Κώστας Καΐσερλης: Κι όμως μας ψεκάζουν

16
3041

Άρθρο: Κώστας Καΐσερλης

Δεν είναι λίγες οι φορές που στις συζητήσεις του καφενείου αναρωτιόμαστε εάν μας έχουν ταΐσει κουτόχορτο. Αλλά και άλλες που με βεβαιότητα λέμε ότι με κάτι μας ψεκάζουν και μάλιστα βλέπουμε προς τα πάνω το αεροπλάνο που αφήνει δυο γραμμές.

Αυτά τα λέμε γιατί ενώ καταλαβαίνουμε ότι μας κοροϊδεύουν δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να αποδώσουμε ευθύνες και το σπουδαιότερο υπομένουμε την κοροϊδία γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά.

Μελετώντας προσεκτικά την ιστορία του ανθρώπινου γένους καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι τα δηλητήρια που έχει μέσα η ψεκαστήρα δεν μπορεί να είναι άλλα από την αμάθεια και την παραπληροφόρηση.

Για την αμάθεια απ΄ όσο θυμάμαι έχουν περάσει πάνω από πενήντα χρόνια που τα φροντιστήρια όλο και γιγαντώνονται.  Που στις σχολές μπαίνουν άνθρωποι και βγαίνουν χαρτιά σπουδών. Που για να προσληφθεί ένας δάσκαλος στο Καστελόριζο θα πρέπει να υπογράψουν τρεις Υπουργοί. Που για να περάσεις στις εξετάσεις θα πρέπει ή να έχεις αποστηθίσει ή να έχεις σκονάκι.  Που η αξιολόγηση στα σχολεία είναι άγνωστη λέξη. Που η ισοπέδωση υπερισχύει της αξιοκρατίας και η διαφορετικότητα στην αντιμετώπιση των ικανοτήτων ανύπαρκτη.

Για την παραπληροφόρηση αδιάψευστος μάρτυρας ήταν η μάχη για τις άδειες των τηλεοράσεων και η δήλωση του Καραμανλή ότι είμαστε όμηροι πέντε νταβατζήδων της διαπλοκής.

Με αυτά τα δηλητήρια πώς να αναπτύξεις την κρίση και την σκέψη. Πως θα ανταγωνιστείς τους άλλους λαούς.

Και όλο αυτά όχι μόνο σε μια γενιά αλλά από γενιά σε γενιά. Λέμε γιατί το καταλαβαίνουμε ότι μας ταΐζουν κουτόχορτο αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουμε πλέον αποβλακωθεί αφού αυτό δεν είναι περιστασιακό σύμπτωμα. Και όταν λέμε ότι κανένας δεν γεννιέται βλάκας μάλλον στην περίπτωση της Ελλάδας κάνουμε λάθος αφού το ψέκασμα στην χώρα μας  είναι συνεχές και επί μακρόν.

Και όμως είμαστε αρκετά έξυπνοι για να δούμε ποιος μας ψεκάζει και γιατί μας ταΐζει κουτόχορτο.

Είναι απλή η εξήγηση για το ποιος μας ταΐζει κουτόχορτο. Αφού είναι γνωστό ότι η εκπαίδευση εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την Κυβέρνηση και από την ίδια συντηρείται το χαμηλό έως εξευτελιστικό επίπεδο της ενημέρωσης των πρωινάδικων, συμπεραίνουμε ότι οι εκάστοτε εξουσίες μας ταΐζουν κουτόχορτο και μας ψεκάζουν διαχρονικά.

Και η εξήγηση γιατί το κάνουν αυτό είναι ακόμα πιο απλή. Οι εξουσίες ποτέ δεν θέλησαν να έχουν έναν εκπαιδευμένο λαό. Αυτοί και μόνον αυτοί είναι οι σωτήρες. Από το τι φόρους θα βάλλουν και σε ποιους, μέχρι και ποιον οδοκαθαριστή θα προσλάβει το Αγαθονήσι. Που θα δώσουν τις επιδοτήσεις και από ποιον θα πάρουν τις μίζες.  Και ενώ ξέρουμε ότι μας δουλεύουν είμαστε εξαρτημένοι από το κουτόχορτο όπως ο χασικλής την ηρωίνη. Το γουστάρουμε το κουτόχορτο και ας μας κάνει κακό.  Και δυστυχώς δεν έχουμε και ομβρέλα.

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. με τοσα Πασοκοθρεμενοι μου με το ζιβαγκο και το σολεξακι και γω θα εγραφα οτι τα πινω με τους εξωγηινους στο μπαλκονι μου..εις υγειαν των κοροιδων λοιπον

    • Βρε καλώς ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ, ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ και ξεχνάνε ότι αφού άρμεξαν αξιώματα από το ΠΑΣΟΚ στήριξαν ΣφΥΡΙΖΑ-ΚΑΜΑΤΕΡΟ…

      Τυχαία Κώστας και Μάνος ταυτόχρονα ξερνάνε χολή για τον ΣφΥΡΙΖΑ;;; Έφαγαν φόλα και απαξίωση από την «αχάριστη» γιαλατζί φασιστοαριστερά, ακόμα περιμένουν την αντιπαροχή σε αξιώματα και τώρα μιλούν για κουτόχορτο που ταΐζουν οι σύντροφοι τους, σαν αυτό που για 35 χρόνια τάιζαν τους πολίτες της Κω για να μοιράζουν μεταξύ τους τα αξιώματα… Εσύ Καΐσερλη όπως οι εκάστοτε εξουσιαστές που μας ταΐζουν κουτόχορτο και μας ψεκάζουν διαχρονικά, με ψέματα, λαϊκίζοντας, με ρουσφέτια και βολέματα στον εκλογικό σου στρατό, μας τάιζες κουτόχορτο, μας ψέκαζες δηλητήρια με ψεκαστήρα χεριού για απολαμβάνεις την καρέκλα της εξουσίας και τα τυχερά της και ο άλλος που τα βάζει και όσους κράζουν την διαδρομή του στο ΠΑΣΟΚ που πήρε πάμπολλα αξιώματα και βόλεμα, πίστευε ότι θα εκλεγεί βουλευτής με τα υπόλοιπα της Περιφέρειας και αλλαξοπίστησε… μέχρι που πήρε και αυτός εκκαθάριση από τον «ΨΗΛΟ» Κάπτεν Ηλία ΚΑΜΑΤΕΡΟ… -Αλεξίκακος-

    • Αναθυμιάσεις από... γλυκά του κουταλιού και μπόλικη απαξίωση ύστερα από τόσα μεγαλεία σε κάνουν να παρακαλάς δημοσιότητα...

      Ψεκασμένος και αυτός, ζαλισμένος, για να είμαστε πιο ακριβείς δικαιολογούν τα γραφόμενα του.

    • Γεωργός :Σας δηλώνω υπεύθυνα ότι εάν δείτε πρώην πασόκους να παραπατούν δεν είναι από τον ψεκασμό στο χωράφι μου.

      Μάλλον είναι ψεκασμένοι από ένα Dromore που το τις προάλλες έκανε βόλτα σε χαμηλό ύψος στην περιοχή της Αγίας Τριάδας…

  2. …επίπεδο ….γήπεδο & μυαλό μαρέγκα…. !!!
    στο τέλος του δικανικού του τα δίνει ΟΛΑ !!
    …είμαστε εξαρτημένοι από το κουτόχορτο όπως ο χασικλής από την ….ηρωίνη !!!!
    Ο χασικλής αν εξαρτάται , εξαρτάται από το χασίσι ,
    όπως κάποιοι άλλοι (…ονόματα μη λέμε) εξαρτώνται από τα ληγμένα .

  3. Κύριε Καισερλη,ειχατε την ευκαιρία όλα αυτά να τα αναφέρεται όσο είσαστε υπουργός , από το βήμα της βουλής,τώρα εκ’του ασφαλούς δεν έχει καμία αξία

  4. Και εσύ Κωστάκη μέρος τέτοιων κυβερνήσεων δεν ήσουν? Ή μήπως προσπάθησες να ξυπνήσεις τους συνεργατικάριους που σε πίστεψαν και ακόμα πληρώνουν εφορίες και ΙΚΑ ενώ εσύ και τα πασοκοθρεμμενα και ψευτοαριστερά λαμόγια που κληρονόμησε η άλλη η λολή το παίζατε μάγκες και εξουσία?????

  5. καισερλη σε λιγο θα σου στειλουμε τον κυριτση να πινετε καφε μαζι.

    συνεργατικες ο καισερλης ,τρενακια ο κυριτσης.μονο την τσεπη.

  6. Καλά από κοντά ησουν. Δεν είδες ότι εργάστηκε και παράδωσε μία αυτοκρατορία με τόσα οφέλη
    για τους Κώους και για τους συνεχιστές του.Υπήρξε Πατέρας για πολύ κόσμο. Δυστυχώς δεν ήταν πολύ προσεκτικός τα τελευταία
    Χρόνια ,που είχε μαζί του για συνεργάτες ανθρώπους όχι τόσο άξιους να τον βγάλουν άσπρο πρόσωπο.
    Όλοι κάνουμε λάθη .Προσπαθούμε να τα βλέπουμε και να τα διορθώνουμε. …
    Γι αυτό οφείλουμε ενα σεβασμό και ένα ευχαριστώ μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Και μόνο χλεβάζουμε και βρίζουμε.

    • Stories μόνο για χαζούληδες με παρωπίδες και προσωπικά οικονομικά συμφέροντα από την Σουρωμένη Κομπανία…

      Καλά σου λείπει μυαλό, δεν είδες όμως ότι εργάστηκε και παράδωσε μία αυτοκρατορία και αρχίζοντας με ένα σολεξάκι έφτιαξε μια τεράστια προσωπική περιουσία, όχι για τους Κώους αλλά για τους συνεχιστές του;;; Υπήρξε Πατέρας για πολύ κόσμο που όμως άρμεγαν το δημοτικό χρήμα, αυτά που πλήρωναν οι δημότες, σε βολέματα και ρουσφέτια φίλων-ψηφοφόρων του. Δυστυχώς δεν ήταν πολύ προσεκτικός τα τελευταία χρόνια με τους εισπράκτορες του,,,, και είχε μαζί του συνεργάτες ανθρώπους όχι τόσο άξιους να τον βγάλουν άσπρο πρόσωπο, αλλά τον έκαναν με τα καμώματα τους ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ σαν τον Λουμούμπα. Όλοι κάνουμε λάθη αλλά περισσότερα οι συνδημότες μας που έτρωγαν κουτόχορτο 35 χρόνια, ψεκασμένοι από ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ και ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.… Γι αυτό ΔΕΝ οφείλουμε σεβασμό και ευχαριστώ σε έναν που ξεκίνησε επαναστάτης και κατάντησε μεσίτης… Μόνο να χλευάζουμε, χωρίς να βρίζουμε, για την πολιτική του κατάντια που στήριζε στα στερνά για αντιπαροχές τον ΣφΥΡΙΖΑ που τώρα ….

  7. Καλά από κοντά ησουν. Δεν είδες ότι εργάστηκε και παράδωσε μία αυτοκρατορία με τόσα οφέλη
    για τους Κώους και για τους συνεχιστές του.Υπήρξε Πατέρας για πολύ κόσμο. Δυστυχώς δεν ήταν πολύ προσεκτικός τα τελευταία
    Χρόνια ,που είχε μαζί του για συνεργάτες ανθρώπους όχι τόσο άξιους να τον βγάλουν άσπρο πρόσωπο.
    Όλοι κάνουμε λάθη .Προσπαθούμε να τα βλέπουμε και να τα διορθώνουμε. …
    Γι αυτό οφείλουμε ενα σεβασμό και ένα ευχαριστώ μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Και μόνο χλεβάζουμε και βρίζουμε.

  8. Όπως και ν αχει υπήρξε δάσκαλος για καλά και για κακά. Ας κρατήσουμε τα καλά και να προχωρήσουμε με αυτά.Γιατί αλλιώς εμείς οι ΜΑΘΗΤΕΥΩΜΕΙ και ΣΥΝΕΧΕΙΣΤΕΣ μπορεί να κάνουμε περισσότερα και ΧΕΙΡΌΤΕΡΑ.
    Οι συμπολίτες μας περιμένουν με αγωνία το ΣΩΣΤΟ, το ΔΙΚΑΙΟ ,το ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ μην τους απογοητέυουμαι άλλο .
    Ξέρουν τι τους γίνεται και είναι πολύ αυστηροί. Ας αφήσουμε τις κόντρες δεν βγάζουν ποθενά .Ας γίνουμε δάσκαλοι για τους επόμενους!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ