ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Η εκδρομή της Ελληνικής – Κυπριακής Ομάδας της TIMS στην Κω

0
950

Εκδρομή στην Κω

23 – 26 Μαρτίου 2017

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδρομή – έρευνα 14 μελών και φίλων της Ελληνικής – Kυπριακής Ομάδας της TIMS (The International Molinological Society), στο νησί της Κω από τις 23 έως τις 26 Μαρτίου. Τελικά, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε 40 μυλικά συστήματα, συγκεκριμμένα σε 12 ανεμόμυλους, 21 νερόμυλους, 5 ελαιοτριβεία και 2 ανεμαντλίες που βρίσκονται στις περιοχές Κέφαλος, Αντιμάχεια, Παλιό Πυλί, Λαγούδι, Ασφενδιού, Μεσαριά, Ασκληπιείο (Ζύουλλα) και στην Πόλη της Κω.

Οι ξεναγήσεις έγιναν στις ανεμαντλίες από την κ. Όλγα Λεκού, στους νερόμυλους και τα ελαιοτριβεία από την κ. Ιουλία Κ. Παπαευτυχίου και στους ανεμόμυλους από τον κ. Μηνά Γ. Χατζηαντωνίου, που όλοι είναι μέλη της Ελληνικής – Kυπριακής Ομάδας της TIMS. Εκτεταμένη ενημέρωση για τον υπό ανακαίνιση ανεμόμυλο «του Παπαβασίλη» στην Κέφαλο (ιδικτησίας Γιώργου Βουδούρη), έγινε από τον Χιώτη καραβομαραγκό κ. Δημήτρη Μωράκη.

Είναι αξιοσημείωτη η συμμετοχή ορισμένων ιδιοκτητών μυλικών συστημάτων στις ξεναγήσεις των εκδρομέων, με παροχή πληροφοριών. Αναφέρονται με την χρονολογική σειρά υλοποίησης των επισκέψεων:

  • Ο κ. Γιώργος Βουδούρης στον υπό ανακαίνιση ανεμόμυλο «του Παπαβασίλη», στην Κέφαλο.

  • Ο κ. Ελπιδοφόρος Άμαλλος, στον ανακαινισμένο ανεμόμυλο, στην Αντιμάχεια.

  • Ο κ. Πασχάλης Χατζηνικολάου στο ομώνυμο ελαιοτριβείο, στην περιοχή Μπέη.

  • Ο κ. Λάκης Χατζημιχαήλ στον νερόμυλο «του Χατζηδημήτρη», στην περιοχή Μεσαριά.

  • Η κ. Μαρία Παρθενιάδη και ο γιός της Μάνος, στην ανεμαντλία που βρίσκεται στην περιοχή Αμπάβρης.

Εγκρίσεις για την είσοδο σε χώρους εγκατάστασης μυλικών συστημάτων, δόθηκαν από:

  • Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου Ναθαναήλ, για το ελαιοτριβείο εκκλησιαστικής ιδιοκτησίας στον οικισμό Ασώματος, στο Ασφενδιού.

  • Τον κ. Μιχάλη Σοφό, ως εκπρόσωπο των ιδιοκτητών, για το ελειοτριβείο στον οικισμό Ευαγγελίστρια, στο Ασφενδιού.

  • Τους κ. κ. Αλκιβιάδη Χατζηνικολάου και Δημήτρη Χατζαντώνη, για το ελαιοτριβείο «Χατζαντώνη» στον οικισμό Ευαγγελίστρια.

  • Τον κ. Κώστα Φαβάτση, για τον οικογενειακό ανεμόμυλο στην περιοχή Αντιμάχεια.

  • Τον κ. Ευστάθιο Σουλτάνη, για τους δύο ανεμόμυλους που βίσκονται ανατολικώς του οικισμού Αντιμάχεια.

  • Τον κ. Νίκο Μιμερίνη, για τον ιδιόκτητο νερόμυλο στον οικισμό Λαγούδι.

Προς όλους τους προαναφερθέντες, καθώς και στις κ. κ. Σοφία Καραγιάννη, Διονυσία Κελαδίτη, Μαρία Κουρούνη, Μαρία Παπαζαχαρίου, Ουρανία Φάκκου, Σταματία Φάκκου και στους κ. κ. Μιχάλη Ι. Αλαχιώτη, Χουσεΐν Μακρυχαλιλάκη, Σταμάτη Μαλιλή, Μηνά Μαρκόπουλο, εκφράζονται θερμές ευχαριστίες από τα 14 μέλη και φίλους της Ελληνικής – Κυπριακής Ομάδας της TIMS, για την με οποιονδήποτε τρόπο συμβολή τους στην επιτυχία της εκδρομής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ