ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Καθηλωτική & συγκινητική η Τελετή Ορκωμοσίας των Αριστούχων Ιατρών των 7 Ιατρικών Σχολών της χώρας στο Ασκληπιείο Κω (Εκπρόσωποι ιατρικών συλλόγων από Ισραήλ, Τουρκία, Γαλλία & Κύπρο)

0
7679

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

 

Δέος και συγκίνηση κυριάρχησαν στην αποψινή καθηλωτική τελετή απαγγελίας του Όρκου του Ιπποκράτη στο Ασκληπιείο Κω παρουσία πλήθους κόσμου και επισήμων.

Την τελετή συνδιοργάνωσαν με επιτυχία ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (Π.Ι.Σ.)  το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω (ΔΙΙΚΩ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Κω (ΙΣΚΩ), με τον αξεπέραστο Μηνά Χατζηαντωνίου (ΔΡΕΠΠΟ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ) στο ρόλο του Ιπποκράτη (με απαγγελία του πρωτότυπου και της μετάφρασης από μνήμης…) ενώ οι «ασκληπιάδες’ που τον πλαισίωναν  ήταν κορίτσια του 2ου ΓΕΛ Κω.
Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης, κατά την απαγγελία του Ιπποκρατικού Όρκου, η Ορκωμοσία των πρωτευσάντων αριστούχων ιατρών  που αποφοίτησαν το Ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016, παρουσία των Πρόεδρων των επτά Πανεπιστημιακών Ιατρικών Σχολών της χώρας.
Προηγήθηκε σήμερα το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο του «ΚΥPRIOTIS VILLAGE” θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα από τον Τομέα Εκπαίδευσης του Ινστιτούτου Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, με θέμα: Εκπαίδευση (προπτυχιακή, μεταπτυχιακή και δια βίου), στη σύγχρονη Ευρώπη. Στην Ημερίδα θα γίνουν εισηγήσεις από τους Προέδρους των  Ιατρικών Σχολών της χώρας και Ευρωπαίους εκπροσώπους Ιατρικών Συλλόγων.
Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Βουλευτής Η. Καματερός, ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, οι Πρόεδροι και τα μέλη των ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, του ΔΙΙΚ, οι Πρόεδροι των Ιατρικών Σχολών της χώρας, η Εκτελεστική Γραμματεία Ερευνών του Π.Ι.Σ.  τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Κω και εκπρόσωποι ιατρικών Συλλόγων από Ισραήλ, Τουρκία, Γαλλία και Κύπρο, ο Χ. Μόσχος, ο Δήμαρχος Οινουσσών Ε. Αγγελάκος, η Ι. Ρούφα, ο Σεβ. Μαραγκός κ.α.
Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας την μεγάλη σημασία της εκδήλωσης βράβευσης της αριστείας, προσφορά στην Ιστορία, τις Αξίες και τον Πολιτισμό.

Εκ μέρους του  ΔΙΙΚΩ χαιρετισμό απηύθυνε  ο Πρόεδρος Αρ. Παυλίδης καλωσορίζοντας όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και ο πρ. Πρόεδρος -καθηγητής Στ. Γερουλάνος ο οποίος απευθυνόμενος προς τους αριστούχους ιατρούς έδωσε μια πολύ περιεκτική και συγκινητική απόδοση του νοήματος και της σημασίας του Ιπποκρατικού Όρκου που παραμένει επίκαιρος όσο ποτέ.

Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη ο Αναπληρωτής Πρύτανης  του ΕΚΠΑ Γ.  Ζωγράφος και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω, Μ. Φρατζάκη απευθυνόμενοι με θερμά λόγια προς τους νέους συναδέλφους τους.

Ακολούθησε η βράβευση των αριστούχων από τους Προέδρους των Παν/κών Ιδρυμάτων  και η επίδοση επίσης χρηματικών βραβείων από διάφορα ιδρύματα (φωτό-βίντεο)

orkos-ippokrath

http://https://youtu.be/PsWsBGm6tNE

http://https://youtu.be/owOO71R5h-U

http://https://youtu.be/_esHgA8C7oE

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ