Επιμορφωτική Ημερίδα και Σεμινάριο Νηπιαγωγών και Δασκάλων Α τάξης νήσου Κω – Τετάρτη στο 1ο Δημοτικό

3
1091

Επιμορφωτική Ημερίδα και Σεμινάριο Νηπιαγωγών και Δασκάλων Α τάξης νήσου Κω την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Οι Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της νήσου Κω θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Επιμορφωτικές Δράσεις, οι οποίες γίνονται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κω-Νισύρου, την Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ & ΔΕ Νοτίου Αιγαίου, Δρ Ειρήνη Τσαβαλά, την Σχολική Σύμβουλο 6ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Δρ Μαρία Κουρούπη και την Σχολική Σύμβουλο 61ης και 46ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής, κα Κατερίνα Λαλιώτη.

Επίσημη προσκεκλημένη, με την ευγενική πρόσκληση και χορηγία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Κω-Νισύρου, θα είναι η Δρ Μαρία Μπιρμπίλη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ.

Στις δράσεις περιλαμβάνονται:

  1. Κοινή Ημερίδα για τις/τους Νηπιαγωγούς των Νηπιαγωγείων και τις/τους Δασκάλους της Α τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Κω, με θέμα: «Εκπαιδευτικές Προσεγγίσεις στην Πρώτη Σχολική ηλικία – Αιτούμενα και Προαπαιτούμενα»,

  2. Βιωματικό σεμινάριο για τις/τους Νηπιαγωγούς της Κω: «Από τις πληροφορίες στις έννοιες – Η εννοιοκεντρική προσέγγιση στην προσχολική ηλικία».

Οι κοινές δράσεις Νηπιαγωγών και Δασκάλων Α τάξης σκοπό έχουν την προώθηση της ώσμωσης και της συνεργασίας μεταξύ των δύο βαθμίδων, ως απαραίτητη προϋπόθεση της συνέχειας της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η οποία ξεκινά από το Νηπιαγωγείο και συνεχίζεται στο Δημοτικό Σχολείο αλλά και σε όλη την πορεία των μαθητών/-τριών. Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν θέματα Συνεργατικής Μάθησης, Παιδαγωγικής του Διαλόγου και Ομαλής Μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου, ώρες 08:30-14:00, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κω και το Βιωματικό Σεμινάριο την ίδια ημέρα, ώρες 17:00-20:00 στο 1ο Νηπιαγωγείο Κω.

(Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής κα Κατερίνα Λαλιώτη στο τηλ. 6937026854).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τι λετε ρε πατε καλα σε ωρα εκπαιδευσης κανετε σεμιναριο; που τα εχετε δει αυτα ; σαν δεν ντρεπεστε ακομα δεν ανοιξαν τα σχολεια

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ