανελέητη, αντεργατική στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι αναίτια. Μας ξεζουμίζει για να αυγαταίνουν τα κέρδη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των μεγαλεμπόρων. Θυσιάζουν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Αντιπαλεύουμε τα μέτρα – κόλαση και τα αντίμετρα – κοροϊδία.

Οι γυναίκες μέσα από τους συλλόγους και τις ομάδες της ΟΓΕ μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων, τις ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων, τους αγροτικούς συλλόγους με την αγωνιστική μας δράση ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας. Διεκδικούμε την αναπλήρωση των απωλειών μας, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Συμμετέχουμε όλες στην απεργία την Τετάρτη 17/5/2017 και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10,30 το πρωί

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Οι Συριζανελ να ψηφίζουν και με τα δύο χέρια τα μνημόνια, η τηλεόραση να απεργεί ώστε να μην μαθαίνει κανένας τίποτα και το ΠΑΜΕ να στήνει γιορτούλες με μουσικούλα στην πλατεία.

 2. Αν έχετε τα κότσια μπείτε στη Βουλή και εμποδίστε τους να ψηφίσουν. Τα υπόλοιπα είναι μόνο για το φαίνεσθαι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ